MATKUSTUSKAUSI: 
heinäkuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Pariisi 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.


1. pv Pariisin lumous

Saavut torstaipäivään heräilevään Pariisiin Finnairin suoralla reittilennolla. Pariisilaistunut suomalaisoppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta lähdet heti aistimaan kaupungin tunnelmaa maisemakierroksen merkeissä.

Iki-ihana Pariisi on kaikkea mitä voit kuvitella, ja enemmänkin. Bussilla tehtävän kaupunkikierroksen aikana voit ihailla muun muassa pariisilaiskortteleita katukahviloineen, Seine-jokea upeine siltoineen sekä Concorde-aukiota, josta aukeaa maailmankuulu Avenue des Champs-Élysées. Näemme myös vanhan Oopperan, Madeleine-kirkon, Place Vendomen, Trocaderon aukion, Eiffel-tornin ja Champs de Marsin. Kierroksen aikana kuulet myös nykypäivän arkielämästä tässä yhdessä Euroopan mahtavimmista metropoleista.

Maisemakierroksen jälkeen oppaamme vie sinut majoittumaan Le Cardinal -hotelliin .


2. pv Taiteilijoiden Montmartre 

Perjantaina tutustumme Montmartren taiteilijakaupunginosaan noin neljä tuntia kestävällä opastetulla kävelykierroksella. Retken aluksi oppaamme vie meidät Amélie-elokuvasta tutuksi tulleeseen kahvilaan, Café des Deux Moulins’iin, jossa nautimme aamukahvit ja saamme ajankohtaisia Pariisin vinkkejä oppaan kaupunkikatsauksessa. Katsaus on erinomainen tilaisuus suunnitella viikonlopun ohjelma omien haaveidesi pohjalta oppaamme avustuksella. Katsauksen jälkeen jatkamme Montmartren kävelykierrosta kaupunginosan romanttisissa maisemissa.

Esteetikkojen unelma-alue Montmartre on viehättänyt kautta aikojen monia kuvataiteilijoita ja säveltäjiä. Esimerkiksi Renoir, Matisse ja Picasso ovat asuneet siellä, ja myös suomalaiset kultakauden taiteilijat ammensivat sieltä oppia ja inspiraatiota työhönsä. Montmartren kuuluisin nähtävyys Sacré Coeurin basilika sijaitsee Pariisin korkeimmalla luonnon muovaamalla kohdalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. 

Louvre & Musée d'Orsay -museolippupaketti

Täydennä ohjelmaasi, lippupaketin hinta ennakkoon 49 €/hlö

Iltapäiväksi ja illaksi suosittelemme joko ostosten tekoa tai omatoimista tutustumista maailman kuuluisimpaan taidemuseoon Louvreen. Vierailua helpottamaan voit ostaa kauttamme ennakkoon lippupaketin, joka oikeuttaa sekä Louvren että Musée d'Orsayn sisäänpääsyyn. Paketin hintaan sisältyy OK-infolehtinen, jossa on kattavasti tietoa museoiden teoksista.

Aivan Pariisin sydämessä sijaitseva Louvren rakennus on toiminut aiemmin myös Ranskan kuninkaiden palatsina, mutta museonakin jo kahden vuosisadan ajan. Taideaarteisiin kuuluvat mm. Leonardo da Vincin Mona Lisa sekä Eugene Delacroix’n Vapaus johtaa kansaa. Louvren koko ja anti häkellyttää: jos pysähtyisit katsomaan jokaista taulua ja taide-esinettä kunnolla, pitäisi sinun viettää museossa yhdeksän kuukautta.  Onneksi museo on avoinna perjantai-iltaisin tavanomaista myöhempään. 


3. pv Impressionismia ja aitoja torielämyksiä

Lauantai on hyvä päivä käyttää museolippupaketin toinen osa ja suunnata Seinen varrelle Musée d’Orsayhin. Taidemuseolla on ainutlaatuinen kokoelma ranskalaisen impressionismin helmiä, kuten Manet’n Aamiainen ruohikolla ja Renoirin Moulin de la Galette. Erityisesti suomalaisia kiinnostava on Albert Edelfeltin Louis Pasteurin muotokuva.

Jos impressionismi on lähellä sydäntäsi, sinun kannattaa vierailla myös Marmottan-museossa. Siellä on esillä mm. Monet’n maalaus Impression, Soleil Levant, jonka mukaan koko taidesuunta sai nimensä.

Ellet ole kiinnostunut taidemuseoista, voit viettää päivän leppoisasti vaikkapa latinalaiseen kortteliin tutustuen. Siellä pääset Pariisin historian sydämeen, sillä siellä kaupunki sai alkunsa. Nykyisin latinalainen kortteli on yksi Pariisin suosituimmista kaupunginosista kirjakauppoineen, kouluineen, kirkkoineen, jazz-clubeineen ja Sorbonnen yliopistoineen. Se on perinteisesti boheemin Pariisin keskus.

Tai miten olisi käynti jollain Pariisin lukuisista tunnelmallisista toreista? Esimerkiksi ”Marché les Enfants Rouge” -torilla Marais'ssa kaupitellaan kaikkea mahdollista etanoista siideriin. Sieltä löydät torin lisäksi monenlaisia pikkuputiikkeja ja idyllisiä kahviloita. Samaisella alueella sijaitsee myös Victor Hugon mielenkiintoinen kotimuseo.  


4. pv Aurinkokuninkaan Versailles

Sunnuntaina ehdit vielä käydä aamukävelyllä Pariisin kaduilla ja kujilla ennen kotiinlähtöpäivän retkemme alkamista. Monen kaupunkilomailijan mielestä juuri aamut ovat suurkaupunkien parasta aikaa. On kiehtovaa seurata, kuinka kaupunki heräilee uuteen päivään: puistoihin alkaa kokoontua herroja pelaamaan pétanque’ia, valkopaitaiset tarjoilijat avaavat vastajauhetun kahvin tuoksua levittävät kahvilansa ja pariisilaispuudelit astelevat ylväästi aamukävelyllä. Kaikkea tätä katsellessa on helppo ymmärtää, miksi niin monet rakastuvat tähän kaupunkiin ja palaavat sinne aina uudelleen.

Iltapäivän retkikohteemme on Aurinkokuninkaan, Ludvig XIV:n, palatsina tunnettu Versailles, joka rakennettiin 1620-luvulla Ludvig XII:n metsästyslinnaksi. Tutustut tämän loisteliaan palatsin edustushuoneisiin ja peilisaleihin. Palatsi toimi runsaan sadan vuoden ajan Ranskan kuninkaiden ja hovin asuntona. Oppaamme valottaa sinulle tätä ajanjaksoa, joka päättyi vuoden 1789 vallankumoukseen. Seuraavalla vuosisadalla linna restauroitiin ja muutettiin museoksi. Vierailun aikana pääset tutustumaan myös Versailles’n kauniiseen puutarhaan, jonka patsaat, suihkulähteet ja symmetriset muodot saavat monet haukkomaan henkeään ihastuksesta. 

Retki päättyy lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Pariisiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
15.7. To 18.7. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
16.9. To 19.9. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
14.10. To 17.10. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!