MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
1.-6.4.2015 5 yötä ja 6 päivää

Alustava matkaohjelma:

Ke 1.4. – Tervetuloa Madridiin
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Norwegianin lento lähtee Helsinki – Vantaan kakkosterminaalista (T2) klo 13:55 ja saapuu klo 17:10 Madridiin, jossa suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa. Kuljetus Madridin ydinkeskustassa sijaitsevaan Emperador hotelliin ja majoittuminen.  Tervetuloillallista lähdemme nauttimaan hotellin lähellä sijaitsevaan ravintolaan.

To 2.4. – Kaupunkikierros ja Pradon museo
Pääkaupunki Madrid on yli 3 miljoonan asukkaan kaupunki, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja elämyksiä kaikille aisteille. Panoraamakierroksella näemme kaupungin pääsiäishumussa juhlistamassa yhtä vuoden tärkeimmistä juhlapyhistä. Noin kolmen tunnin kierroksen aikana saamme hyvän käsityksen kaupungista ja sen nähtävyyksistä; Vanhakaupunki vilkkaine ostoskatuineen, kansanaukioineen ja kuninkaanpalatseineen, Paseo del Arte maailman parhaimpine museoineen, Gran Vían elokuvateattereineen ja pilvenpiirtäjineen sekä Salamancan kaupunginosan luksusliikkeineen. Lounaalla maistelemme tyypillistä baskimaan ruokaan, jonka jälkeen teemme opastetun kierroksen Pradon taidemuseossa. Pradon taidemuseo pitää sisällään yhden maailman hienoimmista eurooppalaisen taiteen kokoelmista 1300-luvulta 1800-luvun alkupuoliskolle. Taulugalleriassa on n. 8600 maalausta, mm. El Grecon, Francisco de Goyan, Caravaggion, Rembrandtin ja Raphaelin.

Pe 3.4. – Kävelykierros
Madridin keskusta historiallisine kortteleineen, ostoskatuineen ja tavernoineen on tiiviisti rakennettu ja näin ollen helposti tutustuttavissa jalan. Kävelykierroksen aikana kuulemme tarinoita kaupungista ja sen historiasta samalla kun näemme mm. Puerta del Sol aukion, Plaza Mayorin, kuninkaallisen linnan ja Plaza Espanjan. Keskusta on täynnä tavernoita, viinitupia ja baareja, joissa piipahtaen tutustuu hyvin madridilaisten elämänrytmiin ja- tapoihin. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.

La 4.4. – Segóvia
Segóvian kaupunki sijaitsee Castilla y Leónin maakunnassa, vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Madridista. Kaupungin tärkein nähtävyys on keskellä kaupunkia sijaitseva kilometrin pituinen akvedukti. Kaupungissa on myös Alcázar-linnoitus ja mahtava katedraali. Upeiden nähtävyyksien lisäksi kaupunki on tunnettu myös erinomaisesta kastilialaisesta gastronomiasta ja illalliseksi nautimmekin maakunnan herkkua, uunissa pitkään haudutettua juottoporsasta. Lähtö Madridista iltaretkelle klo 16:00 ja paluu takaisin Madridiin on puolen yön jälkeen.

Su 5.4. – Jäähyväisillallinen
Päivä aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin omatoimisesti ja tehdä tuliaisostoksia.
Jäähyväisiltaa ja illallista lähdemme viettämään hotellin lähellä sijaitsevaan, perinteiseen kastilialaiseen ravintolaan.

Ma 6.4.
Aikainen lähtö hotellilta kohti Madridin lentokenttää. Norwegianin lento lähtee klo 08:00 ja saapuu Helsinkiin klo 13:15.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.