MATKUSTUSKAUSI:  
maaliskuu-joulukuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 2 yötä
Viikonloppu, 3 yötä
Miniviikko, 4 yötä
Viikko, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Krakovan matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan.

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksulliset retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


Tervetuloa Krakovaan

Saavut sunnuntaina Finnairin suoralla reittilennolla Krakovaan, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Lentoasemalta kuljetus ja majoittuminen hotelliisi.


Krakova, Puolan lämmin sydän

Sisältyy hintaan, kesto n. 2 t

Maanantaina aamiaisen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle Vanhaankaupunkiin. Matkailijan kannalta Vanhakaupunki on käytännöllinen: osa kaduista on kokonaan rauhoitettu liikenteeltä, joten nähtävyyksiä voit ihailla rauhassa kävellen. Sen aukio, Rynek Głowny, on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejnał-trumpettisoolo on kaupungin tunnus.

Kuljemme pitkin viehättäviä mukulakivikatuja ja ihailemme vanhaa arkkitehtuuria. Näemme mm. monia kirkkoja ja yliopiston rakennuksia sekä Florianin portin, jonka kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan. Porttia ympäröi edelleenkin jykevä muuri. Kävelyn lomassa oppaamme antaa myös vinkkejä reitin varrelle osuvista ja tutustumisen arvoisista ruoka- ja ostospaikoista.

Kierroksen päätteeksi sinut johdatetaan tunnelmalliseen kahvilaan Vanhankaupungin sydämessä. Siellä pidämme oppaan kaupunkikatsauksen, jossa kuulet mm. lomasi aikana järjestettävistä kulttuuritapahtumista, joita Krakovassa on aina tarjolla. Pääset myös herkuttelemaan puolalaisittain kakun ja kahvin merkeissä.

Kopernikuksen Collegium Maius

Sisältyy hintaan, kesto n. 40 min

Kasimir Suuri perusti Keski-Euroopan toiseksi vanhimman yliopiston Krakovaan jo vuonna 1364. Yliopisto on toiminut keskeytyksettä avaamisestaan lähtien. Maanatai-iltapäivän retkikohteenamme on yliopiston keskiaikainen päärakennus Collegium Maius, jossa sijaitsee yliopiston museo.

Collegium Maiuksen sisäpiha on varmastikin yksi Krakovan kauneimmista. Sen poikki ovat kulkeneet lukuisia kertoja myös yliopiston kuuluisimmat opiskelijat Nikolaus Kopernikus ja Paavi Johannes Paavali II. Myös Marie Curie haki aikanaan opiskelupaikkaa tästä maineikkaasta yliopistosta, mutta sitä ei myönnetty hänelle hänen sukupuolensa vuoksi. Nyt on sinun vuorosi astella yliopiston pihalla ja Collegium Maiuksessa, jossa sinulle avataan mm. menneiden vuosisatojen astronomian ja maantieteen tutkimuksen kiehtovia saloja. Voit ihailla myös vuodelta 1510 peräisin olevaa karttapalloa: ensimmäistä, johon on merkitty Amerikka. Lisäksi näet mm. luentosaleja, professoreiden tiloja ja kirjaston - sekä sittemmin kuuluisiksi tulleiden opiskelijoiden antamia lahjoja entiselle opinahjolleen.


Auschwitz-Birkenau

Täydennä ohjelmaasi, hinta 59 €/hlö, kesto n. 6 t

Retki on varattava viimeistään 3 vkoa ennen matkan alkua.

Tiistaina voit tutustua Krakovaan omin päin. Vaihtoehtoisesti sinun on mahdollista lähteä vierailemaan 70 km päässä Krakovasta sijaitsevassa Oświęcimin eli Auschwitzin keskitysleirimuseossa, joka puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä, Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä. 


Puukäsityöläisten vuoristokylät ja Zakopane

Täydennä ohjelmaasi, hinta 77 €/hlö, kesto n. 8 t

Retki on varattava viimeistään 3 vkoa ennen matkan alkua.

Keskiviikkona voit lähteä kanssamme Etelä-Puolan kauniisiin vuoristomaisemiin, suurten matkailijavirtojen ulkopuolelle. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme vuoren huipulla sijaitsevaan Bachledówkan kylään. Siellä voimme ihailla todellista arkkitehtuurin taidonnäytettä: kylän kirkko on vaikuttava puuseppien ja puunveistäjien mestariluomus. Pääsemme katsomaan puukäsityöläisten koristelemia kirkon sisätiloja ja juomme kahvit ennen lähtöämmeohti Chochołówin kylää.

Monien mielestä Chochołów on Puolan kaunein kylä. Kylän talot ovat yli 100 vuotta vanhoja hirsitaloja, joissa asutaan edelleen. Käymme kolmannen polven puusepän luona, jonka pojatkin tekevät puuveistoksia, ja näemme hänen taiteellista tulkintaansa Raamatun aiheista. Chochołowista ajamme läheiseen Zakopaneen, jossa nautimme lounaan. Käymme katsomassa kuuluisaa hyppyrimäkeä ja hiihtokeskusta ennen nousua vaijerijunalla Gubałowka-vuoren huipulle.

Maisemia ihailtuasi ja raitista vuoristoilmaa hengiteltyäsi palaat alas Zakopanen keskustaan, jossa sinulla on hieman vapaa-aikaa vaikkapa markkinoilla käyntiin ennen paluumatkaa Krakovaan.


Omien sävelten Krakova

Torstai on varattu omalle ohjelmallesi. Suosittelemme käyntiä Kazimierzin vanhassa juutalaiskaupunginosassa, josta löydät synagogien lisäksi monia tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita. Jos palaat kotiin torstaina, tulee oppaamme noutamaan sinut iltapäivällä lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin. Jos olet koko viikon matkalla, voit jatkaa lomailua omin sävelin myös perjantain.


Wawelin linna ja katedraali

Täydennä ohjelmaasi, hinta 32 €/hlö, kesto n. 3 t

Retki on varattava viimeistään 3 vkoa ennen matkan alkua.

retki_2015_2_Puola_Krakova_Wawelin_linna_ja_katedraali

Lauantaina sinun on mahdollista lähteä oppaamme kanssa Wawelin linnaan, jossa tutustut sen upeisiin saleihin ja taideaarteisiin. Kuninkaiden asuinsijana toimineessa linnassa säilytetään satoja mittaamattoman arvokkaita gobeliineja, joista kauneimmat ovat yleisön ihailtavina. Linnan historia ulottaa juurensa jopa Ruotsi-Suomeenkin, sillä juuri Wawelista lähti prinsessa Katariina Jagellonica Turkuun Juhana-herttuan puolisoksi.

Päätämme kävelykierroksen käyntiin Wawelin katedraalissa. Kirkkoon ja sen kryptaan on haudattu suuri osa Puolan entisistä hallitsijoista. Wawelin kukkula on puolalaisille edelleen pyhä paikka ja renessanssityylinen linna kirkkoineen yksi Krakovan tärkeimmistä nähtävyyksistä.


Wieliczkan suolakaivos

Täydennä ohjelmaasi, hinta 55 €/hlö, kesto n. 4 t

Retki on varattava viimeistään 3 vkoa ennen matkan alkua.

Krakovan kupeessa sijaitseva Wieliczkan suolakaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sunnuntaina voit sukeltaa kanssamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle.

Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Huom. Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. 

Lomasi päätteeksi oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento tuo sinut Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Krakovaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
8.9. Su 15.9. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 699,00 € VARAA
8.9. Su 12.9. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 649,00 € VARAA
15.9. Su 22.9. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 799,00 € VARAA
15.9. Su 19.9. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 699,00 € VARAA
22.9. Su 26.9. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 699,00 € VARAA
22.9. Su 29.9. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 799,00 € VARAA
29.9. Su 6.10. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 849,00 € VARAA
6.10. Su 13.10. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 849,00 € VARAA
6.10. Su 10.10. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 749,00 € VARAA
13.10. Su 20.10. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 829,00 € VARAA

Lento + hotelli + retkitarjonta kohteet Lisää kohteita