31.10. - 16.11.2014

Varaa matkasi

Kohde: Atlantin yli laivalla uuteen maailmaan

Alustava matkaohjelma:

Perjantai 31.10.
Finnairin lento lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 14:00 ja saapuu Lontoon Heathrown lentokentälle klo 15:10 paikallista aikaa. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa. Lentoasemalta lähdemme panoraamakiertoajelulle, jonka aikana saamme hyvän yleiskuvan Lontoosta ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kierroksen varrelle jäävät mm. parlamenttitalo, Buckinghamin palatsi, Trafalgarin aukio sekä Towerin linna. Retki päättyy St. Giles (3*) hotelliin. Majoittumisen jälkeen ilta omaa aikaa.

Lauantai 1.11.
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Suomenkielinen oppaamme tulee ryhmää vastaan hotellille ja lähdemme noin 100 km päässä Lontoosta sijaitsevaan Southamptonin satamakaupunkiin. Kaupunkiin saavuttua vierailemme Southamptonin museossa tutustumassa legendaarisen Titanic laivan historiaan. Museovierailun jälkeen siirrymme laivaterminaalille ja Independence of the Seas alukselle. Lounas laivan buffetravintolassa. Laiva lähtee Southamptonin satamasta klo 16:30 yli Atlantin kohti uutta maailmaa. Opas pitää kuljetuksen aikana risteilyinfon. Risteilyosuus on ilman suomenkielistä opaspalvelua. Laivan runsas vapaa-ajanohjelma ja ateriat sisältyvät risteilyn hintaan. Laivalla on mahdollisuus ostaa lisämaksullisia englanninkielisiä retkiä.

Sunnuntai 2.11. - Sunnuntai 9.11.
Meripäivien aikana nautimme laivan monipuolisista palveluista ja täysihoidosta. Suurilähettiläs, Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton puheenjohtaja Jukka Valtasaari pitää luentoja ajankohtaisista Yhdysvallat-teemoista.

Maanantai 10.11.
Laiva saapuu klo 07:00 Philipsburgiin, St. Maartenilla. Alankomaiden Antilleilla sijaitseva Philipsburg on St. Maartenin pääkaupunki ja kaupallinen keskus. Kaupungin ydinkeskustassa sijaitsee Front Streetin ostosalue, jonka puodeista ja liikkeistä löytyy monenlaista ostettavaa. Keskustan vieressä avautuu Great Bayn uimaranta, joka sopii erinomaisesti mm. snorklaamiseen. Mahdollisuus tutustua Philipsburgiin omatoimisesti tai osallistua lisämaksullisille englanninkielisille retkille. Independence of the Seas jatkaa matkaa klo 19:00.

Tiistai 11.11.
Klo 08:00 saapuminen St.Thomas’n saarelle Charlotte Amalie’n. Charlotte Amalie on Yhdysvaltain Neitsytsaariin kuuluvan St. Thomasin saaren pääkaupunki. Saari on tullivapaata aluetta, joten se on jokaisen shoppailijan ostosparatiisi. St. Thomas kuului aikoinaan Tanskan siirtomaihin ja tanskalainen arkkitehtuuri sekä kadunnimet näkyvät edelleen katukuvassa. Saari on myös kuuluisa upeista merimaisemistaan ja hiekkarannoistaan. Mahdollisuus tutustua Charlotte Amalie’n omatoimisesti tai osallistua lisämaksullisille englanninkielisille retkille. Laiva jatkaa matkaa klo 18:00.

Keskiviikko 12.11.
Saapuminen klo 08:00 Puerto Ricon San Juaniin. Yhdysvalloille kuuluvassa Puerto Ricon pääkaupungissa asuu n. kolme miljoonaa asukasta ja se on Yhdysvaltain vanhin eurooppalaisen asutuksen keskus. San Juanin Vanhankaupungin linnoituksella ja museoissa pääsee hyvin tutustumaan saaren historiaan. Päivän voi viettää kiertelemällä kaupungin kapeilla kujilla ihastellen pastellinvärisiä taloja tai rentoutua vaaleilla hiekkarannoilla turkoosinvärisen meren äärellä. Eksoottisia lintuja ja kasveja voi ihastella kaupungin ulkopuolelta sijaitsevassa El Yunquen sademetsässä. Mahdollisuus tutustua San Juaniin omatoimisesti tai osallistua lisämaksullisille englanninkielisille retkille. Laiva lähtee Puerto Ricosta klo 17:00.

Torstai 13.11.
Meripäivä. Päivän aikana nautimme auringosta ja laivan monipuolisista palveluista.

Perjantai 14.11.
Saapuminen Bahamalle, Cococayn saarelle. Bahamalle kuuluvalle Cococayn saarelle pääsevät vain Royal Caribbeanin vieraat yksinoikeudella. Cococaylla voi rentoutua pitkillä valkeilla hiekkarannoilla tai kokeilla erilaisia vesiurheiluvälineitä. Mahdollisuus tutustua Cococayhin omatoimisesti tai osallistua lisämaksullisille englanninkielisille retkille. Laiva satamassa klo 10:00 - 18:00.

Lauantai 15.11.
Saapuminen Fort Lauderdaleen Floridaan klo 06:00. Suomenkielinen opas ja bussi vastassa satamassa. Kuljetus Fort Lauderdalesta Sawgrass Mills -ostoskeskukseen, jossa aikaa tehdä viime hetken ostoksia ja lounastaa. Retki jatkuu edelleen Miamiin, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen, jonka jälkeen suuntaamme Miamin lentokentälle. Lähtö Miamista klo 18:10 American Airlinesin lennolla AA056 Lontooseen, jonne saavumme seuraavana aamuna klo 07:45 paikallista aikaa. Jatkolento Lontoosta Finnairin reittilennolla AY832 lähtee sunnuntaina 16.11. klo 10:20 ja saapuu Helsinkiin klo 15.15.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Kaikki ajat ovat paikallista aikaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!