MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
20.–27.12.2019 perjantai-perjantai
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Alustava matkaohjelma:

Huom! Esimerkkiohjelma vuodelta 2018!

20.12. (to) Tervetuloa Unkariin

Saavut torstaina jouluiseen Budapestiin Finnairin suoralla aamulennolla. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä ja johdattaa sinut heti Budapestin jouluiseen tunnelmaan. Panoraamakierroksella ”Budan ja Pestin duetto” näet sekä Budan että Pestin puolen merkittävimmät nähtävyydet. Yksi viehättävimmistä käyntikohteista on historiallinen Linnavuoren alue, jossa pienet ”piparkakkutalot” uinuvat majesteettisen Kuninkaanlinnan ja kruunajaiskirkoksikin kutsutun Matias-kirkon välissä. Yhteisen lounaan jälkeen oppaamme saattelee sinut majoittumaan tyylikkääseen Continental-hotelliin, joka sijaitsee keskustassa lähellä juutalaiskorttelia.


21.12. (pe) Keisarillinen Gödöllő

Perjantaina viemme sinut Gödöllőn kylään tutustumaan 250 vuot­ta vanhan barokkipalatsin historiaan sekä palatsia hallinneen keisa­rinna Elisabethin ja keisari Frans Joosefin elämään. Täällä unkarilaisten suuresti rakastama Sissi-keisarinna saattoi rentoutua ja irrottautua Itävallan hovin tiukasta etiketistä. Rakennus on kokenut historian aikana monia vaiheita, mutta nykyisin se on restauroitu upeasti vierailijoita varten. Yhteisen lounaan jälkeen palaamme Budapestiin, jossa sinulla on iltapäivä ja ilta vapaata aikaa omalle ohjelmallesi.


22.12. (la) Pestin joulumarkkinat ja iltaristeily

Aamupäivällä oppaamme vie sinut kävelykierrokselle Pestin puolelle tutustumaan jouluisen Budapestin nähtävyyksiin. Vierailet myös kolmikerroksisessa kauppahallissa, jota kutsutaan Euroopan kauneimmaksi. Kierros päättyy Vörösmartyn joulumarkkinoille, joilla voit tehdä hyviä joululöytöjä ja aistia keskieurooppalaista ilmapiiriä. Joulumarkkinaelämää seuratessasi maistelet myös perinteistä jouluglögiä. 

Lauantai-iltaa vietämme tunnelmallisen illallisristeilyn merkeissä. Buffetillallisen ja elävän musiikin ohella nautit Tonavan rannan kauniisti iltavalaistuista rakennuksista.


23.12. (su) Barokin loistoa Egerissä

Kiireettömän aamiaisen jälkeen pakkaat tavarasi ja suuntaat Bükk-vuoriston idyllisiin maisemiin. Matkalla pysähdymme Egerin kaupungissa, jossa sinulla on aikaa käydä omatoimisella lounaalla sekä joulumarkkinoilla. Matra ja Bükk-vuorten välisessä laaksossa sijaitsevalla kaupungilla on suuri merkitys Unkarin historiassa, ja nykyisin se tunnetaan viineistään ja hemmottelevista kuumista lähteistään.   

Myöhään iltapäivällä saavut Bükk-vuoriston kauneimpaan kohtaan, Lillafüredin kylään, jossa majoitut Palota-linnahotelliin. Hotellin yleisissä tiloissa ja sen ympäristössä voit yhä aistia vuosisadan alun romanttisen tunnelman, kun taas huoneet on sisustettu modernimpaan tyyliin vastaamaan nykypäivän matkailijan toiveita. Antoisa matkapäiväsi kääntyy iltaan rauhalliseen tahtiin hotelliin tutustuen ja illallista nauttien.


24.12. (ma) Luolakylpyjä ja vuoristolinnan jouluaatto

Jouluaattoaamuna aamiaisen jälkeen oppaamme johdat­taa sinut ainutlaatuisen termaali-luolakylpylään. Maanalainen joki, valotehosteet ja lämpimät altaat tekevät kylpyläkäynnistä unohtu­mattoman kokemuksen. Hotelliin palattuamme sinua odottaa kahvitarjoilu pienen suolaisen ja makean purtavan kera.

Iltapäivällä voit virittäytyä joulun tunnelmaan. Jouluaaton kruunaa juhlaillallinen linnahotellin ravintolassa. Halutessasi voit lähteä vielä keskiyön joulumessuun.


25.12. (ti) Kävelykierros Lillafüredissä

Joulupäivän aamiainen Palota-hotellin tunnelmallisessa aamiaissa­lissa on mieleenpainuva elämys. Aamupäivällä tutustut Lillafüredin laaksoon ja hotellin kuvankauniiseen ympäristöön kävelykierroksella. Maisemien ihailun lomassa kuulet kieh­tovia tarinoita Palota-hotellin alkuajoilta 1920-luvulta. Pienen metsäjunan kyydissä matkaat läheiseen Diosgyőriin, jossa yhteinen lounas.

Iltapäivää vietämme rauhalliseen tahtiin hotellin palveluista nauttien: kaksi uima-allasta, sauna, höyryhuone, poreallas ja kuntohuone ovat käytettävissäsi. Puolihoitoillallinen hotellissa


26.12. (ke) Tokaj - kuninkaiden viinin syntysijoilla

Kiireettömän aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista n. 5 tunnin retkelle Tokaj-Hegyaljan historialliselle viinialueelle, joka on yli 450 vuoden ajan tuottanut maailmalle Tokaji Aszúa. Tämän kuuluisa viini on löytänyt tiensä hovien notkuviin juhlapöytiin, sillä sen suosijoiden joukkoon ovat kuuluneet mm. Venäjän tsaarit ja Puolan kuninkaat. Retken aikana tutustumme kuuluisaan Rákóczi viinimuseoon ja –kellariin ja kuulemme Tokaji Aszún valmistuksesta. Lounaalle suunnistamme ihastuttavan Grof Degenfeld -linnahotellin viinikellariin.

Puolihoitoillallinen Palota-hotellissa.


27.12. (to) Kotimatka

Varhain aamulla voit noutaa picnic-aamiaisen hotellisi vastaanotosta. Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme oppaan kanssa kohti Budapestin lentokenttää, josta palaat Suomeen Finnairin suoralla lennolla.

 

Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

Joulumatkat Lisää kohteita