MATKUSTUSKAUSI:
elokuu-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT
8 yötä, keskiviikko-torstai 

Retket & matkaohjelma

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Toronton matkasi hintaan.


Tervetuloa Torontoon

Keskiviikkona tai torstaina lennät Icelandairin lennolla Helsingistä Reykjavíkin kautta Torontoon, jonne saavut paikallista aikaa saman päivän iltana. Lentokentältä kuljetus suomenkielisen oppaamme johdolla Chelsea Toronto -hotelliin.  


Värikäs metropoli

Sisältyy hintaan, kesto n. 8 t

Torstaiaamun tai perjantaiaamun aloitamme oppaan kaupunkikatsauksella, jonka ajankohtaisten vinkkien jälkeen on vuorossa kaupunkikierros. Näet mm. kaupungintalon ja parlamenttitalon, Pohjois-Amerikan korkeimman rakennuksen CN Towerin sekä Harbourfrontin satama-alueen. Kaupungin monikulttuurinen ilme näyttäytyy sen kuuluisissa lähiöissä: Little India, Koreatown, Little Italy, Little Portugal, Chinatown sekä Greektown – kaikilla kulttuureilla on oma sijansa Kanadassa, jossa ne saavat vapaasti kukoistaa.

Päivän ensimmäinen vierailukohteemme on satumainen Casa Loman linna, jonka rakennutti eurooppalaisiin linnoihin mieltynyt teollisuuspohatta Sir Henry Mill Pellatt 1900-luvun alussa.

Kaupungin viihdekeskustan kautta ajamme St. Lawrencen kauppahallille, jossa sinulla on aikaa omatoimiselle lounaalle. Ruokakojuissa on valinnanvaraa moneen makuun – St. Urbain -rinkilöistä meren herkkuihin sekä kerrossämpylöistä ja voileivistä makeisiin jälkiruokiin.

Lounastauon jälkeen on vuorossa jääkiekkofanien Hockey Hall of Fame, johon tutustut omaan tahtiisi. Galleria esittelee jääkiekon historiaa, kuuluisia pelaajia ja vaikuttajia, joiden joukkoon on suomalaisista kutsuttu Jari Kurri, Teemu Selänne ja Saku Koivu.

Kierroksen päätteeksi käymme Toronton vanhimmassa osassa. Historiallinen Distillery Districtin kävelykatualue käsittää yli 40 suojelukohteeksi listattua rakennusta sekä 10 mukulakivikatua. Jykevät punatiilirakennukset edustavat viktoriaanisen ajan teollisuusarkkitehtuuria parhaimmillaan. Täällä 1800-luvulla toimineen suuren panimon historia on edelleen läsnä. Kahvilat, boutique-myymälät, galleriat ja teatterit tarjoavat ajanvietetettä moneen makuun.


Elämyksiä ilman kiirettä

Seuraavien kahden päivän aikana sinulla on tilaisuus tutustua Torontoon omien mieltymystesi mukaan. Taiteen ystäville on Frank Gehryn suunnittelemassa Art Gallery of Ontariossa esillä kansainvälisesti korkeatasoista taidetta. Eskimotaidetta voit ihailla Queen´s Quay Terminalissa, Royal Ontario Museum puolestaan esittelee kulttuuri- ja luonnonhistoriaa. Myös Bata -kenkämuseo on näkemisen arvoinen. Jääkiekkoteeman merkeissä voit jatkaa lätkäfanien ehdottomassa pistäytymispaikassa Wayne Gretzky´s Sports Barissa. Makujen ilotulitus odottaa sinua etnisten kaupunginosien ravintoloissa – niiden valikoima on loputon. Historiallisesta tunnelmasta ja pubikulttuurista nauttivan tie käy jo tutuksi tulleelle Distillery Districtin alueelle, jossa vietät aikaa miellyttävästi niin päivisin kuin iltaisinkin.


Kuohuvat Niagaran putoukset 

Sisältyy hintaan, kesto n. 10 t

Sunnuntaina tai maanantaina lähdemme legendaarisille Niagaran putouksille 130 km Torontosta etelään. Tutustumme Kanadan puolella olevaan, noin 700 metriä leveään ja 55 metriä korkeaan hevosenkenkäputoukseen. Hornblower-veneretkellä näet sekä Kanadan ja USA:n puolella sijaitsevat putoukset hätkähdyttävän läheltä – veden pauhu ja vesisumu tekevät tästä elämyksestä unohtumattoman. Vuonna 2017 Niagaran putoukset valaistiin sinivalkoisin värein juhlistamaan Suomen itsenäisyyspäivää.

Yhteisen lounaan jälkeen asiantuntija johdattelee meidät Niagaran alueen viinintuotantoon, kuulemme eri tuotantovaiheista sekä Kanadan viiniteollisuudesta. Sään salliessa pistäydymme viinitarhalla, ja kierros päättyy laadukkaiden viinien maistiaisiin.


Päivä shoppaillen

Seuraavana päivänä voit jatkaa omatoimista kaupunkiin tutustumista.  Torontossa on niin mainiot ostosmahdollisuudet, että voit helposti viettää koko päivän ostoksia tehden. Ehkä suunnistat hotellisi lähellä sijaitsevaan Toronton suurimpaan ostoskeskukseen Eaton Centreen. Sen 230 liikettä, ravintolaa ja kahvilaa saavat shoppailijan hymyilemään. Amerikan suurin maanalainen ostoskeskus Path hämmästyttää sekin mittasuhteillaan, sadepäivien varalle oiva vaihtoehto. Muista myös tutkia pienempien vintage-liikkeiden ja kirpputorien omaleimainen tarjonta.   


St. Jacobs ja Mennoniitit  

Sisältyy hintaan, kesto n. 10 t

Tiistaina tai keskiviikkona jatkamme ostosteemaa, mutta hieman tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Lähdemme retkelle mennoniittiyhteisöstään tunnettuun St. Jacobsin kylään. Mennoniitiit – kuten amishitkin – ovat pyrkineet säilyttämään yksinkertaisen uskonnollisen elämäntapansa jo yli 300 vuoden ajan. He eivät käytä moderneja mukavuuksia kuten sähköä, ja matkat taitetaan perinteisesti hevoskyydeillä.

Tutustumme mennoniittien kulttuuriin ja vierailemme St. Jacobs -kylän viehättävissä kaupoissa sekä Kanadan suurimmalla Farmers Market -torilla. Illansuussa palaamme takaisin Torontoon. 


Puistoja ja kulttuuria

Toiseksi viimeinen matkapäivä on varattu omalle ohjelmallesi. Kaupungin lukuisat puistot ja puutarhat tarjoavat miellyttäviä ulkoilureittejä ja piknikpaikkoja. Suosittelemme käyntiä keskustan High Parkissa. Voit myös pistäytyä parin minuutin laivanmatkan päässä sijaitsevalla Toronto Islandilla tai siirtolapuutarhamökkien Ward’s Islandilla.

Iltaisin Toronto houkuttelee monipuolisilla ja korkeatasoisilla kulttuuriohjelmillaan aina oopperoista ja musikaaleista konsertteihin sekä näytelmistä komediaklubien esityksiin. Yksi suosituimmista teattereista on historiallinen Elgin and Winter Garden. Se koostuu kahdesta päällekkäisestä teatterista ja on maailman ainoa säilynyt kerrosteatteri.


Satamaristeily ja CN Tower 

Sisältyy hintaan, kesto n. 5 t

Torstaina tai perjantaina katselemme kaupunkia kahdesta eri perspektiivistä. Pienen satamaristeilyn aikana pääset ihailemaan kaupungin siluettia Ontario-järveltä käsin. Risteilyn jälkeen nousemme CN Toweriin. Tämä huikea tietoliikenne- ja näköalatorni sijaitsee aivan Toronton keskustassa. Tornin korkeus on noin 550 m, ja sen 346 metrissä olevalta näköalatasanteelta avautuvat päätähuimaavat näköalat. Tornin ravintolassa nautitun läksiäislounaan myötä hyvästelemme kaupungin.

Päätteeksi palaamme hotelliin, noudamme matkatavarat ja lähdemme lentokentälle oppaamme saattamana. Icelandairin lento lähtee klo 21.00 Reykjavíkiin, jossa koneen vaihto. Helsinkiin saavut perjantai- tai lauantai-iltapäivällä.