MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
22.-26.5.2014 torstai-maanantai

Matkaohjelmat

Matkaohjelma, lähtö 22.5.2014

Alustava matkaohjelma:

Torstai 22.5. – Tervetuloa Prahaan ja Wienin filharmonikot

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Finnairin lento lähtee Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 09:35 ja saapuu Prahaan 10:50. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa Prahan lentokentällä. Kuljetus lähellä lentokenttää sijaitsevaan ranskalaistyyliseen kartanoravintolaan Auberge de Provinceen, jossa syömme lounaan. Lounaan jälkeen kuljetus Prahan linnakaupungin alueelle, johon tutustumme lyhyellä kävelykierroksella. Kävelykierroksen jälkeen noin tunnin mittainen panoraamakierros Prahassa. Majoittuminen aivan Prahan ydinkeskustaan hotelli Libertyyn ****. Ensimmäisen illan ohjelmassa on maailmankuulujen Wienin filharmonikkojen konsertti Smetana salissa. Prahan kaupungintalon upeassa salissa kuulemme Prahan Kevään ohjelmistoon kuuluvan konsertin, jossa solistina on pianisti Lang Lang.

Perjantai 23.5. – Tervetuloillallinen ja Mozartin Così fan tutte ooppera

Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Vanhaankaupunkiin kävellen. Prahan keskusta-alue on hurmaavan kaunis ja parin tunnin kierros menee kuin huomaamatta idyllisillä aukioilla ja mutkittelevilla kaduilla. Kävelykierroksen jälkeen omaa aikaa. Tervetuliaisillallista nautimme ravintola Kalinassa. Ravintolan keittiö on arvostettu ja monen mielestä yksi maan parhaista. Ennen illallista Rondon päätoimittaja Harri Kuusisaari esittelee Prahan Kevät -tapahtumaa sekä kertoo Säätyteatterista. Kolmen ruokalajin illallisen jälkeen siirrymme muutaman minuutin kävelymatkan Säätyteatteriin kuulemaan Mozartin Così fan tutte oopperaa. Säätyteatteri valmistui v. 1783 ja neljä vuotta myöhemmin Mozart johti teatterissa Don Giovanni oopperaan kantaesityksen.

Lauantai 24.5. – Velké Popovicen panimo ja Bambergin sinfonikot

Aamiainen. Tšekki on kuuluisa laadukkaasta ja monipuolisesta olutkulttuuristaan. Aamupäivällä teemme puolipäiväretken Velké Popovicen panimolle. Panimo tunnetaan kuuluisasta Velkopopovický oluestaan, joka on myös Suomen juoduin tumma olut. Tutustumiskierroksen ja maistiaisten jälkeen lounastamme läheisen Parkhotel Popovickýn viehättävässä ravintolassa. Illalla lähdemme nauttimaan Bambergin sinfonikoiden konsertista. Prahan Kevään ohjelmistoon kuuluva konsertti esitetään jo tutuksi tulleessa Smetana salissa. Konserttia johtaa Jonathan Nott ja solistina on sopraano Violeta Urmana.

Su 25.5. –Wagnerin Tannhäuser ooppera ja illallinen

Aamiainen. Aamupäivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle Prahassa. Viimeisen illan musiikkiesityksenä on Wagnerin Tannhäuser ooppera. Ooppera sai kantaesityksensä Dresdenissä 1845 ja se perustuu keskiaikaiseen Tannhäuserin legendaan. Upean oopperaesityksen jälkeen siirrymme viereiseen Cestr ravintolaan, jota myös paikalliset oopperavieraat suosivat. Ravintola on tunnettu erinomaisista liharuoista.

Ma 26.5. – Näkemiin Praha!

Aamiainen, jonka jälkeen kuljetus Prahan lentokentälle. Finnairin lento AY716 lähtee klo 11:35 ja saapuu Helsinkiin klo 14:40.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

SuljeLue lisää