MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
22.12.2017-1.1.2018 perjantai-maanantai, 10 yötä
   

Retket & matkaohjelma

Ohjelmallinen OK-Matka Singaporeen sisältää runsaan matkaohjelman. Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi matkan hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi.

Lisämaksulliset retket vaativat minimiosallistujamäärän ja ne tulee varata viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi.


Aasia kutsuu

Myöhään perjantai-iltana lähdet Finnairin suoralla reittilennolla Helsingistä Singaporeen, jonne saavut paikallista aikaa lauantaina illansuussa. Lentokenttäkuljetus suomalaisen oppaamme johdolla hotelli Rendezvous Singaporeen. Matkapäivän päätteeksi nautimme yhteisen illallisen hotellissa.


Singaporen kulttuuricocktail

Sunnuntaina oppaamme vie sinut kaupunkikierrokselle tutustumaan kotikaupunkiinsa Singaporeen ja sen upeimpiin nähtävyyksiin. Kiertelemme ensin liikekeskustassa, jossa näemme mm. parlamenttitalon, kaupungintalon sekä muita historiallisia rakennuksia. Pysähdymme myyttisen Merlion-hahmon mukaan nimensä saaneeseen Merlionin puistoon ihailemaan upeaa maisemaa Marina Bayhin. Vierailemme myös Thian Hock Keng’ssä, joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalaistemppeleistä, ja ohitamme kuuluisan China Townin. Teet pienen pysähdyksen käsityöläiskeskuksessa ja näet upean orkideapuutarhan, jossa on yli 60 000 orkideaa. Kierroksen päätteeksi voit aistia suitsukkeiden, jasmiinin ja mausteiden tuoksuja Little India -kaupunginosassa.

Kaupunkikierroksen aikana saat maistaa paikallisia makuja Dim Sum -lounaalla.

1 Opastettu kaupunkikierros - Kesto n. 5 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu

Iltapäivällä on aikaa rentoutua hotellin uima-altaalla tai lähteä omin päin tutustumaan siistin ja turvallisen Singaporen sykkeeseen.


Jurongin lintupuisto

Maanantaina sinun on mahdollista lähteä oppaamme johdolla puolipäiväretkelle tasokkaaseen Jurongin lintupuistoon. Tämä yli 20 hehtaarin kokoinen viheralue on yksi maailman suurimmista lintupuistoista. Vehreässä puistossa on tuhansia lintuja sadoista eri lajeista. Sarvilintujen ja tukaanien kokoelma on maailman laajin. Tapaat myös pingviinejä ja kaikissa sateenkaaren väreissä esiintyviä papukaijoja. Afrikkalaisia lintuja voit ihailla jättiläismäisessä häkissä, vapaasti niiden seassa kävellen, 30 metriä korkean vesiputouksen kohistessa taustalla. Retkivaraukset matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

6 Jurongin lintupuisto - Kesto n. 3,5 h, hinta ennakkoon 55 €/hlö

Iltapäivä ja ilta ovat vapaata omalle ohjelmalle.


Modernin Singaporen synty

Tiistaina iltapäivällä oppaamme vie sinut kiehtovalle aikamatkalle modernin Singaporen alkuvaiheisiin. Sir Thomas Stamford Bingley Raffles oli brittiläisen imperiumin virkamies, joka saapui Malakan niemimaan kärkeen Singapuran saarelle vuonna 1819. Sir Raffles halusi hyödyntää saaren strategista sijaintia ja otti sen asemapaikakseen. Tästä alkoi kehittyä nykyinen Singapore.

Retkemme aluksi tutustut paikkaan, jossa Sir Rafflesin uskotaan rantautuneen saarelle, ja käyt nyky-Singaporen synnystä kertovassa näyttelyssä. Seuraavaksi viemme sinut 1800-luvun ylellisestä seurapiirielämästään tunnettuun Hotelli Rafflesiin, jota voidaan pitää brittiläisen imperiumin loiston ikonina Kaakkois-Aasiassa. Sanotaankin, ettet ole nähnyt Singaporea, ellet ole vieraillut Rafflesissa. Pääset nauttimaan perinteisestä brittiläisestä teehetkestä upeissa puitteissa – paikassa, jossa maailman kuuluisimpiin juomasekoituksiin kuuluva Singapore Sling sai alkunsa.

Puolipäiväretkemme päätteeksi astut perinteiseen singaporelaiseen veneeseen ja koet mieleenpainuvia elämyksiä risteilyllä Singapore-joella. Astut maihin Clarke Quay’ssa ja vierailet perinteisten tinaseppien työtä esittelevässä galleriassa.

2 Modernin Singaporen synty - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu


Sentosan elämyssaari

Keskiviikkopäivä on varattu ostosten tekoon, sillä ovathan Singaporen ostosmahdollisuudet rajattomat. Iltapäivällä lähdemme elämykselliselle retkelle läheiselle Sentosan saarelle, jonne matkaamme ilmojen halki kaapelivaunulla ihaillen samalla allamme avautuvaa Singaporen lahtea.

Sentosa on singaporelaisten suosituin viikonlopunviettopaikka ja merkittävä matkailijanähtävyys. Saarella ”sukellat” meren pohjaan, jonne rakennetussa läpinäkyvässä tunnelissa kävellen näet koko upean merenalaisen maailman. Käyt myös ihailemassa häkellyttäviä maisemia 131 metriä korkeassa näköalatornissa ja elät mukana upeassa multisensorisessa vesishow’ssa.

3 Sentosan elämyssaari - Kesto n. 6,5 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu


Peranakan perinneretki

Torstaina tutustut kiehtovaan Peranakan-kulttuuriin, joka tunnetaan ainoastaan Malesian länsirannikolla ja Singaporessa. Ainutlaatuiset perinteet ovat syntyneet monien kulttuurien, pääosin kiinalaisen ja malaijilaisen, sekoituksena. Perinteissä näkyy muun muassa kiinalaista mytologiaa ja malaijilaista värikkyyttä ja koristelua.

Viemme sinut maustepuutarhaan, jossa tutustut peranakanlaisen keittiön mausteiden ja yrttien saloihin. Saat nähdä kulttuuriin kuuluvia pukuja, koruja, astioita ja huonekaluja. Oppaamme vie sinut myös vilkkaisiin Katongin ja Joo Chiatin enklaaveihin, joissa voit ihailla rikasta ja värikästä peranakalaista arkkitehtuuria.

4 Peranakan perinneretki - Kesto n. 3,5 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu


Singaporen ostosparatiisi

Perjantai on varattu lepäilyyn tai ostosten tekoon. Ostoksilla hinnasta neuvottelu kuuluu asiaan, ja valikoimia ja hintoja kannattaa vertailla ennen ostopäätösten tekoa. Singapore on maailman tunnetuimpia ostoskaupunkeja, ja siellä kannattaakin kierrellä sekä ydinkeskustan ylellisissä putiikeissa että lähiöiden ostoskeskuksissa. Shoppailusta saatkin helposti kivan ja koko päivän kestävän omatoimiretken. Oppaaltamme saat kullanarvoisia neuvoja ostospäivääsi varten.


Viidakkosafari

Lauantaina voit jatkaa edellisen päivän kesken jääneitä ostoksiasi, tai muutoin tutustua omatoimisesti Singaporeen.

Illalla sinulla on mahdollisuus lähteä viettämään elämyksellistä myöhäisiltaa ”viidakkoon”. Singaporen eläintarhaan kuuluva laaja viidakkoalue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä monia uhanalaisiakin eläimiä läheltä niiden omassa ympäristössään.

Viidakkotunnelmaan pääset illan hämärtyessä safariravintolan buffet-illallisella, jonka aikana saat maistella paikallisia ruokalajeja kuten chilirapua, Biryania, tandoorikanaa ja herkullista ice kachang-jälkiruokaa.   

Auringonlaskun jälkeen trooppiset yöeläimet aloittavat ikimuistoisen luonnon näytöksensä. Voit nähdä lukuisia eläinlajeja raivokkaista saalistajista arkoihin metsän asukkeihin ja kuunnella kaskaiden konserttia ympärilläsi. Kuljemme sekä pikkujunan kyydissä että lopuksi myös jalkaisin erilaisten ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeiden lävitse. Eläimille taidokkaasti rakennetut elinympäristöt vievät sinut Himalajan alarinteiltä Kaakkois-Aasian sademetsiin ja Intian niemimaalle. Retkivaraukset matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

7 Viidakkosafari - Kesto n. 4 h, hinta ennakkoon 85 €/hlö


Kulttuuria ja rentoutumista

Sunnuntaipäivä on varattu omille löytöretkillesi tai rentoutumiseen hotellin uima-altaalla. Löydät Singaporesta monia mielenkiintoisia taidemuseoita ja temppeleitä, joiden tutkimiseen saat kullanarvoisia vinkkejä oppaaltamme. Esimerkiksi Singaporen taidemuseossa on laaja kokoelma Kaakkois-Aasian taidetta.

Gardens by the Bay ja kiinalainen illallinen

Maanantaiaamun kiireettömän aamiaisen jälkeen luovutat huoneesi ja voit käydä vielä viimeisillä tuliaisostoksilla ennen kotimatkan alkua.

Iltapäivällä pakkaamme matkatavarat bussiin ja lähdemme kohti jokaisen puutarhan ystävän paratiisikohdetta Gardens by the Bayta. Lukuisia palkintoja voittanut Gardens by the Bay tuo eteesi 500 000 toinen toistaan upeampaa kasvia, jotka on istutettu taidokkaasti estetiikkaa ja kasvien alkuperäisiä elinolosuhteita vaalien. Puutarha-alueella esitellään kukkia, viherkasveja ja puita mm. Australiasta, Etelä-Afrikasta, Välimereltä, Intiasta, Kiinasta ja Kaliforniasta. Retken aikana tutustumme kiinalaisiin makuihin ja nautimme kahdeksan ruokalajin illallisen paikallisessa kiinalaisravintolassa.

5 Gardens by the Bay - Kesto n. 5 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu

Illalla vaikuttavan puutarhakierroksen jälkeen sinut kuljetetaan Singaporen lentokentälle. Sieltä nouset ilmaan Finnairin siivin, jonka suora reittilento tuo sinut Helsinkiin aikaisin maanantaiaamuna.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!