Rondo-lehden ooppera- ja konserttimatka Lontoon BBC Proms & Glyndebourne

Iso-Britannia
MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
22.-25.8.2018 keskiviikko-lauantai

Rondon loppukesän matkamme suuntautuu kahdelle Britannian perinteikkäimpiin ja tasokkaimpiin kuuluvalle festivaalille, BBC Promsiin ja Glyndebourneen.

Lontoon mahtavassa Royal Albert Hallissa pidettävä BBC Proms on maailman suurin klassinen festivaali, joka on tunnettu innostavasta ja rennosta tunnelmastaan. Meillä on tilaisuus kuulla siellä aluksi Euroopan parhaimpiin kuuluvaa Budapestin festivaaliorkesteria, joka soittaa Ivan Fischerin johdolla Enescun, Bartókin ja Mahlerin musiikkia. Toisessa konsertissa lavalle astuu tapahtuman isäntäorkesteri BBC Symphony Orchestra ylikapellimestarinsa Sakari Oramon johdolla. Pääteoksena on Brucknerin viides sinfonia. Benjamin Grosvenor soittaa solistina Mozartin pianokonserton nro 21.

Glyndebourne on käsite oopperan ystävien keskuudessa. Se sijaitsee Englannin maaseudulla Itä-Sussexin alueella, jossa John Christie perusti kartanonsa yhteyteen oopperajuhlat 1934. Festivaali tuli tunnetuksi huipputasostaan. Vuonna 2008 sinne rakennettiin uusi, moderni oopperatalo, mutta maalaisidylli on säilynyt. Ohjelmassamme on Händelin Saul, Barrie Koskyn huikeana ohjauksena, jossa aktiivinen kuoro ja värikäs draama laittaa oratorioon liikettä. Laurence Cummings johtaa periodisoittimilla soittavaa Valistuksenajan orkesteria.

Mukana matkalla on Rondo-lehden päätoimittaja Harri Kuusisaari, joka esittelee ohjelman.

Matka on tällä hetkellä täynnä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella toimistostamme puh. 09 2510 2050.