MATKUSTUSKAUSI:
7.-16.10.2020
MATKAN KESTO:
ke-pe, 9 yötä 

Varaa matkasi

Kohde: Toronto

Kurkista Turun… ei kun Toronton saaristoon!

Kanada_Toronto_House_on_Toronto_island_iStock-171336203

Ontariojärvellä, lyhyen lauttamatkan päässä Downtown Torontosta, sijaitsee viidentoista pienen saaren ryhmittymä Toronto Islands tai kotoisammin vain the Island. Saaret on yhdistetty toisiinsa kävelyreitein ja silloin. Toronto Islandsille tullaan uimaan, pyöräilemään, melomaan, piknikille tai muuten vain viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Saariryhmän itäosassa sijaitsevilla Ward’s- ja Algonquin-saarilla on vakituista asutusta. Noin 650 asukkaan joukossa on runsaasti eläkeläisiä, jotka eivät sävähdä palveluiden vähyyttä tai bussilinjojen puutetta. Elo saarella sympaattisessa pikkutalossa poikkeaa melkoisesti muualla metropolialueella asumisesta – mutta saarelaisten mukaan edukseen.

Haaveilla voi mistä vain, kuten eläkepäivistä Ward’s-saarella asustellen, mutta ennen muuttoauton tilaamista kannattaa tutustua paikalliseen lainsäädäntöön. Säädökset pienten huvikumpujen myynnistä ja ostamisesta, kun ovat melkoisen tiukat. Mutta silti voi käydä varovasti kurkkaamassa Toronto Islandsin tunnelmaa…

Ruokakulttuurien ilotulitusta!

Chinese_food_on_platter_iStock-969081828

Kanadaa nimitetään kulttuurien mosaiikiksi, ja Toronto on joka ikisellä mittarilla mitaten aidosti monikulttuurinen kaupunki. Useampi kuin joka kolmas sen asukkaista puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin englantia tai ranskaa.

Matkailijalle monikulttuurisuus tarkoittaa muun muassa monipuolista ravintolakattausta maailman eri keittiöistä. Ruokamatkailu on Torontossa helposti yhdistettävissä eri alueisiin tutustumiseen. Autenttista kantonilaista ruokaa halajava suuntaa kulkunsa China Towniin, pastaherkuttelija Little Italyyn. Tsatsikista virtaa saava hakeutuu Greektowniin ja kimchillä kulkeva Koreatowniin. Makumatka maailman ympäri onnistuu hetkessä.

Jos haluat vaihtaa ruokamosaiikkiajattelun ruokakulttuurien sulatusuuniteoriaan, onnistuu sekin. Saisiko olla esimerkiksi ruokamaailman inkluusio nimeltä sushipizza – tai maistuisivatko kenties pastramikevätkääryleet?

”Mä tätä Polkua tallaan…”

Kanada_Toronto_the_Path_iStock-144187815

Kaupunkilomalla tulee käveltyä kilometrikaupalla kuin huomaamatta – mutta monesti matka hyytyy jos sataa. Torontossa jos jossain pystyt vaivatta hankkimaan päivän askelkiintiön täyteen myös silloin, kun taivas repeilee ja jyrisee kuin läheisillä Niagaran putouksilla.

The PATH on Pohjois-Amerikan laajin, pääosin maanalainen jalankulkureitti, jonka kokonaispituus on lähes 30 kilometriä. Katettu ”polku” yhdistää kymmeniä toimistorakennuksia, yli tuhat kauppaa, lukuisia ravintoloita ja monia metroasemia. Shoppailijoiden ja matkailijoiden ohella tätä katettua torontolaispolkua pitkin tallailee arkipäivisin noin 200 000 työmatkalaista.

Kuinka huomaavaista, että räntä tai vesi ei sada matkailijan niskaan, vaan kahvilan terassilla voi istua säästä riippumatta. Olitpa sitten shoppailun ystävä tai et, kyllä The PATH kannattaa käydä kurkkaamassa – satoi tai paistoi.


Seuraavat ohjelmalliset matkat Torontoon

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
7.10. Ke 15.10. To Toronto ke-pe 9 yötä, Icelandair 3 379,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

30.06.2020
Toimistomme heinä-elokuun aukioloajat
25.06.2020
Matkustusrajoitusten vaikutuksista matkoihimme 31.7.2020 asti
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti
29.04.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista toukokuun matkoihimme