MATKUSTUSKAUSI: 
heinäkuu-lokakuu
MATKAN KESTO: 
ma-pe, 4 yötä

Varaa matkasi

Kohde: Reykjavík 2021

Matkaohjelma

1. pv Maailman pohjoisin pääkaupunki

Maanantaiaamuna  saavut Finnairin suoralla reittilennolla Reykjavíkiin, jossa suomenkielinen oppaamme sinua odottaa.

Lähdemme suoraan lentokentältä n. 3 tunnin mittaiselle kaupunkikierrokselle, joka vie sinut katsomaan Reykjavíkin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Näemme mm. Vanhankaupungin keskustan, Laugardalurin uimalan sekä Islannin korkeimman rakennuksen, Hallgrímskirkja-kirkon torneineen. Vierailemme myös futuristisen näköisellä Perlanin näköalapaikalla, jonka lasikuvulta aukeavat upeat näkymät niin Reykjavíkin kaupunkiin kuin sitä ympäröivään luontoon. 

Kierroksen jälkeen majoitut keskustassa sijaitsevaan viihtyisään Klettur-hotelliin.  Hotellihuoneet saatuamme kokoonnumme vielä tervetuliaisdrinkille hotellin aulaan, jossa saat oppaalta lomavinkkejä kaupungin tapahtumista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.


2. pv Luontoelämysten Kultainen Kolmio

Tiistaina tutustut Islannin upeaan luontoon kokopäivän Kultainen Kolmio -retkellä. Aluksi matkaamme Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitsevaan Þingvellirin luonnonpuistoon, jossa voit aistia luonnon hiljaista voimaa. Paitsi maantieteellisesti paikalla on myös suuri historiallinen merkitys, sillä viikingit valitsivat sen parlamenttipaikakseen vuonna 930.

Seuraavaksi näemme maan tunnetuimman kuumaa vettä suihkuttavan lähteen, Geysirin, joka on antanut nimensä kaikille muille vastaavanlaisille lähteille. Tällä kuumien lähteiden alueella on lukuisia Geysiriäkin aktiivisempia lähteitä, kuten säännöllisesti lähes 20 metrin korkeuteen purkautuva Strokkur. Ennen matkamme jatkumista nautimme maittavan buffet-lounaan hotelli Geysirissä.

Retkemme viimeinen käyntikohde on hämmästyttävä Gullfoss-vesiputous Hvítá-joen mutkassa Langjökullin jäätikön eteläpuolella. Nimi Gullfoss tarkoittaa Kultaista putousta ja se saa kauniin värinsä veden ja jään kalvamasta sedimentistä. Putouksen voiman sanotaan tarttuvan vierailijoihinsa, joten palaat entistä energisempänä takaisin Reykjavíkiin.


3 pv. Kulttuuria ja islantilaista kulinarismia

Keskiviikon  voit viettää omien mieltymystesi mukaan esimerkiksi kaupungin vanhassa keskustassa, joka tunnetaan postinumeronsa perusteella nimellä Reykjavík 101. Gallerioiden ystävänä sinun kannattaa tutkia myös Skólavörðustígur-kadun tarjonta. Vierailemisen arvoinen on ilman muuta musiikki- ja konserttitalo Harpa, jonka sisätilat henkivät tulivuorimaista tunnelmaa. Vai houkuttaisiko kylpylähetki kaupungin keskustassa? Jos vastaat kyllä, pistäydy keskustan ulkouimalan lämpimässä termaalivedessä.

Unohtumaton valasretki

Täydennä ohjelmaasi, hinta 70 €/hlö, kesto n. 3 t (kansainvälinen englanninkielinen retki)

Valasretki Islannissa on varmasti unohtumaton kokemus! Lähde risteilylle Atlantin valtamerelle ja bongaa upeita merinisäkkäitä -lintuja. Voit nähdä mm. ryhävalaan, lahtivalaan, pyöriäsen tai pullonokkadelfiinin. Risteilyn aikana meribiologiaan erikoistunut opas kertoo mielenkiintoisia asioita merestä ja sen eläimistöstä. Voit valita joko aamu- tai iltapäiväretken oman päiväohjelmasi mukaisesti. Huom! retki ei sisällä kuljetuksia satamaan eikä suomenkielistä opastusta. 

Illan tullen on aika löytää illallisravintola ja sen löydätkin helposti kaupungin monipuolisesta valikoimasta. Vaihtoehtoja on tasokkaista ruokaravintoloista, moderneihin fine dining  –paikkoihin sekä perinteisen tyylin laaturavintoloihin. Islantilaisen ruokakulttuurin perusraaka-aine on kala ja perinteisiä Fish and Chip -annoksia löytyy melkein joka ravintolan listalta. Myös herkulliset lammas-ateriat ovat maistamisen arvoisia. Jos olet oikein rohkea, kokeilet perinteistä ruokalajia hákarlia, pitkään kuivunutta kalaa. Takaamme mieliinpainuvan elämyksen!

Jos illallisen jälkeen tanssijalkasi vipattaa, voit matkalla hotelliin pistäytyä jossakin niistä monista kahviloista, jotka kuin taikaiskusta muuttuvat iltaisin tanssipaikoiksi. Reykjavíkilaiseen luovaan tyyliin tanssiminen on sallittu muuallakin kuin tanssilattialla – luonnollisesti menninkäisiä varoen. 


4. pv Reykjanes ja kylpyhetki Sinisellä laguunilla

Torstain puolipäiväretkemme kohteita ovat Reykjanesin niemimaa ja siellä sijaitseva Sininen laguuni. Luonnonihmeiden määrä saarella tuntuu olevan loputon. Näemme muinaisen laavaviran päälle rakennetun Hafnarfjörðurin kaupungin sekä Kleifarvatnin järven, Krísuvíkin geotermisen alueen ja Grindavikin satamakaupungin, jossa vietämme pienen levähdyshetken sataman paikallisessa kalastajaravintolassa. 

Ennen paluuta hotelliin koet matkan loppuhuipennuksena kylpyhetken Sinisellä laguunilla. Sähkönsininen vesi mustalla laavakentällä on mieliinpainuva näky, ja kylpeminen 35-asteisessa mineraalipitoisessa vedessä unohtumaton elämys. Mieli ja keho virkistyneenä voit viettää viimeistä iltaasi Reykjavíkin tarjonnasta nauttien.


5. pv Näkemiin Reykjavík!

Varhaisen aamiaisen jälkeen perjantaiaamuna oppaan johdolla kuljetus hotellistasi kohti Keflavíkin lentoasemaa, josta Finnairin aamulento tuo sinut Helsinkiin. 

Seuraavat ohjelmalliset matkat Reykjavíkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
5.7. Ma 9.7. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Finnair 1 349,00 € VARAA
2.8. Ma 6.8. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Finnair 1 349,00 € VARAA
13.9. Ma 17.9. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Finnair 1 299,00 € VARAA
11.10. Ma 15.10. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Finnair 1 199,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!