Firenze

Italia

MATKUSTUSKAUSI: toukokuu ja lokakuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

 -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Firenzen matkasi hintaan.


Firenze – kauniisti kehystetty maalaus

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Roomaan, josta aloitamme suomenkielisen oppaan johdolla matkan kohti Toscanan pääkaupunkia Firenzeä. Matkalla lounastamme yhdessä ja iltapäivän loppupuolella saavumme Firenzeen. Majoitut ihastuttavaan Cellai-hotelliin. Oppaamme antaa sinulle kaupunkikatsauksessa ajankohtaiset vinkit ja sen jälkeen sinun onkin helppo valita ympäristön viehättävistä illallisravintoloista oma suosikkisi.


Renessanssin loistoa ja mahtavat Medicit

Sisältyy hintaan, kesto n. 3 t

Maanantaiaamuna lähdet oppaan kanssa kävelykierrokselle Firenzen keskustaan. Kuulet kiehtovia tarinoita kaupungin historiasta ja sen merkkihenkilöistä. Upeat vanhat rakennukset ovat todisteena vertaansa vailla olevasta arkkitehtonisesta perinnöstä. Santa Maria del Fioren tuomiokirkko kastekappeleineen, Michelangelon nimeämät Paratiisin portit, Giotton kellotorni ja Piazza della Signorian aukio upeine patsaineen ilmentävät menneen ajan loistoa. Nykypäiviin asti säilyneistä Firenzen aarteista voimme paljolti kiittää vaikutusvaltaista Medici-sukua, joka juonitteluiden ja valtataisteluiden ohella tunnetaan merkittävänä taiteiden suosijana.   

Vierailemme Santa Crocen eli Pyhän Ristin kirkossa, jossa viimeisen leposijan ovat saaneet Michelangelo, Galileo sekä Macchiavelli. Päätämme kierroksen Firenzen vanhimmalle sillalle Ponte Vecchiolle. Aiemmin sillalla puotejaan pitäneet lihakauppiaat saivat Medicien käskystä tehdä tilaa kulta- ja hopeasepille sekä timanttikauppiaille. Ponte Vecchion kultasepänliikkeiden valikoimat houkuttelevat edelleen, kuten ovat tehneet jo satojen vuosien ajan. Uskallatko astua sisään?


Uffizi - taiteiden pyhättö 

Sisältyy hintaan, kesto n. 2 t

Tiistaina lähdemme jalkaisin loistokkaalle aikamatkalle renessanssin ajan taiteiden pariin. Päivän vierailukohteemme on Uffizin taidegalleria, yksi maailman tunnetuimmista taidemuseoista, joka on monelle taiteen ystävälle ensisijainen syy saapua Firenzeen. Uffizin mittaamattoman arvokkaat taideaarteet ovat peräisin kokoelmista, jotka taiteita suosineiden Medicien hallitsijasuvun viimeinen jäsen testamenttasi Firenzen kaupungin asukkaille. Medici-suku tilasi taideteoksia lukuisilta eri mestareilta. Uffizin häikäisevät kokoelmat käsittävät teoksia goottilaisista taidemaalareista renessanssiajan huippuihin: Giotto, Botticelli, Dürer, Granachi, Michelangelo, Rafael, Tizian, Caravaggio, Rubens, Leonardo da Vinci – vain muutamia mainitaksemme. Taidekattaus on niin valtaisa, että suosittelemme sen sulattelua vaikkapa jossakin kaupungin vehreässä puistossa istuskellen. Tosin sielläkin todennäköisesti riittää taidesilmälle herkuteltavaa upeiden marmoriveistosten ja suihkulähteiden muodossa.


Sienanpunainen seikkailu

Sisältyy hintaan, kokopäiväretki

Keskiviikkona hyvästelemme Firenzen ja lähdemme paluumatkalle kohti Orvietoa. Päivän aikana meillä on aikaa tutustua vielä toiseen merkittävään toscanalaiskaupunkiin, Sienaan. Goottilaistyylinen kaupunki saa erikoisen yleisilmeen punatiilisistä rakennuksistaan ja sen kaava poikkeaa Firenzen säntillisestä roomalaisesta asemakaavasta. Myös sijainti kolmella kukkulalla tekee kaupunkikuvasta vaihtelevan.  

Jalkaudumme bussista ja lähdemme kävellen Pyhän Domenicuksen kirkolta. Kapeiden kujien kautta päädymme Sienan keskusaukiolle Piazza del Campolle. Reitin varrella voit ihailla hienoja sienalaisperheiden keskiaikaisia yksityispalatseja ja aukion laidalla mm. kaupungintaloa ja Torre del Mangia -kellotornia. Itse Campo-aukio on tunnettu kaksi kertaa vuodessa järjestettävistä Palio-laukkakilpailuistaan, joista ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kilpailuihin osallistuvat eri kaupunginosien, contradojen hevoset.

Sienan komeaan tuomiokirkkoon tutustumisen jälkeen sinulla on vapaata aikaa pistäytyä keskustan pikkuliikkeissä tuliaisostoksilla – sienalaisia herkkuja ovat mm. panforte–pähkinälevyt ja ricciarelli-mantelikakut. Vai uskaltaisitko pakata tuliaisten joukkoon maukasta villisianmakkaraa? Oppaan vinkkien avulla löydät sopivan lounasravintolan pieneen kuin isoonkin nälkään.

Illaksi saavumme Orvietoon, jossa majoitumme Palazzo Piccolomini -hotelliin kaupungin vanhassa keskustassa.


Etruskien Orvieto

Sisältyy hintaan, kesto n. 1,5 t

Torstaina tutustumme kävellen vanhaan etruskikaupunkiin Orvietoon, joka oli merkittävä etruskikulttuurin ja taiteen keskus yli 2500 vuotta sitten. Kävelykierroksen jälkeen on aika jatkaa oppaan johdolla kohti Roomaa, josta Finnairin suora iltalento tuo sinut Helsinkiin.

Huom! Firenzen matkalla kävellään paljon, varauduthan hyvillä kaupunkikävelyyn soveltuvilla jalkineilla.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Firenzeen

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
5.5. Su 9.5. To Firenze ohjelmallinen su-to, Finnair 1 379,00 € VARAA
6.10. Su 10.10. To Firenze ohjelmallinen su-to, Finnair 1 279,00 € VARAA