MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
10.-14.9.2017 4 yötä 

Alustava matkaohjelma

10.9. – Churchillin kotitalo Chartwell ja Heverin linna

Norwegianin lento lähtee Helsinki – Vantaan kakkosterminaalista (T2) klo 08:45 ja saapuu Lontooseen klo 09:50. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Senioriopettajat-kyltin kanssa lentoaseman tuloaulassa. Suoraan lentokentältä suuntaamme Kaakkois-Englantiin, Kentin maakuntaan. Päivän ensimmäinen tutustumiskohteemme on Sir Winston Churchillin viktoriaaninen kotitalo Chartwell. Se oli perheen kotina yli 40 vuoden ajan – aina vuoteen 1965 saakka. Chartwell on säilytetty lähes samanlaisena kuin Churchillien siellä asuessa. Churchill ihastui ympärillä levittäytyvään kauniiseen maaseutuun, josta inspiroituneena hän puolisonsa Lady Clementinen kanssa muokkasi Chartwelliin upean puutarhan. Järvessä uiskentelee mustia joutsenia ja lammessa kultakaloja, joita Churchill ahkerasti syötti. Puutarhan pienessä ateljeessa on esillä Churchillin akvarellimaalauksia. Aikaa on varattu lounastauolle.

Iltapäivän kohteemme on jykevä Heverin linna, joka tunnetaan Henrik VIII:n järjestyksessä toisen vaimon, Anna Boleyn’in lapsuudenkotina. Annasta tuli tuhanneksi päiväksi Englannin kuningatar, ja hänen vuokseen Henrik hylkäsi katolisen uskon luoden perustan itsenäisen Englannin kirkon synnylle.  1200-luvulta peräisin olevaa linnaa ympäröi kaksinkertainen vallihauta. Kuljetus Ashford Internatinonal hotelliin ja majoittuminen. Tervetuloillallinen hotellissa.

11.9. – Canterbury ja Dickensin kotikaupunki Rochester

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen suuntaamme Canterbury’n, maakunnan pääkaupunkiin, joka on vuosisatojen ajan ollut kristittyjen pyhiinvaelluskohde. Englantilainen arkkipiispa Thomas Becket murhattiin Canterburyn katedraalissa vuonna 1170. Hänen haudalleen saapuu vuosittain pyhiinvaeltajia kunnioittamaan tämän merkittävän henkilön muistoa. Kaupungin sydämessä sijaitsee valtava katedraali, jossa vierailemme. Kirkko on anglikaanisen kirkon johtajan, Canterburyn arkkipiispan kotikirkko. Stour -joen varrella sijaitseva Canterbury ihastuttaa pikkukujillaan, mukulakivikaduillaan ja vanhoilla ristikkotaloillaan.

Canterburysta ajamme kauniiseen Whitstablen rantakaupunkiin, jossa on vapaata aikaa omatoimiselle lounaalle. Kaupunki on tunnettu ostereistaan, joita juhlitaan vuosittaisilla osterifestivaaleilla. Lounaalle voi suunnistaa johonkin keskustan monista, paikallisia raaka-aineita suosivista pikkuravintoloista.

Chathamin historiallinen telakka Medway-joen varrella vie meidät laivanrakennuksen mielenkiintoiseen maailmaan. Nykyisin historialliseksi suojelukohteeksi listattu Chatham tuotti yli 400 vuoden ajan laivoja kuninkaalliselle laivastolle – jopa yli 500 alusta ja niitä valmisti yli 10 000 puuseppää. Toiminta päättyi vasta vuonna 1984. Alue on meille suomalaisillekin tullut TV:stä tutuksi, täällä on kuvattu 1950-luvun Lontoosta kertova ”Call the Midwife” (Kätilöt) -sarja. Paluumatkalla hotellille pysähdymme Chathamin lähellä sijaitsevassa Rochesterissa, Charles Dickensin kotikaupungissa. Dickens sijoitti useiden teostensa tapahtumat juuri Rochesterin maisemiin.  Vierailemme Rochesterin katedraalissa ennen paluuta hotelliin. Illallinen hotellin ravintolassa.

12.9. – Greenwich ja Thames-joen risteily

Aamiainen, jonka jälkeen huoneiden luovutus. Ajomatka Greenwichiin, joka oli aikanaan kuninkaallisen laivaston tukikohta. Greenwichin upea palatsi on kuningatar Elisabeth I:n syntymäpaikka. Greenwichin kuninkaallisessa observatoriossa on määritelty ns. nollameridiaani sekä aikavyöhykkeiden perustana oleva Greenwich Mean Time (GMT). Greenwichin tähtitieteellinen observatorio toimii nykyään museona.  Kuninkaallisen observatorion vierailun jälkeen pistäydytään kaupungin markkinoilla, jotka ovat avoinna viikon jokaisena päivänä.

Lounas, jonka jälkeen nousemme jokilaivaan ja lähdemme kohti kuninkaallista Lontoota. Thames- joki on ollut merkityksellinen kauppa- ja kuljetusreitti jo keskiajalta alkaen. Matkaamme jokea pitkin ja näemme Itä-Lontoota sekä reitin varrella kohoavia merkittäviä nähtävyyksiä sekä edessä avautuvaa kaupungin keskustaa. Bussikuljetus satamasta Imperial-hotelliin ja majoittuminen. Ilta vapaa.

13.9. – Lontoon kaupunkikierros ja Buckinghamin palatsi

Aamiainen hotellissa. Opas ja bussi noutavat ryhmäläiset hotellilta ja lähdemme opastetulle Lontoon kaupunkikierrokselle. Panoraamakierroksen aikana näemme mm. vilkkaan Piccadilly Circusin ja koristeellisen parlamenttitalon. Towerin linna, joka on toiminut 900-vuotisen historiansa aikana vankilana ja kuninkaanlinnana sekä kuuluisa Tower bridge -silta nähdään myös retken aikana. Kierroksen aikana nousemme yli sadan metrin korkeuteen London Eye -maailmanpyörän kyytiin ihailemaan suurenmoista kaupunkinäkymää. Yhteinen lounas, jonka jälkeen vierailemme kuninkaallisten perheen virallisessa asuinpaikassa Buckinghamin palatsissa. Buckinghamin palatsissa on mahdollista vierailla elo-syyskuussa, kun kuningatar ei ole paikalla. Palatsi on toiminut Britannian hallitsijoiden asuinpaikkana vuodesta 1837 ja siellä on 775 huonetta. Kierroksella tutustutaan valtiohuoneisiin, jotka on tarkoitettu edustustehtäviin. Upeissa huoneissa on taideaarteiden lisäksi erilaisia näyttelyitä. Ilta omaa aikaa.

14.9. – Windsor ja Eton

Viimeisen matkapäivän aamuna pakkaamme matkatavarat ja otamme ne aamiaisen jälkeen mukaan bussiin. Ajamme Lontoosta länteen Windsoriin. Kaupungin keskellä sijaitsee maailman suurin asuttu linna, jonka ympärille kaupunki on myöhemmin rakennettu.  Näemme vielä nykyäänkin valtiovierailujen aikana käytössä olevat valtiosalit sekä lukuisia upeita huoneita, joista osa on mestarillisesti entisöity vuoden 1992 tulipalon jälkeen. Linna-alueen alatasolla on Pyhän Yrjön kappeli, jonne kuningataräiti on haudattu puolisonsa Yrjö VI:n viereen, myös prinsessa Margarethan tuhkauurna on sijoitettu samaan kappeliin.

Perinteisen brittiläisen iltapäiväteen jälkeen jatkamme matkaa Etoniin. Kaupunki on kuuluisa vuonna 1440 perustetusta Eton College yksityiskoulustaan. Täällä yhdessä maan arvostetuimmista ja tunnetuimmista kouluista opiskeli myös Prinssi William. Vahvistus opastetusta kierroksesta koulussa saadaan lähempänä matkaa. Etonista kuljetus Lontoon lentokentälle, josta Norwegianin lento lähtee klo 18:45 Helsinkiin.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!