San Francisco

USA

MATKUSTUSKAUSI: kesäkuu-syyskuu

MATKAVAIHTOEHDOT

Viikko, 7 yötä, sunnuntai-sunnuntai

Finnair logo

Retket & matkaohjelma 

Ohjelmallinen OK-Matka San Franciscoon sisältää runsaan matkaohjelman. Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi matkan hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi.

Lisämaksullinen retki vaatii minimiosallistujamäärän ja se tulee varata viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

 -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi.

Retkitakuu -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.


Sympaattinen Frisco

Sunnuntaina illansuussa saavut Finnairin suoralla reittilennolla San Franciscoon, jossa rajamuodollisuuksien jälkeen suomenkielinen oppaamme on sinua vastassa. Lentokentältä kuljetus Union Square -aukion tuntumassa sijaitsevaan Handlery Union Square -hotelliin.

Kuljetuksen aikana oppaamme pitää kaupunkikatsauksen ja kertoo sinulle ensi vinkit San Franciscosta ja sen tapahtumista sekä sopivista illallisravintoloista. Saat myös matkasi hintaan kuuluva seitsemän päivän liikenteen lipun, jota voit hyödyntää koko lomaviikkosi ajan.


Vapautta, taidetta ja kaupunkikulttuuria

Ensimmäisen lomapäivän aloitamme maanantaina kaupunkikierroksella, joka tarjoilee alkupalat uskomattoman San Franciscon nähtävyyksistä. Suuntaamme aluksi vilkkaalta Union Squaren alueelta kohti kaupungin hallinnollista keskusta. Näemme jykevän kupolikattoisen Kaupungintalon sekä sen naapurissa Ooppera- ja konserttitalot. Kierros jatkuu Twin Peaks -kukkuloille, josta sään salliessa voit ihailla upeaa koko kaupungin yli avautuvaa panoraamaa.

Lähes viisi kilometriä pitkä Golden Gate Park -puistoalue on todellinen keidas, jota suosivat niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin. Japanilainen puutarha, Modernin taiteen museo, tiedeakatemia, golf-kenttä, Kasvitieteellinen puutar­ha, Mansikkakukkula, Kiinalainen paviljonki, tuulimyllyt, järvet ja jopa biisonilauma - tässä vain osa suositun puiston nähtävyyksistä.

Ajamme puiston läpi Tyynen Valtameren rannalle, josta suuntaamme edelleen Golden Gate -sillan luo. Pysähdymme ihmettelemään sillan rakenteita ja sen sulautumista ympäröivään luontoon. Fisherman´s Wharfin kalasatama on muuttunut vuosien saatossa vilkkaaksi ravintola- ja viihdekeskukseksi. Täältä näemme myös San Franciscon lahdella häämöttävän legendaarisen Alcatrazin vankilan.

Retken lopuksi ajamme Little Italyn, Chinatownin ja Financial Districtin kaupallisen keskuksen kautta Union Squarelle, jonka nimi kertoo San Franciscon vahvasta ammattiyhdistysperinteestä. Aukiolla voit seurata taiteilijoita maalaustöidensä äärellä, nauttia kahvikupposen tai tehdä ostoksia Union Squaren luksusliikkeissä.

1 Vapautta, taidetta ja kaupunkikulttuuria - Kesto n. 4 t, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Jättiläispunapuita ja merenrantakaupungin idylliä                            

Tiistaina lähdemme hetkeksi San Franciscon ulkopuolelle ja ylitämme henkeäsalpaavia näkymiä ihaillen Golden Gaten sillan. Ensimmäinen vierailukohteemme on noin 20 kilometrin päässä sijaitseva Muir Woodsin jättiläispunapuumetsä, jonka puut kohoavat jopa sadan metrin korkeuteen. Amerikan ensimmäisiin luonnonsuojelijoihin kuulunut John Muir ymmärsi luonnon arvon samoillessaan Sierra Nevadan vuoristossa. Hänen ansiostaan monet luontokohteet säilyivät tuleville sukupolville, ja tästä kiitoksena puisto on nimetty hänen mukaansa. Kävelyretki Muir Woodsin hyvin hoidetuilla poluilla tarjoaa luonnonrauhaa keskellä ikiaikaisia puita, joista vanhimmat ovat tarkkailleet ympäristöään jopa yli tuhannen vuoden ajan. Puistossa on pieni Visitor’s Center, matkamuistomyymälä ja kahvila. 

Muir Woodsista jatkamme kuvaukselliseen Tiburonin merenrantakaupunkiin, jossa sinulla on aikaa viivähtää hetki. Shoppaile pienellä Main Street -ostoskadulla tai Ark Row’n vanhoissa asuntolaivoissa toimivissa putiikeissa. Tiburonin satamasta palaat San Franciscoon lautalla, josta käsin Golden Gate -silta näyttäytyy kirkkaalla säällä kaikessa komeudessaan. Fisherman’s Wharfille voit jäädä viettämään päivää tai palata oppaan kanssa julkisella bussilla hotelliin.

2 Jättiläispunapuita ja merenrantakaupungin idylliä - Kesto n. 4 t, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu 


Monien tunnelmien San Francisco 

San Franciscon viehätys perustuu osin sen värikkäisiin, etnisiin kortteleihin, joihin sinulla on aikaa tutustua keskiviikkona. Union Squarelta voit suunnistaa Chinatowniin sen kauniin pääportin kautta – teehuoneet, ravintolat ja pikkukaupat luovat paikoin lähes autenttista tunnelmaa. North Beachin kaupunginosassa vallitsee puolestaan aito italialainen ilmapiiri. Kauniiden rakennusten ystävänä piipahdat ehkä Pacific Heightsissä tai Alamo Square –aukiolla, jonka vieri vieressä seisovat viktoriaaniset talot ovat postikorttien vakioaiheina.

Ajelu kolisevalla kaapeliraitiovaunulla on jokaisen San Franciscossa vierailevan koettava. Jyrkkiä katuja pitkin huristelevat vaunut tarjoavat sinulle unohtumattoman elämyksen!

Omatoimisen päivän aikana lounaspaikaksi voit mainiosti valita jonkin etnisten alueiden ravintoloista. Iltapäivällä saattaakin olla jo ostosten aika. Jos Union Squaren liikkeet eivät ole sinun juttusi, pistäydy Ghirardelli Squarella vanhaan tehtaaseen rakennetussa ostoskeskuksessa tai entisessä säilyketehtaassa sijaitsevassa The Canneryssa. Eksoottisempaan ostosnälkään suosittelemme Chinatownin Canton-basaaria.


Alcatraz, The Rock

Yksi San Franciscon tunnetuimmista käyntikohteista on 12 minuutin laivamatkan päässä sijaitseva pahamaineinen Alcatrazin vankila. Torstaiaamuna matkaat saarelle, joka kuuluu nykyisin kansallispuistoista vastaavan viranomaisen alaisuuteen. Laivan saavuttua Alcatraziin puistonvartija johdattaa sinut  alkutervehdyksin vankilakierrokselle. Jyrkähköä mutta tasaista tietä nouset ylös varsinaiseen vankilarakennukseen. Alcatrazin synkkää mainetta kuvaa hyvin lause: ”Jos rikot sääntöjä, joudut vankilaan - jos rikot vankilasääntöjä, joudut Alcatraziin".

Kolkon ja rapistuvan vankilan käytävillä, ruokasalissa ja sellien edessä seisoessasi ei ole vaikeaa kuvitella vankilan olosuhteita. ”Talvella tuuli puhalsi niin, että koko rakennus tuntui huojuvan. Kaupungin Uuden Vuoden juhlinnan äänet kantautuivat vankilaan, jos tuuli puhalsi oikeasta suunnasta”. Kuulokkeiden välityksellä voit kuunnella näitä kertomuksia vankilan arkipäivästä. Taustalle on tallennettu sellien ovien pauketta, ampumisia ja vankien huutoja. Englanninkielisessä versiossa on vahva autenttisuuden tuntu kertojien ollessa oikeasti Alcatrazin entisiä vankeja ja vartijoita. Kuuluisin vangeista on Al Capone. Alcatraz oli vankila, josta ei pystynyt pakenemaan, mutta kolmen karkurin kohtalo on silti jäänyt hämärän peittoon. Huom. saarelle ei saa viedä omia eväitä - ainoastaan muoviset vesipullot sallitaan. Varaathan mukavat jalkineet.

Alcatrazista palaat hieman kevyempiin tunnelmiin Fisherman’s Wharfin satama-alueelle. Se on Disneylandin jälkeen Kalifornian toiseksi suosituin nähtävyys kaupallisine huvituksineen, katusoittajineen ja meren herkkuja tarjoavine ravintoloineen. Todellinen vetonaula ovat kuitenkin Pier 39:n kelluvien puulaiturien päällä laiskottelevat merileijonat, joiden kinastelua on mukava seurata esim. Sea Lion Cafesta käsin. Parhaimmillaan eläimiä voi olla jopa 600 – hiljaisesta yhteiselosta ei ole tietoakaan eläinten selvitellessä arvoasemaansa.

3 Alcatraz, The Rock - Kesto n. 4 t, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


"Wine Country"

Perjantaita voit viettää omien mieltymystesi mukaan San Franciscossa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä kanssamme lisämaksulliselle kokopäiväretkelle San Franciscon pohjoispuolelle, Sonoman laakson viininviljelyseuduille.  Maailmankuuluja kalifornialaisviinejä tuotetaan modernia teknologiaa hyödyntäen. Alueella on satoja viinitiloja, joista kahdessa pysähdymme päivän aikana. Tilakierroksella kuulemme viininviljelyn eri vaiheista ja saamme maistiaisia tilan tuotteista. Matka jatkuu seuraavalle viinitilalle, jossa meitä odottaa yhteinen lounas viininmaistiaisineen. Leppoisan päivän päätteeksi palaamme takaisin valokuvauksellisten viinimaisemien ja siltojen kautta San Franciscoon.

4 Wine Country - Kesto n. 7 t, hinta ennakkoon 230 €/hlö.


San Francisco kuten haluat

Lauantaina sinulla on vielä koko päivä aikaa tutkia San Franciscoa omin päin. Muistathan käydä maailman mutkikkaimmalla kadulla, 8-mutkaisella Lombard Streetillä, joka laskeutuu serpentiinimäisenä Leavenworth-kadulta alas Hyde-kadulle. Kauniit kukkaistutukset koristavat tätä elokuvistakin tuttua katuosuutta, josta on muodostunut yksi kaupungin nähtävyyksistä. Jalankulkijoita helpottamaan on rakennettu kaitein varustetut portaat kadun molemmin puolin.

Voit myös palata kaupunkikierrokselta tuttuun Golden Gate -puistoon, jossa riittää varmasti tekemistä ja nähtävää koko päiväksi. Merellistä tunnelmaa haluaville suosittelemme viihtyisää Marina Green -puistoa. Jos jatkat Marina-bulevardia eteenpäin päädyt mielenkiintoiseen Palace of Fine Arts -museoon, joka toimii kauniissa paviljonkimaisessa rakennuksessa.

Iltaohjelmaa on San Franciscossa tarjolla yllin kyllin: Nob Hillin pianobaareista North Beachin jazz- ja bluesklubeihin, Union Squaren teattereista klassisen musiikin, oopperan ja baletin War Memorial Opera Houseen ja San Franciscon sinfoniaorkesterin konsertteihin Davies Symphony Hallissa.


Sunnuntaina on vielä aikaa viipyä San Franciscossa ja käydä lounaalla ennen kuljetusta San Franciscon lentoasemalle, josta Finnairin suora yölento tuo sinut Helsinkiin. 

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat San Franciscoon

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
9.6. Su 16.6. Su San Francisco ohjelmallinen su-su, Finnair 2 649,00 € VARAA
7.7. Su 14.7. Su San Francisco ohjelmallinen su-su, Finnair 3 049,00 € VARAA
11.8. Su 18.8. Su San Francisco ohjelmallinen su-su, Finnair 2 849,00 € VARAA
15.9. Su 22.9. Su San Francisco ohjelmallinen su-su, Finnair 2 649,00 € VARAA