MATKUSTUSKAUSI:  
syys-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Bratislava

Retket & matkaohjelma

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Bratislavan matkasi hintaan.


Bratislava, Tonavan tytär

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Torstaiaamuna saavut Finnairin suoralla lennolla Wieniin, jossa oppaamme on sinua vastassa. Bussikuljetuksen aikana saat kaupunkikatsauksessa ajankohtaiset vinkit Bratislavan tapahtumista. Noin tunnin ajomatkan päässä odottaa ystävällinen Bratislava, jossa vanha ja uusi aika kohtaavat. Kaupunkikiertoajelumme vie sinut eri  kaupunginosien kautta Tonavan rantakadulle ja ylös Bratislavan linnalle. Naet monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten presidentin linnana toimivan Grassalkovichin palatsin puistoineen. Panoraamakierroksen jälkeen majoitumme Tonavan rantakadulla sijaitsevaan Park Inn Danube -hotelliin. Majoittumisen jälkeen yhteinen lounas hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.


Patsaiden ja palatsien Vanhakaupunki

Sisältyy hintaan, kesto n. 2 t

Perjantaina oppaamme vie sinut kävelykierrokselle historialliseen keskustaan, joka on suurelta osin rauhoitettu jalankulkijoille. Huolella restauroitujen rakennusten lomassa vielä täysin alkuperäisessä asussaan seisovat rosoisen kauniit talot uhmaavat aikaa. Vanhankaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. vanha raatihuone ja Slovakian kansallisteatteri. Reittimme varrella ovat merkittävien aatelissukujen, Mirbachin ja Palffyn palatsit, joista jälkimmäisessä kuusivuotias Mozart esiintyi keisarinna Maria Teresialle vuonna 1762. Pistäydymme myös Unkarin kuninkaiden kruunajaiskirkkona  toimineessa Pyhän Martinin katedraalissa. Kävelykierroksen jälkeen nautimme kakkukahvit Bratislavan vanhimmassa kahvilasssa.

Iltapäivällä voit jatkaa tutustumista Vanhaankaupunkiin ominpäin. Vanhankaupungin sydän on sen keskusaukio, joka on perinteinen kohtaamispaikka. Aukion keskellä suihkuavan suihkulähteen äärellä sinun on mukava levähtää hetki ennen kuin jatkat vaikkapa Tonavan rantaan, jonka suositun kävelykatualueen kahviloista voit tähystellä joelle. Täältä lähtevät kesäisin kaupungin edustalla risteilevät jokilaivat, joilta avautuu mielenkiintoinen perspektiivi kehittyvään nykyaikaiseen kaupunkiin.

Illalla suosittelemme tutustumista paikalliseen ruokakulttuuriin. Slovakian sijainti ja osittainen yhteinen historia Unkarin, Itävallan ja Puolan kanssa näkyvät myös maan ruokakulttuurissa. Bratislava voi ylpeillä monilla gourmet-ravintoloillaan, jotka kestävät vertailun vaikkapa Pariisin ravintoloille hintatason ollessa huomattavasti kohtuullisempi. Ethän unohda maistella myös maan perinteisiä herkkuja, joita tarjoavat kaupungin slovakialaiset ravintolat.


Ostoksia vai modernia taidetta?

Lauantaipäivä on varattu omalle ohjelmallesi. Jos olet modernin taiteen ystävä, suosittelemme vierailua noin 20 km:n päässä Bratislavasta patoalueella sijaitsevassa Danubiana Meulensteen Art -museossa. Jo itse rakennus ja ennen kaikkea sen sijainti Tonavaan kurottavan niemen kärjessä tekevät museosta vierailun arvoisen. Taidemuseota ympäröivä puistoalue moderneine veistoksineen on laajuudeltaan noin 8000 m², joten näkemistä riittää myös ulkona. Näkymät molemmin puolin virtaavalle Tonavalle ovat silmiä hivelevät. Museokierroksen jälkeen voit vaikkapa istahtaa hetkeksi taidekahvilaan tai tehdä ostoksia museokaupassa. Danubianaan pääset helposti Bratislavasta bussilla tai kesäaikaan myös jokilaivalla.

Bratislavan maine ostoskaupunkina on kasvamaan päin. Vaikka Vanhastakaupungistakin löytyy monia mielenkiintoisia pikkuliikkeitä, kannattaa sinun suunnata myös sen ulkopuolelle paikallista ostostarjontaa katsastamaan. Ostoskaduilta löydät monien kansainvälisten huippumerkkien liikkeet vieri vieressä pienten käsityöliikkeiden ja -gallerioiden kanssa. Hinnat ovat vielä kohtuulliset ja voit helposti tehdä hyviä löytöjä.

Kulttuuria vai kuplivaa historiaa?

Illaksi voit halutessasi hankkia kauttamme ennakkoon liput ajankohtaiseen kulttuuriesitykseen. Bratislavan ooppera ja baletti ovat tunnettuja laadustaan, ja pelkästään esityspaikan upea arkkitehtuuri saa jo monet haukkomaan henkeään ihastuksesta. Kulttuurielämysten tasosta kertonee jotakin sekin, että myös itävaltalaiset saapuvat Wienistä nauttimaan kulttuuririennoista Bratislavaan. Sinänsähän se ei ole temppu eikä mikään, sillä kaupunkien välinen matka taittuu junalla hieman yli tunnissa. Niinpä sinäkin voit tehdä oman päivä- tai iltaretkesi Wieniin ja kerätä siten viikonloppuusi matkakokemuksia kahdesta Tonavan varren kaupungista.

Jos kuitenkin pysyt Bratislavassa ja tilaat väliajalla tai esityksen jälkeen lasin kuohuvaa, saat eteesi mitä suurimmalla todennäköisyydellä maan tunnetuinta kuohuviiniä Hubertusta. Merkin taakse kätkeytyy romanttinen tarina. Hubertin kerrotaan olleen Champagnen alueelta kotoisin ollut sotilas, joka kohtasi suuren rakkautensa läpikulkumatkalla Bratislavassa. Niinpä hän jäi seudulle – ja alkoi tuottaa siellä kuohuviiniä.


Schloss Hofin barokkilinna

Sisältyy hintaan, kesto n. 5 t

Sunnuntaiaamuna  sinulla on aikaa käydä omilla seikkailuillasi kaupungilla katselemassa, kuinka Bratislava heräilee verkkaisesti sunnuntaipäivään. Pistäydy vaikkapa vihannestorilla tai leppoisalla kävelyllä Tonavan rannassa.

Puolen päivän maissa on aika hyvästellä Bratislava ja aloittaa matka kohti Wienin lentoasemaa. Matkalla pääset vielä kokemaan vanhan ajan loistoa, kun vierailemme maailman kauneimpiin barokkirakennuksiin kuuluvassa Schloss Hofin linnassa. Savojin prinssi ja sotapäällikkö Eugenin 1720-luvulla rakennuttama linna päätyi myöhemmin Maria Teresian haltuun, ja siitä muodostui keisariperheen yksityinen lomanviettopaikka. Tutustumme linnan upeisiin saleihin ja sitä ympäröivään kauniiseen puutarhaan.

Pari tuntia kestävän linnakierroksen jälkeen nautimme lounaan linnan ravintolassa ennen kuljetusta Wieniin lentoasemalle, josta palaat Finnairin iltalennolla Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!