MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
14.-21.10.2018 7 yötä ja 8 päivää

Varaa matkasi

Kohde: Katalonia kaikille aisteille

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1. pv (su) Tervetuloa Kataloniaan!

Saavut aamulla Finnairin suoralla reittilennolla Barcelonaan, jossa oppaamme on sinua vastassa. Lähdemme ajamaan kohti strategisesti tärkeällä paikalla, neljän joen yhtymäkohdassa sijaitsevaa Gironaa. Monet kansat ovat kirjoittaneet Gironan historiaa, joka näyttäytyy kaupunkikuvan mosaiikkimaisena arkkitehtuurina. Barrio Judío eli juutalainen kaupunginosa on Gironan vanhinta aluetta. Juutalaisten rakentama, aikanaan eristyksissä elänyt kaupunki on täysin restauroitu. Jalkaudumme bussista Placa de la Constitució -aukiolla ja kävelemme Onyar-joen ylitse vanhaankaupunkiin, johon tutustumme kävelyretkellä. Upeat palatsit, sisäpihat ja kapeat kujat houkuttavat pysähtymään ja aistimaan satumaista historiallista tunnelmaa. Kierroksen aikana pistäydymme goottilaistyylin hallitsemassa Santa Maria -katedraalissa. Yhteisen lounaan nautimme ennen majoittumista keskustassa sijaitsevaan Carlemany-hotelliin. Oppaaltamme saat vinkkejä omatoimiselle iltaohjelmalle ja parhaan illallispaikan valintaan. 


2. pv (ma) Keskiaikainen Besalú ja Castellfollit de la Roca

Toista matkapäivää vietämme keskiaikaisissa tunnelmissa. La Garrotxan luonnonsuojelualueen ympäröimän Besalún kylän kauneus mykistää. Fluvia-joen pinnasta heijastuvat talot ovat seuranneet joen virtaamista satojen vuosien ajan. Myös ajan virrassa ne ovat nähneet monia historian tapahtumia.

Mukulakivikatuineen ja kivisine rakennuksineen Besalú on kuin suoraan keskiajalta nykyhetkeen siirtynyt – autenttisena ja vaikuttavana. Besalún historiallinen ja arkkitehtoninen merkitys on kiistaton. Kylän tunnus on jykevä 1000-luvulla rakennettu kivisilta, jota pitkin menneinä aikoina saavuttiin kaupunkiin. Kauppamiehet ja ritarit hevosineen ovat vaihtuneet nykypäivän matkaajiin, joita tulee Besalúun läheltä ja kaukaa. Lounastamme paikallisen keittiön herkkuja tarjoavassa ravintolassa ja nautimme kylän ainutlaatuisesta ilmapiiristä.

Gironaan palaamme läheisen Castellfollit de la Rocan kylän kautta. Jyrkän basalttikallion kielekkeellä sijaitsevan kylän kiviset talot näyttävät nousevan suoraan kalliosta luoden erikoisen vaikutelman.


3. pv (ti) Salvador Dalín tunnelmissa

Tiistain retkeä teemoittaa surrealismin mestari, omalaatuinen Salvador Dalí. Ajamme noin 40 kilometrin päässä Gironasta sijaitsevaan  Dalín synnyinkaupunkiin Figueresiin. Mestari on läsnä kaikkialla kaupungissa. Yksi Dalín taiteen tärkeimmistä tyyssijoista on Teatre Museu Dalí -museo, jonka taiteilija on vapaasti suunnitellut. Jo itse rakennus on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, jota kaikki Dalín esillä olevat taideteokset täydentävät. Espanjan kolmanneksi suurin taidemuseo on todennäköisesti eriskummallisin museo, jossa olet vieraillut. Se pursuaa surrealistisia teoksia, jotka taiteilijan luonteelle tyypillisesti ovat esillä täysin epäloogisessa järjestyksessä. Salvador Dalí kuoli vuonna 1989 Figueresissa, jonne hänet on myös haudattu. Lounastamme Figueresissa.

Costa Bravan rannikolla sijaitseva Cadaqués on kautta aikojen houkutellut taiteilijoita inspiroitumaan kauniista luonnostaan. Salvador Dalín ohella mm. Pablo Picasso vietti täällä aikaa 1900-luvun alussa luoden kubistisia mestariteoksiaan. Port Lligatissa vierailemme Dalín kotimuseossa. Ympäröivistä maisemista, erityisestä valosta ja paikan eristäytyneisyydestä  haltioitunut taitelija perusti kotinsa pieneen kalastajatorppaan. Noin neljänkymmenen vuoden kuluessa paikasta muodostui mielikuvituksellinen koti, jossa vierailemme. Ilta Gironassa on vapaa.


4. pv (ke) Andorra, Pyreneiden pikkuvaltio

Varhaisen aamiaisen jälkeen jätämme Gironan ja  suuntaamme kohti Katalonian pohjoista naapuria. Idylliset vuoristokylät, lumihuippuiset vuoret ja vehreät laaksot laiduntavine lampaineen ja lehmineen johdattavat meidät Pyreneiden vuoristossa sijaitsevaan Andorran ruhtinaskuntaan.

Matkailusta elävä Andorra ei kuulu Euroopan Unioniin, mutta sillä on erikoisasema ja käytössä euro. Pikkuvaltion pääkaupungissa Andorra la Vellassa eli Vanhassa Andorrassa moderni ja vanha pyreneläisarkkitehtuuri kohtaavat. Ennen yhteistä lounasta sinulla on aikaa verovapaille ostoksille. Lounaan jälkeen voit vielä viivähtää hetken Andorra la Vellaan tutustuen. Illaksi saavumme Tarragonaan ja majoitumme moderniin AC Tarragona -hotelliin. 


5. pv (to) Kiehtova Tarragona

Roomalaisen ajan Katalonian merkittävin kaupunki Tarraco – nykyinen Tarragona – on UNESCOn suojelema. Etelä-Kataloniassa Välimeren rannalla paistatteleva Tarragona voi olla ylpeä historiallisesta perinnöstään ja arkkitehtuuristaan. Nykypäivän kaupunkikuvassa roomalaisaika on edelleen vahvasti mukana. Aloitamme päivän noin tunnin kestävällä kaupunkijunakierroksella, jonka aikana saat yleiskuvan Tarragonan eri osista.

Jatkamme kävellen Vanhassakaupungissa ja näemme Tarraco Romanan historiallisia monumentteja, mm. kaupunkia ympäröineen roomalaisen muurin, amfiteatterin sekä vanhan sirkuksen jäänteet. Kävelyn lomassa kuulet Tarracon asukkaiden arjesta ja juhlasta sekä uskomuksista ja perinteistä.

Yhteisen lounaan jälkeen päivä ja ilta ovat vapaat omalle ohjelmallesi. Vanhankaupungin tunnelmallisissa katukahviloissa voit nauttia kahvihetkestä tai tehdä ostoksia pikkuliikkeissä. La Rambla Nova -bulevardi on suuren puistoalueen molemmin puolin kulkeva ostoskatu, jossa shoppailija viihtyy. Kadun rannan puoleisella näköalapaikalla voit päivän päätteeksi käydä ihailemassa upeaa Välimerta ja auringonlaskua.


6. pv (pe) Penedésin viinejä

Tarragonasta suuntaamme kohti pikkukylien ja kaupunkien täplittämää Penedésin viininviljelysaluetta. Täällä Välimeren auringon alla tuotetaan erinomaisten valko- ja punaviinien ohella maailmankuulua, shampanjametodilla valmistettavaa kuohuviiniä, cavaa. Penedésin viinialuetta pidetään nykyisin yhtenä Espanjan merkittävimmistä tuotantoalueista heti Riojan jälkeen. Vierailemme luomuviljelyyn erikoistuneella tilalla, jonka viljelyperinteet ulottuvat aina 1700-luvulle saakka. Teemme aluksi kävelykierroksen viiniköynnösten keskellä – samalla voit maistella eri rypälelajikkeita. Tutustumme perinteisen viininvalmistuksen eri vaiheisiin ja maistelemme tilan arvostettuja viinejä – cavaa unohtamatta. 

Viinitilalta jatkamme kodikkaaseen Sant Marti Sarrocan maalaiskylään ja nautimme katalaanikeittiön herkuista koostuvan lounaan. Illaksi saavumme pääkaupunkiin Barcelonaan ja majoitumme keskustassa HCC Montblanc -hotelliin.


7. pv (la) Värikäs katalonialainen

Viimeisenä matkapäivänäsi tutustut panoraamakierroksella Katalonian autonomisen alueen pääkaupungin ja Espanjan toiseksi suurimman kaupungin Barcelonan eri osiin. Sen ilmeessä näkyy Välimeren läheisyys ja yli kaksituhatvuotinen historia. Kierros antaa sinulle kattavan yleiskuvan Barcelonasta ja sen nähtävyyksistä. Näet mm. Gaudin persoonalliset rakennukset Casa Batllón ja La Perderan, Sagrada Familian katedraalin sekä Montjuïcin kukkulan upeine näköaloineen. Ohitamme myös Plaça Catalunya- ja Plaça Espanya -aukion. Panoraamakierroksen jälkeen voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi – ihastuttavan Barrio Góticon goottilaiset korttelit, La Ribera ja Sant Pere kannattaa käydä kokemassa. Myös Barcelonan kaupunkiranta kahviloineen on mukava alue viettää iltapäivää.

Tunnelmallinen ja hienostunut ravintola trendikkäässä El Bornin kaupunginosassa on valmiina ottamaan meidät vastaan läksiäisillalliselle. Siirtomaa-ajan tyyliä huokuvat salit, lasisen kupolinkaton suojaama sisäpiha yhdistettynä erinomaiseen keittiöön sekä palveluun tekevät illasta ikimuistoisen.


8. pv (su) Näkemiin Katalonia!

Sunnuntaiaamuna vuorossa kotimatka. Oppaamme noutaa sinut hotellista lentokentälle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

 

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta.
Kiertomatkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.

Matkaohjelmaan sisältyy kävelykierroksia, matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!