MATKUSTUSKAUSI:  kesäkuu

MATKAVAIHTOEHDOT

9 yötä, tiistai-torstai

Varaa matkasi

Kohde: Vancouver ja Reykjavík

Retket & matkaohjelma 2018

Ohjelmallinen OK-Matka Vancouveriin sisältää runsaan matkaohjelman. Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi matkan hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi.

Lisämaksullinen retki vaatii minimiosallistujamäärän ja se tulee varata viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi.

Retkitakuu  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.


Tervetuloa Reykjavíkiin

Tiistaina  iltapäivällä saavut Icelandairin reittilennolla Reykjavíkiin, jossa yövymme matkan ensimmäisen yön. Suomenkielinen oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta kuljetus viihtyisään Klettur-hotelliin keskustassa. Majoittumisen jälkeen iltasi on vapaa. Hotellisi lähellä sijaitsevan Hlemmur-ruokatorialueen monet kahvilat ja ravntolat on avoinna iltamyöhäiseen.


Reykjavíkin kaupunkikierros ja lento Vancouveriin

Keskiviikkona nautit aamiaisen omaan tahtiisi. Aamupäivällä luovutamme huoneet ja otamme matkatavarat mukaan. Kaupunkikierros Reykjavíkissa tutustuttaa sinut maailman pohjoisimman pääkaupungin nähtävyyksiin, joita ovat mm. Vanhankaupungin keskusta, Laugardalurin uimala sekä Reykjavikin korkein rakennus, Hallgrímskirkja-kirkko torneineen. Yhteisen lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle, jossa hyvästelemme oppaan.

1 Opastettu kaupunkikierros Reykjavíkissa - Kesto n. 4,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu

Icelandairin suora reittilento lähtee klo 17:15 Vancouveriin, jonne saavumme keskiviikkoiltana klo 17:50 paikallista aikaa. Suomenkielinen oppaamme odottaa sinua lentoasemalla rajamuodollisuuksien jälkeen. Kuljetus ja majoittuminen Granville Islandin lähellä sijaitsevaan Park Inn & Suites by Radisson -hotelliin.


Viehäty Vancouverista

Torstain kaupunkikatsauksessa kuulet oppaaltasi ajankohtaiset vinkit Vancouverista. Saat matkasi hintaan kuuluvat neljä julkisen liikenteen päivälippua omatoimisia matkapäiviä varten. Useista omaleimaisista kaupunginosista koostuva Vancouver avautuu sinulle kaupunkikierroksella, johon sisältyy myös lyhyitä kävelyosuuksia. Cambie Street -kadun sillan kautta ajamme pilvenpiirtäjien hallitsemaan keskustaan Dowtowniin. Pysähdymme hetkeksi Canada Place -kongressikeskuksella, joka valkoisia purjeita muistuttavine kattoineen on Vancouverin tunnus. Canada Placelta lähtevät suositut Alaskan risteilyt, ja täällä sijaitsee myös Pan Pacific Vancouver -hotelli. Sen katolla olevat 10 torvea kajahtavat joka päivä keskipäivän merkiksi.

English Bay -rantabulevardia pitkin ajamme Stanley Park -puistoon ja jalkaudumme hetkeksi ihailemaan kaupungin valtavaa viherkeidasta. Täältä jatkamme Coal Harbouriin. Aivan meren rannassa sijaitseva kaupunginosa on rennon ilmapiirinsä sekä viihtyisien kahviloidensa ja ravintoloidensa ansiosta mainio vierailukohde niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin. 

Retken päätteeksi nousemme Vancouverin Lookout-näkötorniin katselemaan kaikkialle Vancouveriin avautuvia mykistäviä näkymiä.

2 Opastettu kaupunkikierros Vancouverissa - Kesto n. 5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu  


Ikiaikaisia puita, puutarhoja ja toteemipaaluja

Perjantaipäivää voit viettää esimerkiksi Stanley Park -puistossa, josta on muodostunut yksi Vancouverin suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista. Kanadan entinen kenraalikuvernööri Frederick Stanley saattaisi yllättyä iloisesti, jos näkisi hänen nimeään kantavan puiston nykyisen suosion. 

1880-luvulla avattu valtava Stanley Park on jopa New Yorkin Central Parkia laajempi. Puiston arviolta puolesta miljoonasta puusta suuri osa on saavuttanut yli sadan vuoden iän. Rauhallisen metsän tunnelmaa tavoitat kulkiessasi alueen sisäosissa ikiaikaisten puiden lomassa. Meren äärelle pääset koko puistoa ympäröivällä, noin yhdeksän kilometrin pituisella rantavallilla, joka on yksi Stanley Parkin vetonauloista. Helpot reitit mahdollistavat miellyttävän puistopäivän liikutpa sitten kävellen tai pyöräillen. Myös rullaluistimia on vuokrattavissa, ja mikäli haluat välillä levähtää, hyppää romanttisten hevosvankkureiden tai pienen puistojunan kyytiin. 

Monia aktiviteetteja tarjoavan Stanley Parkin merkittäviin käyntikohteisiin lukeutuu Vancouverin suuri akvaario, jossa noin 300 kalalajin ohella asustelee maitovalaita ja delfiinejä. Beaver Lake -järvi ja Lost Lagoon muodostavat vesilintujen paratiisiin. Alueen alkuperäisväestöstä muistuttavat Totem Parkin menneitä intiaanisukupolvia kunnioittavat toteemipaalut. 

Stanley Parkin hyvinhoidettujen puutarhojen kukkaloistosta vastaavat mm. ruusut ja rododendronit sekä monet muut. Shakespearen hengessä voit liikkua hänen nimeään kantavassa puutarhassa, johon on koottu kirjailijan näytelmissä ja runoissa esiintyviä puita ja kasveja. 

Stanley Parkiin kannattaa varata omat eväät ja nauttia piknikistä paikallisten tapaan. Jos lounastat mieluummin ravintolassa, suuntaa vanhassa perinnerakennuksessa toimivaan Stanley Park Pavillion -ravintolaan. Leppoisan kahvitteluhetken tarjoaa Waterfall- tai Prospect Point -kahvila.


Monien makujen Granville Island

Lauantaina esittelemme sinulle Vancouverin kulinarististisia herkkuja. Kävelemme yhdessä hotellista noin 30 minuutin matkan Granville Islandille, joka nimestään huolimatta ei ole saari. 1900-luvun alun tehtaiden ja sahojen täyttämä alue on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Nykyisin se tunnetaan erityisesti suuresta kauppahallistaan – sen kojujen tiskit notkuvat paikallisia, tuoreita raaka-aineita, juustoja, leikkeleitä ja gourmet-annoksia. Tuoksut ja maut huumaavat hallikierroksella, jonka aikana nautit runsaista maistiaisista. Samalla perehdyt paikalliseen ruokakulttuuriin ja saat oppaaltasi alueen ravintola- ja ostosvinkit. Mikäli herkuttelun jälkeen kaipaat vielä lounasta, suosittelemme kokeilemaan meren eläviä tarjoavia ravintoloita.

Granville Island on myös erinomainen ja omaleimainen ostospaikka, joten ainakin osa tuliaisostoksista kannattaa tehdä täällä. Gallerioiden, artesaaniliikkeiden ja herkkupuotien valikoima on runsas. Net Loft -keskukseen on koottu alkuperäisväestön käsityötuotteita. Railspur Alley -kadun lasinpuhaltajien, keraamikkojen, kultaseppien ja jopa luudantekijöiden työskentelyä on mukava seurata. Retken päätteeksi kävelet hotelliisi oppaan kanssa. Halutessasi voi jäädä vielä Granville Islandille, jolloin palailet takaisin omaan tahtiisi. 

3 Monien makujen Granville Island - Kesto n. 2 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu

Miljoonametropolien tapaan myös Vancouverin kulttuuritarjonta on runsas. Downtownissa sijaitsevat Queen Elisabeth -teatteri, Orpheum-konserttisali, Playhouse-teatteri kuuluvat kaupungin eturivin konserttinäyttämöihin. Laaja ohjelmisto koostuu klassisesta moderniin musiikkiin ja pienimuotoisista esityksistä spektaakkelimaisiin Broadway-musikaaleihin.


Valasretki ja viehättävä Victorian kaupunki

Sunnuntaina sinun on mahdollista lähteä kanssamme viettämään elämyksellistä päivää merellä sekä Brittiläisen Kolumbian pääakaupungissa Victoriassa. 

Vuosittain maalis-lokakuussa tuhannet valaat saapuvat muuttoreitillään Vancouverin edustalle, joka on  yksi parhaista paikoista näiden vaikuttavien merinisäkkäiden näkemiseen. Muuttajien joukossa on mm. miekkavalaita, harmaavalaita, ryhävalaita sekä lahtivalaita (retken aikana valaita nähdään yleensä n. 95% todennäköisyydellä). Noin neljä tuntia kestävän meriosuuden aikana saatamme kohdata myös merileijonia, saukkoja, delfiinejä ja merilintuja. Hyvät kiikarit ja kamera kuuluvat tämän retken perusvarusteisiin. 

Victoriassa sinulla on neljä tuntia vapaata aikaa tutustua tähän ihastuttavaan satamakaupunkiin omaan tahtiisi sekä nauttia lounasta. Halutessasi ennätät pistäytyä Butchartin puutarhan kukkaloistoa ihailemassa. Illansuussa astumme takaisin Vancouveriin vievään laivaan. 

Edestakainen bussikuljetus hotellista satamaan Vancouverissa sekä Bucthartin puutarhaan Victoriassa. Retkivaraukset matkavarauksen yhteydessä. Retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

6 Valasretki ja viehättävä Victorian kaupunki - Kesto n. 10-12 h, hinta ennakkoon 345 €/hlö.


Sea-to-Sky -maisemareitti ja Whistler

Maanantaina lähdemme hetkeksi Vancouverin ulkopuolelle ja viemme sinut yhdelle maailman kauneimmista maisemareiteistä. Ajamme Stanley Parkin halkovaa tietä pitkin valtatielle 99, joka paremmin tunnetaan Sea-to-Sky -valtatienä. Howen lahtea myötäilevä tie mutkittelee aluksi merenpinnan tasolla nousten vähitellen Whistleriin saavuttaessa vajaan 700 metrin korkeuteen. Kaunis merenlahti ja metsäiset rannikkovuoret muodostavat henkeäsalpaavan kauniin yhdistelmän.

Noin tunnin ajomatkan jälkeen vaihdamme kulkuneuvoa ja nousemme gondolivaunulla ylös Summit Lodgelle noin 885 metrin korkeuteen. Reilun 1,5 kilometrin näköalareitin voit kävellä omaan tahtiisi ja ihailla ympärillä avautuvia sykähdyttävia maisemia. Yhdessä nautitun voileipälounaan jälkeen palaamme gondolihissillä alas ja ajamme vuoden 2010 talviolympialaisista tunnettuun Whistleriin. Teemme kyläkierroksen, näemme olympiarenkaat ja käymme alkuperäiskansojen kulttuuria esittelevässä museossa. Sinulla on myös vapaata aikaa viivähtää viihtyisässä kahvilassa ennenkuin lähdemme kohti Vancouveria. 

4 Sea-to-Sky -maisemareitti ja Whistler sis. museokäynnin - Kesto n. 10 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Sinun Vancouverisi

Tiistai on varattu omatoimiselle ohjelmallesi. Ehdottomasti tutkimisen arvoisia ovat Vancouverin persoonalliset kaupunginosat. Monimuotoinen kaupunkielämä kukoistaa niissä eloisana ja suvaitsevana houkutellen myös kaupunkimatkaajaa viivähtämään kahviloissaan, toreillaan ja bulevardeillaan. Vaikka eri osat ovat toisiaan lähellä ja tutustut niihin parhaiten kävellen, jokainen kaupunginosa ansaitsisi ainakin yhden kokonaisen päivän. Valintaasi helpottamaan kokosimme muutaman ehdotuksen. 

Vanhankaupungin tunnelmaa etsivälle suosittelemme hienostunutta Gastownia, joka valloittaa historiallisella olemuksellaan. Viktoriaanisten rakennusten, mukulakivikatujen, taidegallerioiden ja pienten putiikkien luoma atmosfääri on kerrassaan ihastuttava. Siksipä Gastown on myös kaupunkilaisten suosima kokoontumispaikka. Gastownin tunnetuin nähtävyys höyrykello puhaltee noin vartin välein höyryä ja soittelee samalla erilaisia säveliä. Vancouverin parhaisiin lukeutuvat ravintolat tarjoilevat kaikkea mahdollista perinteisen eurooppalaisen keittiön herkuista aina aasialaisvaikutteisen molekyyligastronomian erikoisuuksiin. Kokeile rohkeasti. 

Aivan toisenlaiseen miljööseen pääset Vancouverin kiinalaisessa osassa Chinatownissa, jonne kävelet Gastownista vajaassa 10 minuutissa. Värikäs, eksoottisten tuoksujen ja makujen sekä vahvojen traditioiden Chinatown levittäytyy kuuden korttelin alueelle. Vilkkaiden ostoskatujen pikkuputiikeissa on hauska viivähtää vaikka et mitään ostaisikaan. Kortteliravintolassa teen kera nautittu dim sum -ateria sopii mainiosti lounasvaihtoehdoksi. Ethän poistu Chinatownista ennen kuin vierailet Dr. Sun Yat-Senin kiinalaisessa puutarhassa. Mieltä herkistävän kaunis ja harmoninen kokonaisuus vie sinut kiinalaisen kulttuurin ja symboliikan lähteille. 

Jos mieluummin ulkoilet meren äärellä, suunnista merenrantapuistojen Yaletowniin. Kaupungin ympäri kulkeva kävely- ja pyöräilytie Seawall myötäilee rantaviivaa yhdistäen Yaletownissa kaksi suosittua ulkoilualuetta, David Lam- ja George Wainborn -puiston. Yaletown oli aikanaan Canadian Pacific -rautatien läntinen pääteasema. Vanhoissa punatiilisissä varastorakennuksissa nykyisin toimivat ravintolat ja bistrot sekä olohuonemaiset kaupunkipatiot ovat herättäneet alueen uuteen kukoistukseen. Shoppailijakaan ei pety Yaletownissa, jonka boutique-liikkeet tarjoavat yksilöllisiä tuotteita ystävällisen palvelun kera.


Ostoksia, museoita ja idyllinen illallisristeily

Keskiviikkona sinulla on vielä koko päivä aikaa Vancouveriin tutustumiselle. Ostosten ystävä saattaa löytää itsensä keskustan Robson Street -kadulta, jossa lahjatavara- ja matkamuistomyymälöiden ohella Pohjois-Amerikan tunnetut muotiliikkeet ovat hyvin edustettuina. Toinen suosittu ostoskatu on Granville Street, sen varrella sijaitsevan Pacific Centre -ostoskeskuksen tarjonta on loputon.

Kaupungin monipuolisesta museotarjonnasta suosittelemme erinomaista, UBC-yliopistocampuksella sijaitsevaa Antropologian museota. Se luotsaa sinut unohtumattomalla tavalla mm. Kanadan alkuperäiskansojen vaiheisiin, joita nykypäivän Vancouver kunnioittaa. Osaltaan tästä kertovat myös  kaupungissa nähtävät intiaanien tekemät taideteokset. 

Tiedemaailman ihmeisiin tutustut False Creekin Science World -museon hämmästyttävissä näyttelyissä. Pikkuinen Roedde -kotimuseo West Endissä avaa 1800-1900-lukujen vaihteen siirtolaisperheen elämää. 

Illan hämärtyessä lähdemme nauttimaan matkaviikkomme päättävästä illallisristeilystä. Vancouverin iltavalaistun siluetin piirtyessä eteemme nautimme illallisen ja kuuntelemme elävää musiikkia. Edestakainen kuljetus hotellista satamaan.

5 Auringonlaskun illallisristeily - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Näkemiin Vancouver

Torstaina sinulla on vielä hetki aikaa nauttia Vancouverista. Huoneiden luovutuksen jälkeen opas ja bussi noutavat sinut hotellistasi. Icelandairin lento lähtee klo 15:45 Reykjavikiin, jossa koneenvaihto. Helsinkiin saavumme perjantaina klo 13:50.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!