MATKUSTUSKAUSI:  
maaliskuu-kesäkuu ja elokuu-marraskuu
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Rooma

Retket & matkaohjelma 

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Rooman matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan.

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksulliset retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän.  


Ikuisen Rooman ihmeet

Sisältyy hintaan, kesto n. 2,5 t

Huom! Lähdöillä 3.-17.3. ja 3.11.-1.12. saapuminen Roomaan on illalla ja lentokentältä kuljetamme sinut suoraan keskustahotelliisi.

Saavut Roomaan sunnuntaina aamupäivällä Finnairin suoralla reittilennolla. Oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi kotikaupunkiinsa. Tulokuljetuksen aikana saat ensi tuntuman Rooman uskomattomiin nähtävyyksiin. Ohitamme aluksi EURin mielenkiintoisen kaupunginosan. Näemme myös Lateraanikirkon ja Santa Maria di Maggioren basilikan, jonka jälkeen kierros jatkuu kohti Colosseumia, Palatinus-kukkulaa ja Circus Maximusta. Tiber-joen ja Isola Tiberina -saaren jälkeen vuorossa on Enkelten linna Castel Sant´Angelo ja kauempaa näemme myös Pietarin kirkon mahtavan kupolin. Kiertoajelun aikana saat kaupunkikatsauksessa ajankohtaiset Rooman vinkit, jonka jälkeen majoitut keskustahotelliisi.


Rooman kauneimmat aukiot

Sisältyy hintaan, kesto n. 2,5 t

Maanantaiaamuna oppaamme vie sinut kävelyretkelle Rooman kauneimmille aukioille. Piazza di Spagna -aukion Espanjalaisilta portailta etenet Trevin suihkulähteelle ja edelleen Pantheonin temppeliin, joka puhuttelee sinua yli kahden tuhannen vuoden historiansa voimalla. Roomalaisten olohuoneeksikin kutsuttu Navona-aukio on kävelyretkemme päätöspaikka. Vaikuttavien rakennusten reunustamaa aukiota hallitsee Berninin kuuluisa suihkulähde ”Neljä virtaa”, jota sinun kannattaa käydä ihailemassa myös iltavalaistuksessa. 


Vatikaanin museot

Sisältyy hintaan, kesto n. 3 t

Tiistain retkemme vie sinut Vatikaanin museoiden mittaamattoman arvokkaiden taideaarteiden pariin. Alun perin paavien palatseina toimineet museorakennukset kätkevät sisälleen antiikin aikaisia veistoksia, mielenkiintoiset kartta- ja gobeliinikokoelmat sekä marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut salit. Vatikaanin palatsin pääkappelissa, Sikstuksen kappelissa voit ihailla massiivisia seiniä koristavia renessanssimestareiden freskoja. Pääalttari ja katto ovat puolestaan itse Michelangelon käsialaa. Loistavan oppaamme johdolla nämä vertaansa vailla olevat teokset heräävät eloon ja avautuvat silmiesi eteen aivan uudessa valossa.

Iltaisin Rooma näyttäytyy kauniina upeasti valaistuine nähtävyyksineen. Rooman iltaelämän keskuksia ovat Campo de' Fiorin tori sekä jo tutuksi tullut Navona-aukio. Jos illallisen jälkeen haluat jatkaa iltaelämää, Trasteveren kaupunginosa Tiber-joen toisella puolella tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet.


Colosseum ja Keisareiden Rooma

Täydennä ohjelmaasi, hinta 70 €/hlö, kesto n. 3 t

Retki on varattava viimeistään 4 vkoa ennen matkaa.

Keskiviikkoaamuna sinulla on mahdollisuus lähteä kanssamme antiikin Roomaan. Käännämme historiankirjan lehtiä taaksepäin aikaan, jolloin Forum oli imperiumin sydän. Capitolium-kukkulalta ihailet upeaa Forum Romanumille avautuvaa panoraamaa. Oppaan loihtiessa historian tapahtumat eteesi voit hyvin kuvitella Ciceron pitämässä kuuluisia puheitaan, keisari Augustuksen antamassa verollepanokäskynsä tai gladiaattoreita saapumassa triumfikulkueissa voittoisten sotaretkien jälkeen. Kaksituhatta vuotta myöhemmin, kauan keisareiden ja sotilaiden äänien vaiettua temppeleiden rauniot ovat jäljellä kertomassa niistä tapahtumista, jotka ovat syvästi vaikuttaneet nykyiseen elämäämme.

Tutustut maailman suurimpaan amfiteatteriin Colosseumiin, johon mahtui jopa 50 000 ihmistä seuraamaan aikansa raaimpia esityksiä, gladiaattoriotteluita, ristiinnaulitsemisia ja eläintaisteluita. Näitä antiikin ”sirkushuveja” tarjottiin kansalle ajanvietteeksi, jolloin yhteiskunnalliset epäkohdat jäivät vähemmälle huomiolle. Verisestä historiastaan huolimatta Colosseum on nykyisin Rooman symboli ja roomalaisen arkkitehtuurin parhaimpia esimerkkejä.

Iltapäivällä ehdit esimerkiksi katsastaa Rooman monipuoliset ostoskadut: muoti, kengät, laukut, sisustustarvikkeet, lasi ja keramiikka ovat suosittuja tuliaisia. Eikä unohtaa tietenkään sovi laadukkaita viinejä ja herkkutuotteita. Kuuluisimpien ostoskatujen hinnat saattavat tuntua korkeilta, mutta monista pikkuliikkeistä voit tehdä löytöjä yllättävänkin edullisesti.  Varmimmin kukkarolle sopivia liikkeitä on Via Nazionalelta ja sen sivukaduilta.


Toscanan kaunis pääkaupunki Firenze

Täydennä ohjelmaasi, hinta 176 €/hlö, kesto n. 9 t

Retki on varattava viimeistään 4 vkoa ennen matkaa.

Jos olet viikon matkalla, voit perjantaina lähteä oppaamme kanssa tutustumaan Toscanan pääkaupunkiin Firenzeen, jonne on noin 1,5 tunnin matka paikallisjunalla. Firenze on yksi Italian suosituimmista matkailukohteista ja täynnä arkkitehtonisesti ja historiallisesti merkittäviä rakennuksia, joista suurin osa on rakennettu 1200 – 1400 –luvuilla.

Oppaamme johdolla teemme kävelykierroksen, jonka aikana näemme kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ja samalla kuulemme Firenzen historiasta, johon voimakkaasti liittyy Medici-perhe ja renessanssitaiteilijat. Vierailemme myös upeassa Santa Maria del Fiore – tuomiokirkossa, joka on Firenzen tunnetuin maamerkki. Käynti Ponte Vecchio -sillalla, kulta- ja hopeaseppien “työpaikalla” päättää kierroksemme Toscanan pääkaupungissa. Kävelykierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan.

Lounaan jälkeen on vielä hetki aikaa tutustua kaupunkiin. Oppaamme vie halukkaat lyhyelle kävelykierrokselle tai vaihtoehtoisesti voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Oppaaltamme saat vinkkejä mihin kannattaa suunnata. Nyt on hyvä hetki katsastaa esimerkiksi Firenzen ostoskadut tai käväistä elämää sykkivällä torialueella.


Arrivederci Roma

Lomasi päätteeksi oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Roomaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
1.3. Su 8.3. Su Rooma su-su 7 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
1.3. Su 5.3. To Rooma su-to 4 yötä, Finnair 849,00 € VARAA
8.3. Su 12.3. To Rooma su-to 4 yötä, Finnair 849,00 € VARAA
8.3. Su 15.3. Su Rooma su-su 7 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
15.3. Su 22.3. Su Rooma su-su 7 yötä, Finnair 949,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

04.12.2019
Toimistomme aukioloajat itsenäisyyspäivän aattona
25.11.2019
Vuoden 2020 esitteemme on ilmestynyt. Nouda se toimistostamme tai tilaa kotiisi!
19.11.2019
Ennakkovaraajan etu vuoden 2020 matkoista
12.11.2019
Viimeiset paikat joulumatkoille - varaa omasi nopeasti!