MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
10.–13.12.2015 torstai-sunnuntai

Alustava matkaohjelma:

10.12. Torstai – Idyllinen Amsterdam

Saavut jouluun valmistautuvaan Amsterdamiin Finnairin suoralla aamulennolla. Amsterdamilaistunut suomalaisoppaamme tutustuttaa sinut kotikaupunkiinsa suoraan lentokentältä tehtävällä panoraamakaupunkikierroksella. Kierroksen aikana saat yleiskuvan kaupungista ja näet muun muassa Dam-aukion ja Kuninkaallisen palatsin, entisen juutalaisen kaupunginosan Waterlooplein-aukion ympäristössä ja aukion kuuluisan kirpputorin. Tutuksi tulee myös Amstel-joki ja sen yli johtava kuuluisa "Laiha Silta". Vierailet myös Coster Diamonds -timanttihiomolla, jonka toiminta juontaa juurensa Hollannin siirtomaa-aikaan.

Kierroksen päätteeksi sinut kuljetetaan hotelliisi, joka periamsterdamilaiseen tapaan koostuu useasta vanhasta ja kapeasta rakennuksesta. Tunnelmallinen hotelli sijaitsee aivan ydinkeskustassa: Dam-aukio, ostoskadut, kukkatori, Waterlooplein, Muziektheater sekä Rembrandtplein-aukio sijaitsevat kaikki lyhyen kävelymatkan päässä. 

Opastettu kaupunkikiertoajelu, kesto n. 2,5h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu!

Ilta on vapaa-aikaa omille seikkailuretkille jouluvalaistussa Amsterdamissa.

11.12. Perjantai – Kävelykierros ja joulutorin tunnelmaa

Perjantai alkaa oppaan kaupunkikatsauksella, jossa kuulet ajankohtaisia asioita kaupungin adventtiviikonlopun ohjelmatarjonnasta. Katsauksen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle tähän sadunomaiseen kanavien kaupunkiin. Sen aikana tutustut tarkemmin keskusta-alueen nähtävyyksiin ja tulet tutuiksi kaupungin kanssa.

Amsterdam on aina ollut kaupan ja liikenteen keskus, joka on ottanut kaikki tulijat avosylin vastaan. 1200-luvulla Amstel-joen rannoille syntyneestä kalastajakylästä kasvoi ajan mittaan menestyvä satamakaupunki, joka löytöretkien myötä vaurastui. Amsterdamin loiston aikaa oli 1600-luku, jolloin rakennettiin nykyinen kanavaverkko. Rikkaiden kauppiaiden tuella kaupungin kulttuurielämä nousi kukoistukseensa.

Kävelykierroksen aikana oppaamme kertoo amsterdamilaisesta joulunvietosta ja jouluperinteistä. Kierros päättyy tunnelmallisille joulumarkkinoille (paluu hotellille omatoimisesti).

Opastettu kävelykierros ja joulutori, kesto n. 3h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu!

12.12. Lauantai – Museumplein kutsuu

Lauantai on varattu omatoimiselle museoihin tutustumiselle. Suosituimpien museoiden rypäs sijaitsee museoaukiolla, Museumpleinillä. Siellä voit tutustua kansallisiin merkkiteoksiin Rijksmuseumissa, yli kahteensataan Vincent Van Goghin maalaukseen hänelle omistetussa museossa tai uudistettuna vuonna 2012 avattuun modernin taiteen Stedelijk-museoon.

Muitakin vaihtoehtoja Amsterdamin rikkaasta museotarjonnasta toki löytyy. Anne Frankin museon ohitse ajoit jo kanavaristeilyllä. Se sijaitsee osoitteessa Prinsengracht 263, paikassa, jossa Anne piileskeli perheensä kanssa yli kahden vuoden ajan toisen maailmansodan aikana.

Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kanavamuseo, joka perehdyttää sinut kaupungin kanavaverkoston historiaan, tai Kissakabinetti, joka esittelee kissan roolia taiteessa ja kulttuurissa kautta aikojen. Tai voit suunnata kulkusi juustomuseoon, jossa pääset tutustumaan yli kuudensadan vuoden mittaiseen hollantilaisen juuston valmistuksen perinteeseen. Samalla voit ilahduttaa läheisiäsi ostamalla joulupöytääsi monenlaisia juustoherkkuja.

Museokäyntien lomassa on mukava nauttia amsterdamilaisesta ravintolakulttuurista. Kaupungilla näkemäsi lukuisat indonesialaiset ravintolat ovat siirtomaa-ajan perua. Niiden erikoisuus on rijsttafel eli ’riisipöytä’, usean ruokalajin herkuttelukokonaisuus, jonka jälkeen ei takuulla tule nälkä pitkään aikaan. Perihollantilaista huikopalaa taas ovat pannenkoek-räiskäleet, joita saa monin makein ja suolaisin täyttein.

13.12. Sunnuntai – Käsityöläiskaupunki Delft

Sunnuntaiaamuna ehdit nauttia rauhassa aamiaisen ja käydä vaikka pienellä kävelyllä kanavien rannoilla. Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme idylliseen Delftin kaupunkiin.

Delft sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1246, joten sillä on pitkä ja rikas historia – sen lisäksi se on myös yksi Hollannin kauneimmista kaupungeista.

Delft on perinteisesti ollut kukoistava taide- ja käsityöläiskaupunki. 1500-luvulla käsityöläiset saivat idean alkaa kopioida sinivalkoista posliinia, jota itä-Intian kauppakomppania oli tuonut mukana kaukomatkoiltaan. Myöhemmin halpa massatuotanto kuihdutti toiminnan lähes kokonaan; vain yksi keramiikkatehdas - Koninklijke Porceleyne Fles / Royal Delft - on jatkanut toimintaa aina vuodesta 1653 alkaen. Yhä edelleen keramiikka valmistetaan äärimmäistä tarkkuutta vaativana käsityönä perinteisin menetelmin.

Teemme Royal Delftissä tehdaskierroksen, jonka aikana sinulle tulevat tutuiksi keramiikan historia, valmistustekniikka, maalaustyylit sekä vinkit, kuinka tunnistaa aito Delftin keramiikka kopioista. Näet myös paljon harvinaista esineistöä. Mielenkiintoinen kierros päättyy museokauppaan, jossa voit tehdä upeita löytöjä kotiisi tai pukinkonttiin.

Delftiin tutustumisen jälkeen matkasi jatkuu kohti Amsterdamin lentokenttää, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla Helsinkiin.

Käsityöläiskaupunki Delft, kesto n. 5h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu!

TOIVOTAMME ANTOISAA ADVENTTIMATKAA AMSTERDAMIIN!

Matkaan sovelletaan erityisehtoja.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!