MATKAN KESTO:    
ke-ti, 13 yötä    
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Pohjois-Thaimaa–Laos

Alustava matkaohjelma:  

 

1. pv ja 2. pv Tervetuloa Pohjois-Thaimaahan!

Keskiviikkona aloitat matkasi mukavasti Helsingin lentoasemalla Plaza Premium -loungen rauhallisessa ympäristössä sen ruoka- ja juomatarjonnasta nauttien. Alkuillasta lähdet Helsingistä Finnairin suoralla lennolla kohti Bangkokia, jonne saavut paikallista aikaa torstaiaamuna. Suomenkielinen matkanjohtaja on vastassa Bangkokin lentokentällä, josta jatkat Bangkok Airwaysin lennolla Pohjois-Thaimaan suurimpaan kaupunkiin Chiang Maihin. Bussikuljetus Chiang Main keskustassa sijaitsevaan Dusit Princess -hotelliin ja majoittuminen.

Pienen lepohetken jälkeen ajamme n. 15 kilometrin päässä Chiang Main keskustasta sijaitsevalle kaupungin tunnetuimmalle nähtävyydelle, Doi Suthep -vuorelle. Vuorella sijaitsevalta Wat Phra That Doi Suthep -temppeliltä ihailemme auringonlaskua ja Chiang Maihin avautuvaa vaikuttavaa näköalaa. Auringonlaskun jälkeen paluu Chiang Maihin ja tervetuloillallinen paikallisessa ravintolassa. Illallisen lomassa näemme perinteisen tanssiesityksen.


3. pv Elefanttien suojelupuisto

Perjantaina vietät aamupäivän elefanttien suojelupuistossa. Lähdemme aikaisin aamulla vajaa tunnin matkan päässä hotellistamme sijaitsevaan Kanta Elephant Sanctuary -suojelupuistoon. Tässä eettisesti toimivassa puistossa turismi- ja hakkuutöistä pelastetut eläimet kulkevat vapaana niille luonnollisessa ympäristössä. Kävelemme puistossa, ruokimme ja hoidamme elefantteja ja kuulemme niiden tarinoita sekä opimme elefanttien käyttäytymisestä ja niiden suojeluun liittyvistä haasteista.

Elefanttien kanssa vietetyn aamupäivän jälkeen palaamme Chiang Maihin ja nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivä ja ilta ovat vapaat omalle ohjelmallesi. Chiang Mai tunnetaan upeista temppeleistään, joista käymisen arvoisia ovat erityisesti Leijona-Buddhan temppelinä tunnettu Wat Phra Singh sekä kaupungin vanhin temppeli Wat Chiang Man. Kannattaa myös tutustua Chiang Main iltamarkkinoihin, joilla tuliaisostosten teon lisäksi voit maistella ruokakojujen pohjoisthaimaalaisia erikoisuuksia.


4. pv Chiang Rai ja Valkoinen temppeli

Lauantaina matkaamme Pohjois-Thaimaan vuorien lävitse Chiang Raihin. Ennen saapumista Chiang Raihin pysähdymme yhteen Thaimaan tunnetuimmista temppeleistä. Wat Rong Khun, joka tunnetaan myös nimellä Valkoinen temppeli on kuuluisan thaimaalaisen taiteilijan Chalermchai Kositpipatin omistama, suunnittelema ja rakentama. Temppeli on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja se suorastaan välkehtii auringossa valkoisen värinsä ja seiniin upotettujen peilinpalasten takia.

Päivän toinen pysähdyspaikkamme on ”Musta talo” eli Baan Dam, joka on yksi Thaimaan erikoisimmista museoista. Museoalue koostuu kymmenistä eri kokoisista ja muotoisista perinteisiä temppeleitä muistuttavista rakennuksista, joiden sisälle on aseteltu hämmästyttävää modernia taidetta.

Nautimme lounaan Chiang Raissa ja jatkamme kohti Kultaista Kolmiota – rajaa, jossa kolme maata, Thaimaa, Laos ja Myanmar kohtaavat. Nousemme pienelle kukkulalle, josta avautuu kaunis näköala näihin kolmeen maahan.

Illalla palaamme Chiang Raihin ja majoitumme aivan kaupungin keskustassa sijaitsevaan Wiang Inn -hotelliin. Kävelyetäisyydellä hotellissa järjestetään lauantaisin suuret iltamarkkinat, joilla tarjolla on edulliseen hintaan mm. paikallisia käsitöitä ja katuruokaa.


5. pv Kulttuurikaupunki Nan

Sunnuntaiaamuna lähdemme upeissa vuoristomaisemissa kulkevalle bussimatkalle kohti Nania, joka on jo kauan ollut yksi Pohjois-Thaimaan tärkeimmistä kulttuurikaupungeista. Siitä huolimatta harva matkailija vielä löytää tiensä tähän rauhalliseen ja Thaimaan mittapuussa pieneen kaupunkiin. Bussimatkan aikana pysähdymme pari kertaa ihailemaan kauniita maisemia. Vielä ennen Naniin saapumista vierailemme Nan-joen varrella sijaitsevassa yksityisessä Nan Riverside Art Space -taidegalleriassa, joka esittelee Nanin provinssin taidetta ja kulttuuria. Kahdesta rakennuksesta ja niitä ympäröivästä luonnosta koostuvassa galleriassa on näytteillä paikallisten taiteilijoiden teoksia ja siellä myös koulutetaan nuoria taiteilijoita. Täällä näet taidetta mm. maalattuna alueella olevien puiden runkoihin.

Jatkamme Nanin kaupungin keskustaan ja nautimme myöhäisen lounaan, jonka jälkeen majoitumme rauhallisessa ympäristössä riisipeltojen keskellä sijaitsevaan Apirata resort -hotelliin. Teemme vielä kävelykierroksen Nanissa ja vierailemme kaupungin tunnetuimmassa temppelissä, Wat Phuminissa. Temppelin seiniä koristavat arvokkaat 1800-luvun puolivälissä maalatut freskot, jotka kuvaavat tuon ajan paikallista elämäntapaa. Maalauksista tunnetuin on arvoituksellinen ”Kuiskaus”, josta onkin tullut koko kaupungin symboli.


6. pv Kamu-heimon elämää ja Vat Si Chom Cheng -temppeli

Maanantaina hyvästelemme Pohjois-Thaimaan ja jatkamme matkaa hurmaavaa vuoristotietä pitkin kohti Laosin rajaa. Rajanylityksen jälkeen pysähdymme Kamu-heimon kylässä, jossa kuulet heidän kulttuuristaan ja elämäntyylistään. Iltapäivällä saavumme Mekong-joen varrella sijaitsevaan Pakbengin pikkukylään ja nautimme lounaan. Vierailemme vielä kaupungin vanhimmassa temppelissä Vat Si Chom Chengissä ennen majoittumista Sanctuary Pakbeng Lodge -hotelliin , jossa myös illastamme. Auringonlaskua Mekong-joen ylle voit ihailla huoneesi parvekkeelta.


7. pv Laivamatka Mekong-joella

Tiistaiaamuna astut jokilaivaan, jolla matkaat pitkin Mekongin hiljaista virtaa kohti Luang Prabangia. Tämän yli 4000 kilometriä pitkän ja kuuden maan halki kulkevan joen varrella asuvat miljoonat asukkaat saavat elantonsa maanviljelystä ja kalastuksesta. Laivamatkan aikana näet Mekong-joen kauniita maisemia ja jokivarren paikallista elämää.

Pysähdymme Mekong-joen varrella ensin pienessä riisiviinan tuotantoon erikoistuneessa kylässä ja tutustumme paikallisiin tislaustekniikoihin. Toinen pysähdyspaikkamme on kiehtovat Pak Ou -kalkkikiviluolat, joiden sisällä on tuhansia pieniä buddhapatsaita. Useimmat patsaista on valmistettu puusta ja uskotaan että paikalliset asukkaat ovat keränneet patsaat luoliin satojen vuosien kuluessa. Päivän aikana yhteinen lounas.

Luang Prabangissa nousemme laivasta ja vierailemme koristeellisessa 1500-luvulla rakennetussa Wat Xieng Thong -temppelissä, jota pidetään yhtenä paikallisen arkkitehtuurin parhaista esimerkeistä. Temppelivierailun jälkeen kuljetus ja majoittuminen Luang Prabangin keskustan ulkopuolella kauniin vehreässä ympäristössä sijaitsevaan Villa Santi Resort & Spa -hotelliin.


8. pv Mahtavat Kuang Si -vesiputoukset ja Phousi-vuori

Keskiviikkona amiaisen jälkeen lähdemme matkalle läpi maaseudun kohti mahtavia Kuang Si -vesiputouksia, joita monet pitävät yksinä maailman kauneimmista. Matkalla putouksille pysähdymme joen varrella sijaitsevassa pienessä kylässä. Perille saavuttuamme ihailemme hämmästyttävää luonnon taideteosta – vehreän viidakon keskellä sijaitsevia jopa 50 metriä korkeita vesiputouksia ja niiden alle muodostuneita turkoosina hohtavia altaita, joihin voit myös pulahtaa uimaan. Sinulla on vapaata aikaa putousten ympäristön tutkimiseen ja uimiseen, jonka jälkeen palaamme takaisin Luang Prabangiin ja lounastamme.

Iltapäivällä tutustut nykyään kansallisena museona toimivaan Kuninkaalliseen palatsiin. Museossa on näytteillä uskonnollista esineistöä, aseita, patsaita ja maalauksia useilta eri vuosisadoilta. Alkuperäisessä asussaan säilytetyt asuintilat tarjoavat mielenkiintoisen häivähdyksen kuninkaallisen perheen elämästä. Peilein koristellussa valtaistuinsalissa on esillä Laosin kruununjalokivet, paviljongissa 2000 vuotta vanha kultainen buddhapatsas ja autotallista löytyy entisen kuninkaan autokokoelma.

Jatkamme 1700-luvun lopulla rakennettuun Wat Mai -temppeliin, joka on yksi Luang Prabangin suurimmista ja kauneimmista temppeleistä ja kaupunkilaisille erittäin tärkeä. Se toimi aikoinaan kuninkaallisen perheen temppelinä ja myös Phra Bang -patsaan, Laosin tärkeimmän uskonnollisen symbolin, säilytyspaikkana. Temppelin lähellä keskellä Luang Prabangia kohoaa kaupungin maamerkki, Phousi-vuori. Halukkaat voivat kiivetä reilut 300 askelmaa ylös tälle n. 100 metriä korkealle kukkulalle ihailemaan sieltä avautuvaa kaunista näkymää Luang Prabangiin, Mekong- ja Nam Khan -joelle sekä metsän peittämille vuorille. Kukkulan huipulla on vuonna 1804 rakennettu kultainen pagoda, Wat Chomsi.

Myöhään iltapäivällä paluu takaisin hotelliimme. Iltaa voit viettää vaikkapa iltamarkkinoilla, joilta löydät katuruokakojuja, matkamuistoja sekä toinen toistaan kauniimpia käsitöitä.


9. pv Vapaapäivä Luang Prabangissa

Torstaina sinulla on koko päivä aikaa omalle ohjelmallesi Luang Prabangissa, Laosin entisessä pääkaupungissa. Tämä vain n. 50 000 asukkaan kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde. Sen katuja reunustavat kauniit siirtomaatyyliset talot ja lukuisat temppelit ja kaupungin ilmapiiri on mukavan rauhallinen. Pienestä koostaan huolimatta täältä löydät kaiken tarvittavan. Voit tehdä kävelyretken kaupungin kaduilla ja Mekong-joen rannalla, pistäytyä jossakin kaupungin kymmenistä temppeleistä ja pysähtyä välillä kahville tai lounaalle. Jos kaipaat rentoutusta, kokeile perinteistä laolaista hierontaa. Jo edelliseltä päivältä tuttu Phousi-kukkula on suosittu paikka auringonlaskun katseluun


10. pv Munkkien kulkue, Bolavenin tasanko ja vesiputousten lumoa

Perjantaina varhain aamulla sinulla on mahdollisuus lähteä katsomaan Sai Bat -rituaalia, kulkuetta jossa munkit keräävät almuja. Joka aamu sadat buddhalaismunkit lähtevät liikkeelle temppeleistä ja kulkevat jonossa almukulho olkapäällään keräten ruokaa – yleensä tahmeaa riisiä tai hedelmiä – paikallisilta asukkailta. Vaikuttava seremonia tapahtuu täyden hiljaisuuden vallitessa. Ennen paluuta hotellille vierailemme vielä paikallisella torilla.

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja Lao Airlinesin lento Luang Prabangista Etelä-Laosissa sijaitsevaan Paksen kaupunkiin. Perille saavuttuamme nautimme lounaan ja vierailemme kahvi-, tee-, kardemumma- ja hedelmäviljelyksistään tunnetulla yli 1000 metrin korkeudessa sijaitsevalla Bolavenin tasangolla. Käymme ensin Tad Lo -vesiputouksilla ja teemme pienen kävelyretken lähistöllä olevassa kylässä. Jatkamme vielä viidakon ympäröimille korkeille Tad Fane -kaksoisvesiputouksille, jotka ovat alueen hienoimmat ja vaikuttavimmat.

Alkuillasta saavumme Mekong-joen varrella Paksen keskustassa sijaitsevaan Champasak Grand -hotelliin.


11. pv Angkorin aikainen Vat Phou

Lauantaina aamulla tutustumme Khmerien valtakunnan aikana 900-1200 -luvuilla rakennettuun Vat Phou -temppelikompleksiin, joka on vuodesta 2001 lähtien kuulunut UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Tämä laaja temppelialue sijaitsee Phou Kao -vuoren juurella kauniissa vehreässä ympäristössä. Alueella on upeasti koristeltuja palatsien ja temppelien raunioita, pilareita, vesialtaita sekä museo, jossa on sekä buddha- että hindupatsaita.

Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme etelään kohti 4000 saaren aluetta, joka on saanut nimensä Mekong-joelle ilmestyneistä tuhansista pienistä saarista. Myöhään iltapäivällä saavumme näistä saarista suurimmalle, Don Khongille ja majoitumme siellä sijaitsevaan Pon Arena -hotelliin. Ehdit vielä vaikkapa tehdä pienen kävelyretken saarella tai iltauinnille hotellin aivan joenrannassa sijaitsevaan uima-altaaseen.


12. pv Veneretki 4000 saaren alueella ja idän Niagara Khone Phapheng

Sunnuntaiaamuna lähdemme veneretkelle 4000 saaren alueelle. Aika ajoin nousemme veneestä maihin tutkimaan näitä saaria. Näet mm. viehättäviä siirtomaalaistyylisiä taloja ja vanhan ranskalaisen junaradan. Käymme myös vaikuttavilla Liphi-vesiputouksilla.

Lounaan jälkeen näemme henkeäsalpaavat Khone Phapheng -vesiputoukset, jotka tunnetaan myös nimellä idän Niagara koska ne asettavat rajan Laosin ja Kambodžan välille. Nämä putoukset ovat Mekong-joen suurimmat ja upeimmat. Illaksi palaamme Pakseen ja majoitumme tuttuun Champasak Grand -hotelliin.


13. pv Temppelien kuninkaallinen Bangkok

Maanantaiaamuna hyvästelet Laosin ja lennät Lao Airlinesin lennolla Paksesta Bangkokiin. Lentokentältä bussikuljetus Bangkokin keskustaan ja lounas.

Iltapäivän kaupunkikierroksella näet Bangkokin upeimpia nähtävyyksiä. Aloitamme kiinalaisesta korttelista ja siellä sijaitsevasta Kultaisen Buddhan temppelistä, Wat Traimitista. Temppelissä näet maailman suurimman kultaisen buddhapatsaan – lähes 5 metriä korkean ja 5500 kiloa painavan Phra Phuttha Maha Suwana Patimakonin.

Päivän toinen vierailukohteemme on Kuninkaallinen palatsi, jonka kauniit rakennukset ja temppelit on koristeltu ja rakennettu erilaisilla tyyleillä. Alueen rakennuksista kuuluisin on Wat Phra Kaew, joka on todellinen arkkitehtuurin mestariteos ja siellä sijaitseva jadesta valmistettu Smaragdibuddha on pyhin buddhan veistos koko kuningaskunnassa.

Kaupunkikierroksen jälkeen kuljetus ja majoittuminen Park Plaza -hotelliin. Yhteisen läksiäisillallisen nautimme paikallisessa ravintolassa.


14. pv Näkemiin!

Tiistaiaamuna bussikuljetus Bangkokin lentoasemalle, josta Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 10:55. Perille saavut klo 16:50.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!