Varaa matkasi

Kohde: Palma

Ryhmäkohteena Palma

Trenditietoinen ryhmämatkailija suuntaa nyt kulkunsa Palmaan, jonka viehättävä Vanhakaupunki sykkii sekä historiaa että auringon hyväilemää palmalaista elämänasennetta.  

Ryhmämatka Palmaan OK-Matkojen tapaan on kuin floristin sitoma kukkakimppu: tarkoin valittu keskustahotelli, retket kiinnostavimpiin kulttuurikohteisiin ja paikallisen keittiön maut kiedotaan yhteen ammattitaitoisella opastuksella. Kimpun viimeistelevän rusetin tekee ryhmäsi itse – museoista, kirkoista, kahviloista tai muista teille tärkeistä elementeistä.

 Lentoyhteys: Esimerkiksi Norwegian, suora lento Helsinki-Palma-Helsinki, kesto n. 4 h.


Ryhmäretki-ideoita

Tässä näet muutaman esimerkin retkistä, joita toteutamme ryhmillemme Palmassa. Suunnittelemme mielellämme retkiä myös ryhmäsi omien toiveiden perusteella. Järjestämme Palman seudulla myös ammatillisia ja harrastuksiin liittyviä teemavierailuja .


Palman parhaat palat

Ryhmäsi pääsee mukaan kaupungin tunnelmaan jo tulokuljetuksen yhteydessä tehtävällä panoraamakaupunkikierroksella.

Saavumme Palman kaupunkiin pitkin yhtä kaupungin pääväylistä, Passeig Maritimin rantatietä. Vanhankaupungin kohdalla näemme heti muutamia Palman merkittäviä nähtävyyksiä, esimerkiksi La Seun katedraalin, joka hallitsee kaupungin sataman puoleista kaupunkikuvaa. Tämän kaupungin symboliksi muodostuneen goottilaisen rakennuksen rakennustyöt kestivät lähes 400 vuotta. Katedraalin vieressä on myös näyttävä Almudainan palatsi ja hieman pidemmällä rantakatua goottilaistyylinen La Llotja-palatsi, joka rakennettiin 1400-luvulla kaupungin kauppakillan päärakennukseksi.

Nousemme myös ihailemaan maisemia Bellverin linnalle, joka sijaitsee 112 metrin korkeudella merenpinnasta. Linna on alun perin 1300-luvulta ja se on toiminut niin kuninkaallisten asuinpaikkana kuin sotilasvankilana. Kierros päättyy hotelliin, jossa oppaamme auttaa ryhmääsi sisäänkirjautumisessa.


Kävelykierros Vanhassakaupungissa

Palman Vanhakaupunki on hyvin hoidettu ja viihtyisä kapeine ravintolakujineen, katukahviloineen ja ostoskatuineen. Vanhasta asemakaavasta johtuen Vanhankaupungin kadut ovat sokkeloisia ja kapeita, joten kävellen pääsemme tutkimaan paikkoja, joihin ei muuten pääse. 

Vanhastakaupungista löytyykin suurin osa Palman tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten näyttävä katedraali, Plaza Mayor -keskusaukio, La Lonja -rakennus, Almudainan palatsi sekä modernin ja nykytaiteen museo Es Baluard. Ihailemme myös kaupungin katuja ja puistoja koristavia näyttäviä veistoksia.


Wanhanajan junamatka Solleriin

Palman ulkopuolelle suuntautuva ryhmäretkemme vie ryhmäsi historialliselle junamatkalle appelsiinilehdoistaan tunnettuun Solleriin. Junarata Palman ja Sollerin välillä vihittiin käyttöön jo vuonna 1912. Siihen saakka Sollerin kylän asukkaat olivat eläneet hyvin eristäytyneinä muusta saaresta, sillä kulkeminen Sierra de Alfabian vuoriston läpi oli ollut hankalaa. Nykyään tämä historiallinen juna kulkee edelleen samaa reittiä päivittäin. Näyttävän reitin varrella on pitkiä tunneleita, siltoja ja jopa akvedukti. Junamatka kestää noin tunnin yhteen suuntaan.

Perillä Sollerissa teemme pienen kävelykierroksen kylän kapeilla kujilla. Ihailemme kylän puutarhoja, joissa monissa kasvaa sitruspuita, ja nautimme kauniin Sollerin laakson verkkaisesta elämästä. Ennen paluumatkan alkua oppaamme johdattaa ryhmäsi viehättävään kahvilaan, jossa herkuttelemme kahvilla ja leivoksilla.

Suurille ryhmille retki toteutetaan junan sijaan bussilla. 


Tepastellen tapaksille

Iltaretki, joka vie ryhmäsi tutustumaan paikallisen keittiön saloihin tapasten ja viinin merkeissä.

Sana tapas juontaa juurensa espanjankieliseen sanaan tapar, peittää. Teorioita siitä, mitä pienillä suupaloilla oli alun alkaen tarkoitus peittää, on useita. Totuus saattaa olla se, että lasi haluttiin peittää, jotta siihen ei lentäisi rantahiekkaa, tai että voimakkaasti tuoksuvalla ruokapalalla peitettiin pilaantuneen viinin tuoksu. Tai sitten jokin ihan muu. Yhtä kaikki, pienen sormiruoan syöminen hyvän seuran ja juoman kanssa on loistava tapa viettää iltaa.

Herkuttelun lomassa oppaamme kertoo ryhmällesi mallorcalaisesta tapaskulttuurista. Kulinaristeja kiinnostaa myös tapasten perinteiset ja modernit raaka-aineet. Monet keittiömestarit päästävät luovuutensa valloilleen ja tekevät tapaksista nykyisin suorastaan taidetta. 


Tee ryhmämatkatarjouspyyntö Palmaan tästä


Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!