MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
5.-12.10.2016 7 yötä 

Alustava matkaohjelma

5.10. – Tervetuloa Kroatiaan

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikoa ennen matkalle lähtöä. Norwegianin lento lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 16:40.

Saapuminen Dubrovnikin kentälle klo 18:45, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa ET-kyltin kanssa. Ajamme noin 10 km päähän Mlinin idylliseen kalastajakylään, jossa majoitumme Astarea hotelliin **** ja nautimme tervetuloillallisen.

6.10. – Montenegron Kotor – Perast - Budva

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti Kotoria. Ajoreitti mutkittelee pitkin kaunista rantaviivaa. Vuoriston ympäröimän Kotorinlahden maisemat ovat yksi Välimeren vaikuttavimmista näkymistä. Kirkkaansiniseen veteen heijastuvat vuoret vuonomaisella lahdella ovat todella valokuvauksellisia. Ajamme Kotorinlahden rannikkoa pitkin Perastin pikkukaupunkiin Boka-lahdelle. Lahden erikoisuus on 1600-luvulta peräisin oleva kirkko pienen pienellä Our Lady of the Rocks saarella. Teemme lyhyen veneretken saarelle ja saamme ihailla saaren historiallista perintöä. Perusta tälle rakennetulle saarelle syntyi, kun merimiehet pudottivat paikalle kiviä sekä upottivat vanhoja veneitään, palattuaan turvallisesti meriltä. Pikkuruisella saarella on katolisen kirkon lisäksi museo ja pieni matkamuistomyymälä. Veneretken jälkeen matka jatkuu suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitsevaan Kotoriin, joka rakennettiin 1100-1300 luvuilla erityisesti merenkulkijoiden ja kauppiaiden keskukseksi. Sen kapeilla kujilla kulkiessa voi edelleen aistia keskiajan tunnelmaa. Muurein ja linnoituksin ympäröity Kotor on Unescon maailmanperintölistalla.Tutustumme vanhaankaupunkiin ja vierailemme Pyhän Trifunin katedraalissa. Lounas, jonka jälkeen jatkamme matkaa Adrianmeren rannalla sijaitsevaan Budvan kaupunkiin. Budvaa sanotaan usein pieneksi Dubrovnikiksi, johtuen sen marmorikaduista ja venetsialaisista muureista, jotka kohoavat merestä. Tutustumme Budvan vanhaankaupunkiin kävelykierroksella. 

Majoittuminen Budva hotelliin ****. Ilta omaa aikaa. 

7.10. – vapaapäivä Budvassa tai lisämaksullinen retki Cetinjeen

Aamiainen hotellissa. Päivä vapaata aikaa kierrellä Budvan keskiaikaisilla kaduilla, nauttia kaupungin merellisestä tunnelmasta tai rentoutua hotellin uima-altaalla ja wellness osastolla. Vaihtoehtona on lähteä retkelle Cetinjeen, Montenegron entiseen hallinto- ja pääkaupunkiin. Jätämme kimmeltävän rannikkoalueen taaksemme ja nousemme bussilla Budvan yläpuolella kohoavaan vuoristoon. Cetinje sijaitsee Lovcen-vuoren juurella ja toimi pääkaupunkina ensimmäiseen maailmansotaan asti. Teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme mm. 1100-luvulla rakennettuun luostariin sekä Kuningas Nikolan palatsiin. Lounas pienessä vuoristokylässä, jossa on mahdollisuus maistaa paikallisesti valmistettua kinkkua ja juustoa. Iltapäivällä paluu Budvaan. Lisämaksullisen retken hinta on 65 eur, sis. bussikuljetukset, Cetinjen kaupunkiveron, pääsymaksun Kuningas Nikolan linnaan, lounaan ja opastuksen.

8.10. – Albanian Shkodra ja Tirana

Aamiainen ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen suuntaamme kohti Albaniaa. Rajamuodollisuuksien jälkeen pysähdymme yhdessä Albanian vanhimmista kaupungeista Shkodrassa. Jaloittelun lomassa pidämme lounastauon. Iltapäivällä saavumme Tiranaan ja majoitumme Sheraton Tirana hotelliin ****. Albanian pääkaupunkina 1920-luvulta toiminut Tirana on ottomaanien perustama. Se on jännittävä sekoitus itää ja läntää. Kävelykierroksella näemme modernia arkkitehtuuria sekä 1930-luvun italialaistyyliset hallintorakennukset Skanderbergin aukiolla, Et´hem Beyn moskeijan sekä lähihistoriasta kertovan blokkialueen, joka kommunismin aikana toimi korkea-arvoisten puoluevirkailijoiden asuinalueena ja sinne pääsy oli rajoitettu. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

09.10. – Berat ja Durrës

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle ottomaanien perustamaan Beratin ja illyrialaiseen Durrësin kaupunkeihin. Osum-joen varrella sijaitsevaa Beratin kaupunkia kutsutaan myös tuhansien ikkunoiden kaupungiksi johtuen sen erikoisesta arkkitehtuurista. Beratissa vierailemme Ikonimuseossa ja nautimme lounasta paikallisessa ravintolassa.

Durrës on Albanian suurin satamakaupunki, jonka rikas historia ja lähimenneisyys näkyvät kaupunkikuvassa. Kaupunkikierroksella näet kaupungin muurit, Venetsialaisen kellotornin sekä muinaiseen amfiteatteriin. Paluukuljetus Tiranaan.

10.10. - Kruja

Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän retkelle pieneen Krujan kaupunkiin, joka on Albanian kansallissankarina tunnetun Skanderbegin kotipaikka. Maan ensimmäinen hallintokaupunki on nykyisin merkittävä matkailukohde. 1100-luvulla perustetun Krujan etnografisena museona toimiva turkkilainen koti kertoo käsin kosketeltavasti ottomaanien ajan arjesta ja sen askareista. Kierroksen jälkeen lounas sekä vapaata aikaa tutkia autenttisen turkkilaisen basaarin aarteita. Iltapäivällä paluukuljetus Tiranaan. Iltapäivä ja ilta vapaa.

11.10. – Montenegron Petrovac

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Lähdemme ajamaan kohti Montenegroa sopivasti lepotaukoja pitäen. Matkaamme Montenegron puolella Adrianmeren kaunista rantaa myötäillen Petrovacin pikkukaupunkiin. Romanttinen Petrovac sijaitsee rauhallisessa lahdenpoukamassa. Majoitumme Monte Casa hotelliin ****. Illallinen hotellissa ja ilta omaa aikaa.

12.10. – Herceg Novi ja paluulento

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Vietämme aamupäivän Petrovacissa, jonka jälkeen lähdemme ajamaan kohti Kroatiaa. Pysähdymme matkan varrella Herceg Novin rannikkokaupungissa syömään lounasta, jonka jälkeen jatkamme Dubrovnikin lentokentälle. Norwegianin lento lähtee klo 19:25 ja saapuu Helsinkiin klo 23:35.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!