MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
20.-23.4.2017 3 yötä

Alustava matkaohjelma:

20.4. – Tervetuloillallinen Pietarissa ja teosesittelyt

Lähtö Allegro-junalla Helsingin rautatieasemalta klo 16:00. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Pietarin asemalla Rondo-kyltin kanssa. Bussikuljetus hotelli Ambassadoriin. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. Illallisen yhteydessä Harri Kuusisaari esittelee matkalla kuultavat teokset.

21.4. – Katariinan palatsi ja Patarouva-ooppera

Aamiainen. Puolipäiväretki Pushkinin kaupunkiin, n. 25 km Pietarista etelään. Kaupunkia kutsuttiin alun perin nimellä Tsarskoye Selo ja se oli yksi tsaariperheen ja hovin kesänviettopaikoista. Katariinan palatsi rakennettiin vuonna 1752 ja sitä laajennettiin muutamaan otteeseen. Sinisen, valkoisen ja kullan sävyinen palatsi on loistelias, sen julkisivun koristeluun on käytetty 100 kiloa kultaa. Palatsin ympärillä on 570 hehtaarin puisto, jossa on siltoja, pengerryksiä ja suihkulähteitä. Paluu takaisin Pietariin, jossa nautimme lounaan. Iltapäivä omaa aikaa.
Alkuillasta bussikuljetus Mariinski 2 -teatteriin kuulemaan Pjotr Tšaikovskin oopperaa Patarouva. Oopperan tapahtumat sijoittuvat Katariina Suuren ajan Pietariin. Ooppera alkaa klo 19:00 ja se kestää neljä tuntia kahdella väliajalla. Oopperan jälkeen bussikuljetus takaisin hotelliin.

22.4. – Vapaapäivä tai Pietarin kaupunkikierros, Pieni Kyttyräselkäinen hevonen -baletti

Aamiainen. Päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Voit myös aloittaa päiväsi Pietarin kaupunkikierroksella. Kiertoajelu on mitä mainioin tapa nähdä kaupungin keskustan upeita palatseja, siltoja ja kanavia. Pietarin historiallinen keskusta on itseoikeutetusti Unescon maailmanperintökohteiden luettelossa. Retken aikana vierailemme Fabergé-museossa, jossa esitellään pietarilaisen kultasepän Carl Fabergén tuotantoa. Kaupunkikierros lisämaksusta 55 eur/hlö, retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 henkilöä.

Alkuillasta kuljetus hotellista Mariinski 2 -teatteriin, jossa esitetään Pieni kyttyräselkäinen hevonen -baletti. Musiikin on säveltänyt yksi Venäjän tunnetuimmista säveltäjistä Rodion Shchedrin. Hän on omistanut sävellyksen puolisolleen primaballerina Maja Plisetskajalle. Koreografiasta vastaa Alexei Ratmansky ja kapellimestarina toimii Valery Gergiev. Baletti perustuu vanhaan venäläiseen satuun. Esitys kestää 2 h 15 min yhdellä väliajalla. Baletin päätyttyä bussikuljetus takaisin hotelliin.

23.4. – Pietarin Filharmonikkojen konsertti

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa. Huoneiden luovutus viimeistään klo 12:00. Matkatavarat voi jättää hotellin matkatavarasäilöön. Klo 14:00 bussikuljetus hotellista Filharmoniaan, jonka suuressa salissa Pietarin Filharmonikot, johtajanaan Anatoly Rybalko, konsertoivat klo 15:00. Suuren salin akustiikkaa pidetään yhtenä maailman parhaimmista. Konsertissa esitetään Bizet’n, Mussorgskyn, Dunaevskyn ja Badeltin teoksia. Konsertin jälkeen kuljetus Ferma ravintolaan, jossa illallinen. Illallisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle, josta Allegro-juna lähtee klo 20:31 ja saapuu Helsinkiin klo 23:58.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!