MATKUSTUSKAUSI:  
kesäkuu
MATKAVAIHTOEHDOT
8 yötä, keskiviikko-torstai

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Vancouverin matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan.

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


Tervetuloa Vancouveriin!

Keskiviikkona iltapäivällä lennät Icelandairin reittilennolla Reykjavíkin kautta Vancouveriin, jonne saavut paikallista aikaa saman päivän iltana. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta kuljetus Best Western Plus Chateau Granville Hotel & Suites -hotelliin.


Kaupunkitunnelmia Vancouverissa

Sisältyy hintaan, kesto n. 5 t

Torstain  kaupunkikatsauksessa kuulet oppaaltasi ajankohtaiset vinkit Vancouverista. Saat matkasi hintaan kuuluvat julkisen liikenteen päiväliput omatoimisia matkapäiviä varten. Useista omaleimaisista kaupunginosista koostuva Vancouver avautuu sinulle kaupunkikierroksella, johon sisältyy myös lyhyitä kävelyosuuksia. Pilvenpiirtäjien hallitseman keskustan Downtownin kautta ajamme Canada Place -kongressikeskukselle, jossa pysähdymme hetkeksi. Valkoisia purjeita muistuttavine kattoineen se on Vancouverin tunnus. Canada Placelta lähtevät suositut Alaskan risteilyt, ja täällä sijaitsee myös Pan Pacific Vancouver -hotelli. Sen katolla olevat 10 torvea kajahtavat joka päivä keskipäivän merkiksi.

English Bay -rantabulevardia pitkin ajamme Stanley Park-puistoon ja jalkaudumme hetkeksi ihailemaan kaupungin valtavaa viherkeidasta. Täältä jatkamme Coal Harbouriin. Aivan meren rannassa sijaitseva kaupunginosa on rennon ilmapiirinsä sekä viihtyisien kahviloidensa ja ravintoloidensa ansiosta mainio vierailukohde niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin. Retken päätteeksi nousemme Vancouverin Lookout-näkötorniin katselemaan kaikkialle kaupunkiin avautuvia mykistäviä näkymiä.


Luontoelämysten Stanley Park

Perjantaipäivää  voit viettää esimerkiksi Stanley Park -puistossa, josta on muodostunut yksi Vancouverin suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista. Kanadan entinen kenraalikuvernööri Frederick Stanley saattaisi yllättyä iloisesti, jos näkisi hänen nimeään kantavan puiston nykyisen suosion.

1880-luvulla avattu valtava Stanley Park on jopa New Yorkin Central Parkia laajempi. Puiston arviolta puolesta miljoonasta puusta suuri osa on saavuttanut yli sadan vuoden iän. Rauhallisen metsän tunnelmaa tavoitat kulkiessasi alueen sisäosissa ikiaikaisten puiden lomassa. Meren äärelle pääset koko puistoa ympäröivällä, noin yhdeksän kilometrin pituisella rantavallilla, joka on yksi Stanley Parkin vetonauloista. Helpot reitit mahdollistavat miellyttävän puistopäivän liikutpa sitten kävellen tai pyöräillen. Myös rullaluistimia on vuokrattavissa, ja mikäli haluat välillä levähtää, hyppää romanttisten hevosvankkureiden tai pienen puistojunan kyytiin. 

Monia aktiviteetteja tarjoavan Stanley Parkin merkittäviin käyntikohteisiin lukeutuu Vancouverin suuri akvaario, jossa noin 300 kalalajin ohella asustelee maitovalaita ja delfiinejä. Beaver Lake -järvi ja Lost Lagoon muodostavat vesilintujen paratiisiin. Alueen alkuperäisväestöstä muistuttavat Totem Parkin  menneitä intiaanisukupolvia kunnioittavat toteemipaalut. 

Stanley Parkin hyvinhoidettujen puutarhojen kukkaloistosta vastaavat mm. ruusut ja rhododendronit sekä monet muut lajit. Shakespearen hengessä voit liikkua hänen nimeään kantavassa puutarhassa, johon on koottu kirjailijan näytelmissä ja runoissa esiintyviä puita ja kasveja.

Stanley Parkiin kannattaa varata omat eväät ja nauttia piknikistä paikallisten tapaan. Jos lounastat mieluummin ravintolassa, suuntaa vanhassa perinnerakennuksessa toimivaan Stanley Park Pavillion -ravintolaan. Leppoisan kahvitteluhetken tarjoaa Waterfall- tai Prospect Point -kahvila.


Makumatka Granville Islandille

Sisältyy hintaan, kesto n. 3 t

Lauantaina retkeilemme julkisilla liikennevälineillä ja esittelemme sinulle Vancouverin kulinarististisia herkkuja Granville Islandilla, joka nimestään huolimatta ei ole saari. 1900-luvun alun tehtaiden ja sahojen täyttämä alue on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Nykyisin se tunnetaan erityisesti suuresta kauppahallistaan – kojujen tiskit notkuvat paikallisia, tuoreita raaka-aineita, juustoja, leikkeleitä ja gourmet-annoksia. Tuoksut ja maut huumaavat hallikierroksella, jonka aikana nautit runsaista maistiaisista. Samalla perehdyt paikalliseen ruokakulttuuriin ja saat oppaaltasi alueen ravintola- ja ostosvinkit. Mikäli herkuttelun jälkeen kaipaat vielä lounasta, suosittelemme kokeilemaan meren eläviä tarjoavia ravintoloita. Halutessasi voit jäädä vielä Granville Islandille, jolloin palailet takaisin omaan tahtiisi. 

Granville Island on myös erinomainen ja omaleimainen ostospaikka, joten ainakin osa tuliaisostoksista kannattaa tehdä täällä. Gallerioiden, artesaaniliikkeiden ja herkkupuotien valikoima on runsas. Net Loft -keskukseen on koottu alkuperäisväestön käsityötuotteita. Railspur Alley -kadun lasinpuhaltajien, keraamikkojen, kultaseppien ja jopa luudantekijöiden työskentelyä on mukava seurata.

Miljoonametropolien tapaan Vancouverin kulttuuritarjonta on rikas. Downtownissa sijaitsevat Queen Elisabeth-teatteri, Orpheum-konserttisali, Playhouse-teatteri kuuluvat kaupungin eturivin konserttinäyttämöihin. Laaja ohjelmisto ulottuu klassisesta moderniin musiikkiin ja pienimuotoisista esityksistä spektaakkelimaisiin Broadway-musikaaleihin.


Valasretki ja kaunis Victoria

Täydennä ohjelmaasi, hinta ennakkoon 390 €/hlö, kesto n. 10 t

Retki on varattava viimeistään 5 vkoa ennen matkaa.

Sunnuntaina sinun on mahdollista lähteä kanssamme viettämään elämyksellistä päivää merellä sekä Brittiläisen Kolumbian pääakaupungissa Victoriassa. 

Vuosittain maalis-lokakuussa tuhannet valaat saapuvat muuttoreitillään Vancouverin edustalle, joka on  yksi parhaista paikoista näiden vaikuttavien merinisäkkäiden näkemiseen. Muuttajien joukossa on mm. miekkavalaita, harmaavalaita, ryhävalaita sekä lahtivalaita. Noin neljä tuntia kestävän meriosuuden aikana saatamme kohdata valaita sekä merileijonia, saukkoja, delfiinejä ja merilintuja. Lämpimän, sadetta kestävän vaatetuksen ohella hyvät kiikarit ja kamera kuuluvat tämän retken perusvarusteisiin.

Victoriassa sinulla on neljä tuntia vapaata aikaa tutustua tähän ihastuttavaan satamakaupunkiin omaan tahtiisi sekä nauttia lounasta. Halutessasi ennätät pistäytyä oppaan kanssa Butchartin puutarhan kukkaloistoa ihailemassa. Illansuussa astumme takaisin Vancouveriin vievään laivaan.

Edestakainen bussikuljetus hotellista satamaan Vancouverissa sekä Bucthartin puutarhaan Victoriassa.


Sea-to-Sky -maisemareitti ja Squamish

Sisältyy hintaan, kesto n. 10 t

Maanantaina lähdemme hetkeksi Vancouverin ulkopuolelle ja viemme sinut yhdelle maailman kauneimmista maisemareiteistä. Ajamme Stanley Parkin halkovaa tietä pitkin valtatielle 99, joka paremmin tunnetaan Sea-to-Sky -valtatienä. Howen lahtea myötäilevänä se mutkittelee aluksi merenpinnan tasolla nousten vähitellen ylöspäin Squamishiin saavuttaessa. Kaunis merenlahti ja metsäiset rannikkovuoret muodostavat henkeäsalpaavan kauniin yhdistelmän. Noin tunnin ajomatkan jälkeen vaihdamme kulkuneuvoa ja nousemme gondolivaunulla ylös vuorelle noin 885 metrin korkeuteen Summit Lodgelle. Reilun 1,5 kilometrin näköalareitin voit kävellä omaan tahtiisi ja ihailla ympärillä avautuvia sykähdyttävia maisemia. Nimi Squamish, ”Tuulen äiti” paljastaa, että olemme alkuperäiskansojen mailla. Näin seudulla asuneet Squamish-intiaanit nimesivät seudun, jossa heidän jälkeläisiään asuu edelleen.

Käymme vielä katsomassa vaikuttavaa Shannon Fallsin vesiputousta. Yhdessä nautitun voileipälounaan jälkeen lähdemme paluumatkalle ja pysähdymme historiallisen kuparikaivoksen toimintaa esittelevässä Britannia Mine -museossa. Näyttelyn ohella teemme junavaunulla noin 45 min kestävän kierroksen syvällä kaivoksen uumenissa, jossa  lämpötila on +12 astetta. Lämmin vaatetus on siis paikallaan.


Sinun Vancouverisi

Tiistai on varattu omatoimiselle ohjelmallesi. Ehdottomasti tutkimisen arvoisia ovat Vancouverin persoonalliset kaupunginosat. Monimuotoinen kaupunkielämä kukoistaa niissä eloisana ja suvaitsevana houkutellen myös kaupunkimatkaajaa viivähtämään kahviloissaan, toreillaan ja bulevardeillaan. Vaikka eri osat ovat toisiaan lähellä ja tutustut niihin parhaiten kävellen, jokainen kaupunginosa ansaitsisi ainakin yhden kokonaisen päivän. Valintaasi helpottamaan kokosimme muutaman ehdotuksen.

Vanhankaupungin tunnelmaa etsivälle suosittelemme hienostunutta Gastownia, joka valloittaa historiallisella olemuksellaan. Viktoriaanisten rakennusten, mukulakivikatujen, taidegallerioiden, ja pienten putiikkien luoma atmosfääri on kerrassaan ihastuttava. Siksipä Gastown on myös kaupunkilaisten suosima kokoontumispaikka. Gastownin tunnetuin nähtävyys, höyrykello puhaltee noin vartin välein höyryä ja soittelee samalla erilaisia säveliä. Vancouverin parhaisiin lukeutuvat ravintolat tarjoilevat kaikkea mahdollista perinteisen eurooppalaisen keittiön herkuista aina aasialaisvaikutteisen molekyyligastronomian erikoisuuksiin. Kokeile rohkeasti.

Aivan toisenlaiseen miljööseen pääset Vancouverin kiinalaisessa osassa Chinatownissa, jonne kävelet Gastownista vajaassa 10 minuutissa. Värikäs, eksoottisten tuoksujen ja makujen sekä vahvojen traditioiden Chinatown levittäytyy kuuden korttelin alueelle. Vilkkaiden ostoskatujen pikkuputiikeissa on hauska viivähtää vaikka et mitään ostaisikaan. Kortteliravintolassa teen kera nautittu dim sum -ateria sopii mainiosti lounasvaihtoehdoksi. Ethän poistu Chinatownista ennen kuin vierailet Dr. Sun Yat-Senin kiinalaisessa puutarhassa. Mieltä herkistävän kaunis ja harmoninen kokonaisuus vie sinut kiinalaisen kulttuurin ja symboliikan lähteille.

Jos mieluummin ulkoilet meren äärellä, suunnista merenrantapuistojen Yaletowniin. Kaupungin ympäri kulkeva kävely- ja pyöräilytie Seawall myötäilee rantaviivaa yhdistäen Yaletownissa kaksi suosittua ulkoilualuetta, David Lam- ja George Wainborn -puiston. Yaletown oli aikanaan Canadian Pacific -rautatien läntinen pääteasema. Vanhoissa punatiilisissä varastorakennuksissa nykyisin toimivat ravintolat ja bistrot sekä olohuonemaiset kaupunkipatiot ovat herättäneet alueen uuteen kukoistukseen. Shoppailijakaan ei pety Yaletownissa, jonka boutique-liikkeet tarjoavat yksilöllisiä tuotteita ystävällisen palvelun kera.


Ostoksia ja museoita

Keskiviikkona sinulla on vielä koko päivä aikaa Vancouveriin tutustumiselle. Ostosten ystävä saattaa löytää itsensä keskustan Robson Street-kadulta, jossa lahjatavara- ja matkamuistomyymälöiden ohella Pohjois-Amerikan tunnetut muotiliikkeet ovat hyvin edustettuina. Toinen suosittu ostoskatu on hotellisi editse kulkeva Granville Street, josta voit poiketa mm. Pacific Centre -ostoskeskukseen.

Kaupungin lukuisista museoista suosittelemme erinomaista, UBC-yliopistocampuksella sijaitsevaa Antropologian museota. Se luotsaa sinut unohtumattomalla tavalla mm. Kanadan alkuperäiskansojen vaiheisiin, joita nykypäivän Vancouver kunnioittaa. Osaltaan tästä kertovat myös  kaupungissa nähtävät intiaanien tekemät taideteokset.

Tiedemaailman ihmeisiin tutustut False Creekin Science World -museon hämmästyttävissä näyttelyissä. Pikkuinen Roedde-kotimuseo West Endissä avaa 1800-1900-lukujen vaihteen siirtolaisperheen elämää.

Auringonlaskun illallisristeily

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Illan hämärtyessä lähdemme nauttimaan matkaviikkomme päättävästä illallisristeilystä. Vancouverin iltavalaistun siluetin piirtyessä eteemme nautimme illallisen ruokajuomineen ja kuuntelemme elävää musiikkia. Edestakainen kuljetus hotellista satamaan.


Näkemiin Vancouver

Torstaina sinulla on vielä hetki aikaa nauttia Vancouverista. Iltapäivällä opas ja bussi noutavat sinut hotellistasi. Icelandairin lento lähtee illalla Reykjavíkiin, jossa koneenvaihto. Helsinkiin saavumme perjantaina  iltapäivällä.