Firenze

Italia

MATKUSTUSKAUSI: toukokuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.


Firenze – kauniisti kehystetty maalaus

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Roomaan, josta aloitamme suomenkielisen oppaan johdolla matkan kohti Toscanan pääkaupunkia Firenzeä. Matkalla lounastamme yhdessä ja iltapäivän loppupuolella saavumme Firenzeen. Majoitut ihastuttavaan Cellai-hotelliin. Oppaamme antaa sinulle kaupunkikatsauksessa ajankohtaiset vinkit ja sen jälkeen sinun onkin helppo valita ympäristön viehättävistä illallisravintoloista oma suosikkisi.


Renessanssin loistoa ja mahtavat Medicit

Maanantaiaamuna lähdet oppaan kanssa kävelykierrokselle Firenzen keskustaan. Kuulet kiehtovia tarinoita kaupungin historiasta ja sen merkkihenkilöistä. Upeat vanhat rakennukset ovat todisteena vertaansa vailla olevasta arkkitehtonisesta perinnöstä. Santa Maria del Fioren tuomiokirkko kastekappeleineen, Michelangelon nimeämät Paratiisin portit, Giotton kellotorni ja Piazza della Signorian aukio upeine patsaineen ilmentävät menneen ajan loistoa. Nykypäiviin asti säilyneistä Firenzen aarteista voimme paljolti kiittää vaikutusvaltaista Medici-sukua, joka juonitteluiden ja valtataisteluiden ohella tunnetaan merkittävänä taiteiden suosijana.   

Vierailemme Santa Crocen eli Pyhän Ristin kirkossa, jossa viimeisen leposijan ovat saaneet Michelangelo, Galileo sekä Macchiavelli. Päätämme kierroksen Firenzen vanhimmalle sillalle Ponte Vecchiolle. Aiemmin sillalla puotejaan pitäneet lihakauppiaat saivat Medicien käskystä tehdä tilaa kulta- ja hopeasepille sekä timanttikauppiaille. Ponte Vecchion kultasepänliikkeiden valikoimat houkuttelevat edelleen, kuten ovat tehneet jo satojen vuosien ajan. Uskallatko astua sisään?

1 Opastettu kävelykierros Firenzessä - Kesto n. 3 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Palazzo Pittin mennyt maailma

Tiistain retkellä jatkat oppaan kanssa Medici-suvun vaiheisiin tutustumista. Vierailukohteemme on Palazzo Pitti, jonka ulkoinen asu hämää karuudellaan. Loistelias palatsi sijaitsee Arno-joen eteläisellä puolella Ponte Vecchio -sillan tuntumassa. Medicien kilpailijana tunnettu pankkiiri rakennutti palatsin vuonna 1495. Reilu viisikymmentä vuotta myöhemmin palatsi ajautui Medicien hallintaan säilyen suvun virka-asuntona aina 1700-luvulle saakka.  

Palatina-galleriassa näet italialaisten ja flaamilaisten taiteilijoiden kuten Raffaellon, Tizianin, Tintoretton ja Rubensin mestarillisia maalauksia. Kuninkaallisissa huoneistoissa menneen ajan loisto ja rikkaus elävät edelleen. Kierroksen jälkeen sinun kannattaa suunnata palatsia ympäröivään  renessanssi- ja barokkityyliseen Boboli-puistoon. Solisevia suihkulähteitä ja veistoksia varjostavat tammet ja sypressit luovat rauhoittavan ilmapiirin, jossa voit viivähtää pidempäänkin.

2 Retki Pitti-palatsiin - Kesto n. 3 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Sienanpunainen

Keskiviikkona hyvästelemme Firenzen ja lähdemme paluumatkalle kohti Orvietoa. Päivän aikana meillä on aikaa tutustua vielä toiseen merkittävään toscanalaiskaupunkiin, Sienaan. Goottilaistyylinen kaupunki saa erikoisen yleisilmeen punatiilisistä rakennuksistaan ja sen kaava poikkeaa Firenzen säntillisestä roomalaisesta asemakaavasta. Myös sijainti kolmella kukkulalla tekee kaupunkikuvasta vaihtelevan.  

Jalkaudumme bussista ja lähdemme kävellen Pyhän Domenicuksen kirkolta. Kapeiden kujien kautta päädymme Sienan keskusaukiolle Piazza del Campolle. Reitin varrella voit ihailla hienoja sienalaisperheiden keskiaikaisia yksityispalatseja ja aukion laidalla mm. kaupungintaloa ja Torre del Mangia -kellotornia. Itse Campo-aukio on tunnettu kaksi kertaa vuodessa järjestettävistä Palio-laukkakilpailuistaan, joista ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kilpailuihin osallistuvat eri kaupunginosien, contradojen hevoset.

Sienan komeaan tuomiokirkkoon tutustumisen jälkeen sinulla on vapaata aikaa pistäytyä keskustan pikkuliikkeissä tuliaisostoksilla – sienalaisia herkkuja ovat mm. panforte–pähkinälevyt ja ricciarelli-mantelikakut. Vai uskaltaisitko pakata tuliaisten joukkoon maukasta villisianmakkaraa? Oppaan vinkkien avulla löydät sopivan lounasravintolan pieneen kuin isoonkin nälkään.

Illaksi saavumme Orvietoon, jossa majoitumme Palazzo Piccolomini -hotelliin kaupungin vanhassa keskustassa.

3 Retki Sienaan - Kokopäiväretki, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Etruskien Orvieto

Torstaina tutustumme kävellen vanhaan etruskikaupunkiin Orvietoon, joka oli merkittävä etruskikulttuurin ja taiteen keskus yli 2500 vuotta sitten. Kävelykierroksen jälkeen on aika jatkaa oppaan johdolla kohti Roomaa, josta Finnairin suora iltalento tuo sinut Helsinkiin.

4 Opastettu kävelykierros Orvietossa - Kesto n. 1,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Huom! Firenzen matkalla kävellään paljon, varauduthan hyvillä kaupunkikävelyyn soveltuvilla jalkineilla.