Varaa matkasi

Kohde: Biarritz

Ryhmäkohteena Biarritz

Biskajanlahden merituulessa lepäilevä Biarritz kohosi lomakohteiden eliittiin, kun Napoleon III rakennutti sinne kesäpalatsin vaimolleen Eugénielle. Olisiko nyt, yli 150 vuotta myöhemmin, sinun ryhmäsi vuoro lähteä nauttimaan kaupungin charmista?

Lukuisten hallitsijoiden, aatelisten ja filmitähtien jalanjälkiä ovat sittemmin seuranneet purjehtijat, surffarit ja golfaajat. Biarritzista ja sen lähituntumasta löytyy 10 tasokasta golfkenttää, joten valinnanvaraa riittää. Hyvinvointia vaalitaan myös tämän pikkukaupungin neljässä thalassoterapia-merivesikylpylässä.

Biarritzissa yhdistyvät merellinen tunnelma, entisajan eleganssi ja Baskimaan omaleimaisuus. Se on oivallinen ryhmäkohde myös monipuolisten retkimahdollisuuksiensa vuoksi; sijaitseehan kaupungin lähiympäristössä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita. Jos kaipaat ryhmämatkaasi hemmottelua, olet löytänyt etsimäsi.

Lentoyhteys: Esimerkiksi Finnair, suora lento Helsinki-Biarritz-Helsinki, kesto n. 3 h 45 min. Vuonna 2016 Finnair lentää Biarritziin 14.5.-27.8.


Ryhmäretki-ideoita

Tässä näet muutaman esimerkin retkistä, joita toteutamme ryhmillemme Biarritzissa. Suunnittelemme mielellämme retkiä myös ryhmäsi omien toiveiden perusteella. Järjestämme Biarritzin seudulla myös ammatillisia ja harrastuksiin liittyviä teemavierailuja.


Biarritzin lumo

Ranska_Biarritz_kirkko ja maisemaa_ThinkstockPhotos-483617089

Kävelykierros, jonka aikana Biarritz ja sen kiehtova menneisyys tulevat tutuksi ryhmällesi. Saatte kuulla elämyksellisiä tarinoita ajalta, jolloin ylellisten villojen omistajat järjestivät toinen toistaan äveriäämpiä tilaisuuksia huviloissaan. Kuninkaat, lordit ja prinssit vain vilisivät katukuvassa, ja elämä oli kuin yhtä loputonta juhlaa tanssiaisineen, ilotulituksineen ja piknikeineen. Tästä kaikesta muistuttavat nykyisin kasino sekä hulppea Hotel du Palais, nykyisin luksushotellina toimiva Napoleon III:n ja keisarinna Eugénien entinen kesäpalatsi.

26 000 asukkaan Biarritz on helppo ottaa haltuun jalkaisin. Kävelykierroksen aikana näette uutta ja vanhaa Biarritzia - ja tietenkin upeat Atlantin aallot. Oppaamme kertoo myös monia käytännön vinkkejä lomapäiviänne varten.


Pippureita viinikoulun penkillä

Ranska_Biarritzin retkikohde_Espeletten pippuri_ThinkstockPhotos-463823397

Biarritzin alueen rikkaaseen ruokakulttuuriin liittyvät käsitteet Espeletten pippuri, Bayonnen kinkku ja baskilainen kirsikka- tai kreemileivos gâteau basque. Nämä kaikki ja monet muut jännittävät paikallisherkut tulevat tutuiksi ryhmäretkellä kauppahalliin, joka on todellinen gourmet-paratiisi. Jo vuodelta 1885 peräisin oleva rakennus itsessään on näkemisen arvoinen.

Kauppahallissa on mahdollisuus järjestää vähintään 30 hengen ryhmälle oma kokkikurssi tai viinikoulu, jotka soveltuvat loistavasti gastronomian tai viinimaailman saloihin vihkiytyneille harrastelijoille tai ammattilaisille. Viinikouluun voi myös yhdistää uniikin illallisen vastapäisessä historiallisessa museossa, joka toimi aiemmin anglikaanisena kirkkona.


Makea retki suklaamuseoon

Suklaapaloja ja kaakaota_ThinkstockPhotos-466544913

Saammeko johdattaa ryhmäsi seuraavaksi suklaan pariin? Käynti Biarritzin suklaamuseossa on kerrassaan herkullinen elämys, jota ei kannata jättää väliin.

Ryhmäsi kuulee kaiken suklaan, tuon "ruskean kullan", tuotannon historiasta ja pääsee ihailemaan suklaaveistoksia ja -muotteja sekä tutustumaan entisajan suklaanvalmistusvälineisiin. Luonnollisesti kierros päättyy suklaamaistiaisiin, jossa maistelette eri asteisia suklaita puhtaasta kaakaosta suussa sulaviin suklaakonvehteihin.

Todellisille suklaafanaatikoille suosittelemme vierailua "suklaan pääkaupunkiin", läheiseen Bayonneen, jonne ensimmäiset suklaamestarit saapuivat jo 1600-luvun alussa. Sieltä löytyvät myös ne kaikista herkullisimmat suklaakaupat.


Illallinen wanhan tavaran puodissa

Oletko joskus ihastunut vierailemasi ravintolan lautasiin tai aterimiin? Tällä ryhmäretkellä se ei ole ongelma, sillä voit ostaa ne mukaasi! Vanhan tavaran puodin omistaja valmistaa ryhmällesi herkullisen aterian paikallisia ruokaperinteitä kunnioittaen. Ryhmäsi nauttii sen viineineen omistajan uniikissa puodissa.

Illallisen päätteeksi voit ostaa vaikkapa paistinpannun, jolla ruokasi laitettiin. Tai sitten jonkin muun vanhan esineen puodin laajasta valikoimasta. Voit myös tyytyä pelkkään ihailuun.

Retki sopii loistavasti uudenlaista ateriaelämystä etsiville ryhmille, jotka arvostavat elämää nähneitä esineitä.


Museo Guggenheimin Bilbao

Espanja_Bilbao_Guggenheim ja joki_ThinkstockPhotos-501440615

Baskimaan pääkaupunki Bilbao sijaitsee Espanjan puolella, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Biarritzista. Kokopäiväretken aikana viemme ryhmäsi tutustumaan Casco Viejoon, idylliseen Vanhaankaupunkiin ja sen viehättävään arkkitehtuuriin.

Lounaan suosittelemme kuittaamaan pintxobaarikierroksella Vanhassakaupungissa. Pintxot ovat baskimaalaisia tapaksia, sormiruokaa, joka herkullisuudessaan kohoaa taivaisiin. Gastronomisia meriittejä Baskimaalla riittää, sillä monet maailman huippukeittiömestareista ovat alunperin baskeja.

Retki on hyvä päättää Bilbaon itseoikeutettuun maamerkkiin, Museo Guggenheimiin. Sen modernin taiteen jättiannosta sulatellen paluumatka Biarritziin sujuu kuin huomaamatta.


Tee ryhmämatkatarjouspyyntö Biarritziin tästä


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!