MATKUSTUSKAUSI: 
kesäkuu ja syykuu-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 5 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Cádizin matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan. 

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksulliset retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


Gibraltar – Euroopan eteläisin kärki

Sisältyy hintaan, kesto n. 9 t

Lauantaiaamuna saavut Finnairin suoralla lennolla Málagan lentokentälle, jossa suomenkielinen oppaamme on sinua vastassa. Lentokentältä lähdemme kohti Britannian merentakaista itsehallintoaluetta, Gibraltaria. Gibraltarin salmi sijaitsee strategisella paikalla Euroopan eteläisimmässä kärjessä vain parinkymmenen kilometrin päässä Afrikan rannikosta. Ennen rajanylitystä nautimme lounaan paikallisellisessa ravintolassa. Tutustumme Gibraltarin vanhaan keskustaan yhdessä kävellen ja nousemme köysiradalla ylös Euroopan ainoiden luonnossa asuvien apinoiden magottien asuttamalle Gibraltarinvuoren huipulle, josta avautuvat upeat näkymät alas kaupunkiin ja hyvällä säällä aina Afrikkaan saakka. Gibraltarista matka jatkuu Cádiziin, jonne saavuttuamme majoittaudumme Senator Cádiz Spa -hotelliin.


Andalusialaisen tunnelman lähteillä

Sisältyy hintaan, kesto n. 2 t

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen tutustumme oppaamme johdolla kävelykierroksella Cádizin Vanhaankaupunkiin, jonka valkoiseksi kalkitut talot, kaariholvet, siniset lasitukset ja pitsimäiset hiekkakivikaiverrukset muistuttavat Andalusian maurilaisperinnöstä. Sen labyrinttimaisina mutkittelevat kapeat kauppakadut ihastuttavine putiikkeineen sekä eloisat aukiot sykkivät perinteistä andalusialaista tunnelmaa. Ihastelemme barokkia ja uusklassista tyylisuuntaa edustavaa Cádizin katedraalia, jonka kultainen kupoli erottuu kaupungin siluetista. El Pópulon vanhassa keskiaikaisessa kaupunginosassa on myös mm. roomalaisen teatterin jäänteet. La Viñan eloisasta entisestä kalastajakaupunginosasta käymme taas kurkistamassa sen lähellä sijaitsevaa La Caleta -rantaa, joka jää Santa Catalinan ja San Sebastianin linnoitusten väliin. Luvassa on idyllisiä sisäpihoja, kaunista arkkitehtuuria ja jopa Goyan maalauksia. 

Kävelykierroksen aikana saat oppaalta vinkkejä hyvistä tapas-baareista ja ravintoloista. Kierroksen jälkeen loppupäivä on omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen ja sen ainutlaatuisesta tunnelmasta nauttimiseen. Kaupungin korkeimpaan torniin Torre Taviraan voi kiivetä, ja samalla ihastella sieltä avautuvia postikorttimaisemia. Kannattaa myös kurkistaa Cádizin uudemmalle puolelle, joka leveine bulevardeineen ja moderneine klubeineen on todellinen vastakohta vanhalle kaupungille. Sen leveältä hiekkarannalta voi vaikka pulahtaa virkistävälle uinnille Atlantin aaltoihin. 


Kolumbuksen Puerto de Santa María

Sisältyy hintaan, kesto n. 7 t

Maanantaina aamiaisen jälkeen kävelemme oppaan johdolla hotellista Cádizin satamaan, josta matkaamme katamaraanin kyydissä meritunnelmissa Puerto de Santa Maríaan. Puerto de Santa Maria sijaitsee Valon rannikolla, Cádizin lahden uomassa. Itse Kristoffer Kolumbus lähti toiselle tutkimusmatkalleen nimenomaan Puerto de Santa Maríasta ja yksi hänen kuuluisista aluksistaan, Santa María, sai nimensä tämän kauniin kaupungin mukaan. Aikanaan Kolumbuksen laivoja valmisteltiin täällä Atlantin ylitystä varten ja niistä vuosista alkaen kaupunki vaurastui merenkululla.

Kävelykierroksen aikana näemme Puerto de Santa Marían tärkeimpiä nähtävyyksiä. San Marcosin linnoituksen juuret yltävät 1200-luvulle, jolloin paikalla olleen maurilaisten moskeijan päälle rakennettiin linnoitettu kirkko. Kaupungista löytyy myös kaksi tärkeää goottilaista rakennusta: Mayor Prioralin kirkko sekä Victorian luostari. Kaupunki saavutti kukoistuksensa 1700-luvulla, jolloin se tunnettiin Satojen palatsien kaupunkina. Viehättävillä kaduilla kulkiessamme pääsemme ihailemaan näitä romanttisia rakennuksia.


Sherryn syntysijoilla

Sisältyy hintaan, kesto n. 7 t

Tiistaina aamiaisen jälkeen kävelemme oppaan johdolla hotellista juna-asemalle ja matkustamme lähijunalla Jereziin. Jerez de la Frontera on kuuluisa viineistä, hevosista ja flamencosta. Kaupungin viehättävä keskusta on kulttuurillisesti merkittävä kohde. Pikkukadut, vanhat kirkot, suihkulähteet ja sitruuna- ja appelsiinipuiden varjostamat aukiot valloittavat välittömästi. Kaupungin kävelykadut ovat täynnä kahviloita, ravintoloita ja ihmisiä nauttimassa elämästä sekä viinistä. Teemme tutustumiskierroksen kaupungissa kävellen ja sen pittoreskista tunnelmasta nauttien. Piipahdamme myös Jerezin perinteisessä kauppahallissa, jossa tiskit pursuilevat mitä monenlaisimpia kaloja ja äyriäisiä, lihoja ja leikkeleitä, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä herkullisia juustoja. 

Jerez tunnetaan myös sherryn maakuntana. Siitä kertovat aivan ydinkeskustassa sijaitsevat, jopa useita kortteleita käsittävät sherrykellarit eli bodegat, sekä tabancot, sherrybaarit, joissa saa nauttia paikallista sherryä ja tapaksia pikkurahalla. Myös me pääsemme tutustumaan sherryn valmistuksen saloihin. Päivän ohjelmaan kuuluu opastettu vierailu Bodegas Tío Pepe -viinikellareissa ja sen päätteeksi sherrymaistiaiset. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan ruokajuomineen.

Flamencoillallinen

Täydennä ohjelmaasi, hinta 45 €/hlö, kesto n. 2 t
Liput on varattava viimeistään 15 vrk ennen matkaa.

Tiistaina illalla  sinun on mahdollista lähteä yhteen Vanhankaupungin flamencotavernoista ja nauttia tyypillinen cádizilainen tapasillallinen flamencoshown kera. Flamenco on oleellinen osa paikallista kulttuuria ja elämäntyyliä. Omatoiminen retki sisältää viiden cádizilaisen suolaisen annoksen menún ruokajuomineen sekä 1,5 tunnin mittaisen flamencoesityksen.


Andalusian kuvankaunis pääkaupunki Sevilla

Täydennä ohjelmaasi, hinta 90 €/hlö, kesto n. 9 t
Retki on varattava viimeistään 15 vrk ennen matkaa.

Keskiviikkona sinulla on käytettävissäsi koko päivä omaan ohjelmaan Cádizissa. Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat suunnata oppaamme kanssa kohti Andalusian pääkaupunkia Sevillaa, jonne on noin 1,5 tunnin matka Cádizista paikallisjunalla. Sevilla on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä kaupunki, jonka historiallinen kulttuuriperintö on yksinkertaisesti vaikuttava. Erilaiset sivilisaatiot, kuten roomalaiset, länsigootit ja arabit, ovat asuttaneet kaupunkia historian saatossa ja jättäneet sen arkkitehtuuriin oman, persoonallisen jälkensä. Harvat espanjalaiset kaupungit voivat ylpeillä samasta määrästä historiaa, monumentteja, vehreitä puistoja ja eloisia aukioita, kuin Sevilla, jota pidetään yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista.

Teemme kävelykierroksen Sevillan vanhassa keskustassa. Vierailemme mm. Sevillan katedraalissa, jossa on Kolumbuksen hautakammio sekä maurilaisen vallan ajalta peräisin olevassa Alcázarin kuninkaallisessa palatsissa. Nautimme myös yhdessä tyypillisen sevillalaisen lounaan ruokajuomineen.


Näkemiin Cádiz!

Torstaina  oppaamme noutaa sinut varhain aamulla hotellista ja suuntaamme Málagan lentokentälle, jossa opas avustaa lähtöselvityksessä. Paluu Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Huom! Varaathan mukaan hyvät kävelykengät sillä Cádizin matkan retkillä kävellään paljon.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Cádiziin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
7.9. La 12.9. To Cádiz ohjelmallinen la-to, Finnair 1 399,00 € VARAA
5.10. La 10.10. To Cádiz ohjelmallinen la-to, Finnair 1 399,00 € VARAA