MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
8.-12.10.2014 4 yötä 

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 08.10. – Tervetuloa kuningattaren kaupunkiin!
Norwegianin lähtöselvitys on Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa (T2). Norwegianin lento DY5816 lähtee klo 08:10 ja saapuu Lontooseen klo 09:10 paikallista aikaa. Aikaero on kaksi tuntia. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa lentokentän tuloaulassa. Lentoasemalta lähdemme kohti keskustaa ja teemme panoraamakiertoajelun, jonka aikana saamme hyvän yleiskuvan Lontoosta ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kierroksen varrelle jäävät mm. parlamenttitalo, Buckinghamin palatsi, Trafalgarin aukio sekä Tower Bridge. Majoittuminen hotelli Holiday Inn London Bloomsburyyn ja yhteinen lounas. Iltapäivä ja ilta ovat vapaata aikaa omalle ohjelmalle.

Lontoon musikaalitarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Mahdollisuus viettää ilta nauttien musikaaliesityksestä. Musikaaliliput lisämaksusta.
 
Torstai 09.10. – Käsityömessut
Aamiaisen jälkeen lähdemme Knitting & Stiching käsityömessuille Alexandra Palaceen. Pohjois-Lontoossa sijaitseva palatsimainen näyttely- ja tapahtumakeskus valmistui vuonna 1873 ”Kansan palatsiksi”. Vain 16 päivää avajaisten jälkeen rakennus tuhoutui tulipalossa. Kaksi vuotta myöhemmin uudelleenrakennettu palatsi avattiin käyttöön. Suosittuja Käsityömessuja on järjestetty vuodesta 1991. Messujen tarjonnassa on neulonnan ja ompelutöiden lisäksi virkkausta, kirjontaa, tikkausta, huovutusta, tilkkutöitä jne. Työnäytökset, näyttelyt ja kilpailut tuovat uusia ideoita ja antavat mahdollisuuden oppia uutta. Lukuisista myyntipisteistä löytyy runsaasti myös ostettavaa. Iltapäivällä hengähdämme messujen vilinää brittiläiseen tapaan iltapäiväteen merkeissä kauniissa teehuoneessa maistellen pieniä voileipiä, teeleipiä ja hedelmätartaletteja. Bussikuljetus hotellilta Alexandra Palaceen ja iltapäivällä takaisin hotellille.

Perjantai 10.10. – Käsityömessut jatkuvat
Aamiainen hotellissa. Käsityömessujen tarjonta on runsas, joten vietämme toisen päivän käsitöiden hurmaavassa maailmassa. Bussikuljetus hotellilta Alexandra Palaceen ja iltapäivällä takaisin hotellille.

Lauantai 11.10. – Vapaapäivä ja jäähyväisillallinen
Aamiainen hotellissa. Päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Lontoon kulttuuritarjonta ja ostosmahdollisuudet ovat vailla vertaa. Parlamenttiaukiolla sijaitsevat Lontoon kuuluisimpia nähtävyyksiä kuten Parlamenttitalo ja Big Ben sekä rakennustaiteellinen aarre, Westminster Abbey. Suosittelemme myös vierailua British Museumiin, joka on yksi Iso-Britannian ja koko maailman suurimpia ja merkittävimpiä ihmiskunnan historian ja kulttuurin museoita. Kokoelmasta löytyy peräti kahdeksan miljoonaa erilaista esinettä, jotka havainnollistavat kulttuurin kehitystä alkuajoista nykyaikaan. Lontoo on oikea tavarataivas, joten tuliaisostoksia voi tehdä esim. suosituilta Regent Street ja Oxford Street ostoskaduilta tai kuuluisassa Harrodsin tavaratalossa. Markkinoita ja toreja etsivän kannattaa suunnata Covent Gardeniin, Borough Marketiin, Spitalfields Marketiin tai Bortobello Roadille.

Illalla kokoonnumme viettämään jäähyväisiltaa hotellin lähellä sijaitsevaan tunnelmalliseen ravintolaan ja nautimme kolmen ruokalajin illallisen.

Sunnuntai 12.10. – Thames -joen risteily
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä huoneiden luovutus ja lähtö hotellilta bussilla kohti risteilysatamaa. Thames- joki on aina ollut merkityksellinen kauppa- ja kuljetusreitti jo keskiajalta alkaen. Usein sanotaan, ettei vierailu Lontoossa ole täydellinen ellei ole tutustunut kaupunkiin joelta käsin. Teemme oppaan johdolla 45 minuutin risteilyn Thames-joella ja saamme aivan erilaisen näkökulman Lontoon nähtävyyksiin. Risteilyn jälkeen syömme perinteisen brittiläisen pubilounaan, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Norwegianin lento DY5819 lähtee klo 18:45 ja saapuu Helsinkiin klo 23:30.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.