MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
2.-5.12.2018 3 yötä 

Alustava matkaohjelma

Sunnuntai 2.12. – Kiertoajelu Münchenissä ja bussimatka Salzburgiin

Lähtöselvitysruuhkien vuoksi suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentokentän kakkosterminaaliin (T2) viimeistään 2 tuntia ennen lennon aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Finnairin lento AY1401 lähtee Helsingistä klo 09:20 ja saapuu Münchenin lentokentälle, jossa suomenkielinen oppaamme on meitä vastassa Kansalliset Seniorit –kyltin kanssa. Lähdemme lentokentältä bussilla Münchenin kaupunkikierrokselle, jonka jälkeen matka jatkuu Itävallan puolelle ja Salzburgiin. München on Baijerin sympaattinen pääkaupunki, keisarinna Sissin syntymäpaikka, olutpanimojen paratiisi ja historiallisesti myös merkittävä kohde Euroopan kartalla. Kiertoajelun aikana näemme sekä kaupungin tunnetuimpia historiallisia nähtävyyksiä että kuuluisia uudempia rakennuksia kuten BMW:n tehdas, olympialaisten alue sekä Bayer Münchenin stadion. Yhteinen lounas matkan varrella.

Saavuttuamme Salzburgiin sisäänkirjautuminen hotelli Imlaueriin. Illalla yhteinen tervetuloillallinen.

Maanantai 3.12. – Kävelykierros ­Salzburgissa ja Mozartin syntymäkoti

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Salzburgin nähtävyyksiin kävellen. Kävelykierroksemme kohdistuu Salzburgin vanhaankaupunkiin, jossa koemme monien vuosisatojen historiaa: keskiaikaiset talot, sisäpihat, kirkot, varhaiset barokkirakennukset, vanhat luostarit, hautausmaa, Salzburgin Juhlaviikkojen konserttitalot, Mirabell-palatsi, upean vihreä Salzach-joki ja kaikkien yllä kohoava Hohensalzburgin linna. Kierroksen päätteeksi käymme Mozartin synnyinkodissa, jossa on alkuperäisissä tiloissa avartava näyttely hänen elämästään ja perheestään.

Iltapäivällä vapaata aikaa, jolloin voit käydä lounaalla (omakustanteinen) ja kierrellä omatoimisesti Salzburgin kaupungissa ja joulumarkkinoilla tai käydä Hellbrunnin linnan tunnelmallisilla joulumarkkinoilla.

Illalla ohjelmassamme on Mozart-konsertti ja illallinen Pyhän Pietarin luostarin juhlasalissa. Tämän ainutlaatuisen illan aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Laulajat ja kamariorkesteri esittävät ruokalajien välissä Mozartin kuuluisia ooppera-aarioita.

Tiistai 4.12. – Bad Ischl ja Salzkammergut

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti kaunista Salzkammergutin järvialuetta ja vuoristomaisemia. Ensimmäinen käyntikohteemme on Bad Ischl, jolla on hyvin erikoinen asema Itävallan historiassa ja kulttuurissa. Terveysvesistään ja hyvästä ilmastaan jo kauan tunnettu kohde on ollut yli 150 vuoden ajan keisarillisen perheen kesänviettopaikka. Sissi ja Franz Joosef ihastuivat tässä kaupungissa toisiinsa ja itse keisari vietti pitkästä elämästään 82 kesää täällä. Saavuttuamme Bad Ischliin tutustumme hänen entiseen kesähuvilaansa, Kaiservillaan, joka on vieläkin Habsburgien suvun omistuksessa. Kierroksen jälkeen hetki vapaata aikaa Bad Ischlissa.

Matkamme jatkuu St. Wolfgangin kylään, jossa aikaa tutustua tunnelmalliseen joulutoriin. Yhteisen lounaan jälkeen nousemme laivaan ja risteilemme järven toiselle puolelle St. Gilgeniin. Laivamatka kestää noin 45 minuuttia. St. Gilgenistä siirrymme bussilla takaisin Salzburgiin. Ilta vapaata aikaa tutustua Salzburgiin.

Keskiviikko 5.12. – Oberndorf ja Stille Nacht -kappeli

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Noin klo 10:00 lähdemme lyhyen ajomatkan päässä Salzburgista sijaitsevaan pieneen kylään nimeltä Oberndorf bei Salzburg, josta maailmankuulu joululaulu Jouluyö, juhlayö on lähtöisin. Laulu on syntynyt tasan 200 vuotta sitten. Se soitettiin ensimmäisen kerran Oberndorfin kylän kirkossa vuonna 1818 jouluaattona. Käymme paikallisessa museossa ja pikkukylän kappelissa, jossa muistetaan laulun säveltäjää ja tekstin kirjoittajaa. Yhteisen lounaan jälkeen kuljetus bussilla Münchenin lentokentälle, josta Finnairin lento AY1406 lähtee Helsinkiin klo 18:40. Saavumme Helsinkiin klo 22:15.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!