MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
14.-18.9.2014 4 yötä ja 5 päivää

Alustava matkaohjelma:

Su 14.9.
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Finnairin lähtöselvitys on Helsinki-Vantaan kakkosterminaalissa (T2). Finnairin lento AY747 lähtee klo 19:25 ja saapuu Krakovaan klo 20:25. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa Krakovan lentokentällä. Bussikuljetus Krakovan keskustaan ja majoittuminen Hotelli Wyspianskiin. Iltapala hotellissa.

Ma 15.9. Vanhankaupungin kävelykierros ja Wawelin kukkula
Aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kävelykierrokselle tutustumaan tämän yliopisto- ja luostarikaupungin moninaisiin nähtävyyksiin. Rynek Glowy, Vanhankaupungin aukio, on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä Pyhän Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Tutuksi tulevat myös yliopiston vanhat rakennukset, joiden seinien sisäpuolella opiskeli aikoinaan myös Nikolaus Kopernikus. Kierroksen aikana nousemme Wawelin kukkulalle, jossa sijaitsevat Tuomiokirkko sekä kuninkaiden asuinsijana toiminut Wawelin linna. Linna on maanantaisin suljettu, mutta vierailemme kauniissa tuomiokirkossa, jossa on mm. kuninkaallisia hautoja. Kierroksen aikana nautimme kakkukahvit. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.

Ti 16.9. Auschwitzin retki
Aamiainen. Puolipäiväretki 70 km päässä Krakovasta sijaitsevaan Oświęcimin eli Auschwitzin keskitysleirimuseoon, joka puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta ja vierailemme myös Auschwitz II Birkenaun tuhoamisleirillä, Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä. Paluumatkamme kulkee Wadowicen pikkukaupungin kautta, josta Karol Wojtyla – edesmennyt Paavi Johannes Paavali II – oli kotoisin. Ilta omaa aikaa.

Ke 17.9. Wieliczkan retki ja illallinen Kazimierzissa
Aamiainen. Puolipäiväretki Krakovan kupeessa sijaitsevaan Wieliczkan suolakaivokseen. UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluva kaivos on vertaansa vailla koko Euroopassa. Maan alla avautuu taianomainen suolamaailma; kilometrien mittaisten käytävien varrella näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Huom! Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Illansuussa opas noutaa ryhmän hotellista ja nousemme johdinautoon ja ajamme Krakovan juutalaiskaupunginosaan Kazimierziin. Teemme lyhyen kävelykierroksen Kazimierzissa ennen yhteistä illallista, jonka nautimme klezmer-musiikin soidessa. Paluu hotellille omatoimisesti.

To 18.9.
Aamiainen ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme kohti Krakovan lentoasemaa. Finnairin lento lähtee klo 11:40 ja saapuu Helsinkiin 14:35.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.