MATKUSTUSKAUSI:  
kesäkuu-syyskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä, perjantai-perjantai
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Retket & matkaohjelma 

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi San Franciscon matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan.

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


Sympaattinen San Francisco

Perjantaina  illansuussa saavut Finnairin suoralla reittilennolla San Franciscoon, jossa rajamuodollisuuksien jälkeen suomenkielinen oppaamme on sinua vastassa. Lentokentältä kuljetus Hyatt Centric Fisherman's Wharf -hotelliin.

Kuljetuksen aikana oppaamme pitää kaupunkikatsauksen ja kertoo sinulle ensi vinkit San Franciscosta ja sen tapahtumista sekä sopivista illallisravintoloista. Saat myös matkasi hintaan kuuluva seitsemän päivän liikenteen lipun, jota voit hyödyntää koko lomaviikkosi ajan.


Vapautta, taidetta ja kaupunkikulttuuria

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Ensimmäisen lomapäivän aloitamme lauantaina kaupunkikierroksella, joka tarjoilee alkupalat uskomattoman San Franciscon nähtävyyksistä. Suuntaamme aluksi vilkkaalta Fisherman´s Wharfin alueelta kohti Little Italya ja valtavan värikästä kiinalaista kaupunginosaa. Matkamme jatkuu iltaelämän keskuspaikalle, Union Squarelle ja sieltä hallinnolliseen ja kaupalliseen kaupunginosaan, Civic Centeriin. Näemme jykevän kupolikattoisen Kaupungintalon sekä sen naapurissa Ooppera- ja konserttitalot. Kierros jatkuu Twin Peaks -kukkuloille, josta sään salliessa voit ihailla upeaa koko kaupungin yli avautuvaa panoraamaa.

Lähes viisi kilometriä pitkä Golden Gate Park -puistoalue on todellinen keidas, jota suosivat niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin. Japanilainen puutarha, Modernin taiteen museo, tiedeakatemia, golf-kenttä, Kasvitieteellinen puutar­ha, Mansikkakukkula, Kiinalainen paviljonki, tuulimyllyt, järvet ja jopa biisonilauma - tässä vain osa suositun puiston nähtävyyksistä. Ajamme puiston läpi Tyynen Valtameren rannalle, josta suuntaamme edelleen Golden Gate -sillan luo. Pysähdymme ihmettelemään sillan rakenteita ja sen sulautumista ympäröivään luontoon. Täältä näemme myös San Franciscon lahdella häämöttävän legendaarisen Alcatrazin vankilan.

Retken jälkeen voit jäädä ihmettelemaan Pier 39:n monipuolista ohjelmatarjontaa ja nauttia vaikkapa suussasulavista Fishermanin kala- ja äyriäisherkuista tai käväistä katsomassa Believe It or Not -museossa maailman ihmeellisyyksiä - usko tai älä!!


Jättiläispunapuita ja merenrantakaupungin idylliä

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t                          

Sunnuntaina  lähdemme hetkeksi San Franciscon ulkopuolelle ja ylitämme henkeäsalpaavia näkymiä ihaillen Golden Gaten sillan. Ensimmäinen vierailukohteemme on noin 20 kilometrin päässä sijaitseva Muir Woodsin jättiläispunapuumetsä, jonka puut kohoavat jopa sadan metrin korkeuteen. Amerikan ensimmäisiin luonnonsuojelijoihin kuulunut John Muir ymmärsi luonnon arvon samoillessaan Sierra Nevadan vuoristossa. Hänen ansiostaan monet luontokohteet säilyivät tuleville sukupolville, ja tästä kiitoksena puisto on nimetty hänen mukaansa. Kävelyretki Muir Woodsin hyvin hoidetuilla poluilla tarjoaa luonnonrauhaa keskellä ikiaikaisia puita, joista vanhimmat ovat tarkkailleet ympäristöään jopa yli tuhannen vuoden ajan. Puistossa on pieni Visitor’s Center, matkamuistomyymälä ja kahvila. 

Muir Woodsista jatkamme kuvaukselliseen Tiburonin merenrantakaupunkiin, jossa sinulla on aikaa viivähtää hetki. Shoppaile pienellä Main Street -ostoskadulla tai Ark Row’n vanhoissa asuntolaivoissa toimivissa putiikeissa. Tiburonin satamasta palaat San Franciscoon lautalla, josta käsin Golden Gate -silta näyttäytyy kirkkaalla säällä kaikessa komeudessaan. Retki päättyy Fisherman’s Wharfille, jonne voit jäädä lounastamaan ja viettämään päivää.


Monien tunnelmien San Francisco  

San Franciscon viehätys perustuu osin sen värikkäisiin, etnisiin kortteleihin, joihin sinulla on aikaa tutustua maanantaina . Voit suunnistaa Chinatowniin sen kauniin pääportin kautta – teehuoneet, ravintolat ja pikkukaupat luovat paikoin lähes autenttista tunnelmaa. North Beachin kaupunginosassa vallitsee puolestaan aito italialainen ilmapiiri. Kauniiden rakennusten ystävänä piipahdat ehkä Pacific Heightsissä tai Alamo Square –aukiolla, jonka vieri vieressä seisovat viktoriaaniset talot ovat postikorttien vakioaiheina.

Ajelu kolisevalla kaapeliraitiovaunulla on jokaisen San Franciscossa vierailevan koettava. Jyrkkiä katuja pitkin huristelevat vaunut tarjoavat sinulle unohtumattoman elämyksen!

Omatoimisen päivän aikana lounaspaikaksi voit mainiosti valita jonkin etnisten alueiden ravintoloista. Iltapäivällä saattaakin olla jo ostosten aika. Jos Union Squaren liikkeet eivät ole sinun juttusi, pistäydy Ghirardelli Squarella vanhaan tehtaaseen rakennetussa ostoskeskuksessa tai entisessä säilyketehtaassa sijaitsevassa The Canneryssa. Eksoottisempaan ostosnälkään suosittelemme Chinatownin Canton-basaaria.


Alcatraz, The Rock

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Yksi San Franciscon tunnetuimmista käyntikohteista on 12 minuutin laivamatkan päässä sijaitseva pahamaineinen Alcatrazin vankila. Tiistaiaamuna matkaat saarelle, joka kuuluu nykyisin kansallispuistoista vastaavan viranomaisen alaisuuteen. Laivan saavuttua Alcatraziin puistonvartija johdattaa sinut  alkutervehdyksin vankilakierrokselle. Jyrkähköä mutta tasaista tietä nouset ylös varsinaiseen vankilarakennukseen. Alcatrazin synkkää mainetta kuvaa hyvin lause: ”Jos rikot sääntöjä, joudut vankilaan - jos rikot vankilasääntöjä, joudut Alcatraziin".

Kolkon ja rapistuvan vankilan käytävillä, ruokasalissa ja sellien edessä seisoessasi ei ole vaikeaa kuvitella vankilan olosuhteita. ”Talvella tuuli puhalsi niin, että koko rakennus tuntui huojuvan. Kaupungin Uuden Vuoden juhlinnan äänet kantautuivat vankilaan, jos tuuli puhalsi oikeasta suunnasta”. Kuulokkeiden välityksellä voit kuunnella näitä kertomuksia vankilan arkipäivästä. Taustalle on tallennettu sellien ovien pauketta, ampumisia ja vankien huutoja. Englanninkielisessä versiossa on vahva autenttisuuden tuntu kertojien ollessa oikeasti Alcatrazin entisiä vankeja ja vartijoita. Kuuluisin vangeista on Al Capone. Alcatraz oli vankila, josta ei pystynyt pakenemaan, mutta kolmen karkurin kohtalo on silti jäänyt hämärän peittoon. Huom. saarelle ei saa viedä omia eväitä - ainoastaan muoviset vesipullot sallitaan. Varaathan mukavat jalkineet.

Alcatrazista palaat hieman kevyempiin tunnelmiin Fisherman’s Wharfin satama-alueelle. Se on Disneylandin jälkeen Kalifornian toiseksi suosituin nähtävyys kaupallisine huvituksineen, katusoittajineen ja meren herkkuja tarjoavine ravintoloineen. Todellinen vetonaula ovat kuitenkin Pier 39:n kelluvien puulaiturien päällä laiskottelevat merileijonat, joiden kinastelua on mukava seurata esim. Sea Lion Cafesta käsin. Parhaimmillaan eläimiä voi olla jopa 600 – hiljaisesta yhteiselosta ei ole tietoakaan eläinten selvitellessä arvoasemaansa.


"Wine Country"

Täydennä ohjelmaasi, hinta 230 €/hlö, kesto n. 7 t
Retki on varattava viimeistään 5 vkoa ennen matkaa.

Keskiviikkoa  voit viettää omien mieltymystesi mukaan San Franciscossa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä kanssamme lisämaksulliselle kokopäiväretkelle San Franciscon pohjoispuolelle, Sonoman laakson viininviljelyseuduille.  Maailmankuuluja kalifornialaisviinejä tuotetaan modernia teknologiaa hyödyntäen. Alueella on satoja viinitiloja, joista kahdessa pysähdymme päivän aikana. Tilakierroksella kuulemme viininviljelyn eri vaiheista ja saamme maistiaisia tilan tuotteista. Matka jatkuu seuraavalle viinitilalle, jossa meitä odottaa yhteinen lounas viininmaistiaisineen. Leppoisan päivän päätteeksi palaamme takaisin valokuvauksellisten viinimaisemien ja siltojen kautta San Franciscoon.


San Francisco kuten haluat

Torstaina sinulla on vielä koko päivä aikaa tutkia San Franciscoa omin päin. Muistathan käydä maailman mutkikkaimmalla kadulla, 8-mutkaisella Lombard Streetillä, joka laskeutuu serpentiinimäisenä Leavenworth-kadulta alas Hyde-kadulle. Kauniit kukkaistutukset koristavat tätä elokuvistakin tuttua katuosuutta, josta on muodostunut yksi kaupungin nähtävyyksistä. Jalankulkijoita helpottamaan on rakennettu kaitein varustetut portaat kadun molemmin puolin.

Voit myös palata kaupunkikierrokselta tuttuun Golden Gate -puistoon, jossa riittää varmasti tekemistä ja nähtävää koko päiväksi. Merellistä tunnelmaa haluaville suosittelemme viihtyisää Marina Green -puistoa. Jos jatkat Marina-bulevardia eteenpäin päädyt mielenkiintoiseen Palace of Fine Arts -museoon, joka toimii kauniissa paviljonkimaisessa rakennuksessa.

Iltaohjelmaa on San Franciscossa tarjolla yllin kyllin: Nob Hillin pianobaareista North Beachin jazz- ja bluesklubeihin, Union Squaren teattereista klassisen musiikin, oopperan ja baletin War Memorial Opera Houseen ja San Franciscon sinfoniaorkesterin konsertteihin Davies Symphony Hallissa.


Perjantaina  on vielä aikaa viipyä San Franciscossa ja käydä lounaalla ennen kuljetusta San Franciscon lentoasemalle, josta Finnairin suora yölento tuo sinut Helsinkiin.