MATKUSTUSKAUSI:  
3.-12.9.2020
MATKAN KESTO:
to-la, 9 yötä 

Varaa matkasi

Kohde: Vancouver

Kuin elokuvan kulisseissa

Movie_clab_board_iStock-484789500

Tiesitkö, että Vancouver on Pohjois-Amerikan kolmanneksi suurin elokuvien ja TV-ohjelmien tuotantokeskus Hollywoodin ja New Yorkin jälkeen? Ala työllistää suuren joukon vancouverilaisia, ja kuvausryhmiä näkyy katukuvassa tämän tästä.

Monet matkailijat intoutuvatkin tekemään Vancouverissa lempileffojensa kuvauspaikkoihin pohjautuvia kävelyretkiä.  Tomorrowland: A World Beyond -seikkailuelokuvan fanit suuntaavat kulkunsa Vanier-puistoon, kun taas Apinoiden planeetta -elokuvien maisemiin pääset esimerkiksi Stanley-puistossa. Kuvauspaikkoja on tarjolla myös modernin Bates Motel -jännityssarjan, Deadpool-elokuvien ja Star Trekin katsojille, ihan vain muutamia mainitaksemme.

Kaupungilla kannattaa siis kulkea silmät apposen avoinna. Kaapelikelat jalkakäytävällä ja parkkeeratut rekat katukiveyksellä ovat hälytysmerkkejä siitä, että saatat olla todistamassa seuraavan läpimurtoelokuvan syntyä. Muistathan loihtia vaikuttavimman ilmeesi kasvoillesi – ihan vain varmuuden vuoksi!

Seuraavaksi oikealla näkyy Colosseum… eh, siis kirjasto

Kanada_Vancouver_Public_Library_iStock-1016410796

Vancouver Public Library lienee yksi maailman kuvatuimpia kirjastoja. Kirjastokortin tai kirjojen hakemisen sijaan moni nimittäin päätyy ikuistamaan kameraansa kyseisen rakennuksen. Kyseessä on todellinen arkkitehtuurin älynväläys, sillä tämä kirjastotie vie Roomaan: kirjasto on ulkoasultaan Colosseumin kaltainen.

Colosseumia muistuttava muotoilu on kerrassaan upea, mutta rakennukseen liittyy vielä muutakin mainitsemisen arvoista. Sen yläilmoissa on viherkatto, joka on todellinen maisema-arkkitehtuurin taidonnäyte. Pelkällä olemassaolollaan ilmastotalkoisiin osallistuva kattopuutarha osuu monen mielestä asian ytimeen: kaupunkikirjastot voivat tarjota kävijöilleen tiedon ja hiljaisuuden lisäksi myös esteettisen elämyksen ja rauhoittavan kosketuksen luontoon.

Rauhoittavaa luontokosketusta olisivat aikoinaan kipeästi tarvinneet myös alkuperäisen Colosseumin gladiaattorit, mutta kai se sitten on parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Silta olutsuvun rahoilla

Kanada_Vancouver_Lions_gate_bridge_iStock-901081866

Burrard Inlet -vuonon ylittävä Lions Gate -silta on yksi Vancouverin maamerkeistä ja läntisen Kanadan pisin silta, rampit mukaan lukien kunnioitettavat 1517 metriä. Silta valmistui vuonna 1938. Sen syntytarinassa kuohuvat paitsi erimielisyydet sillan rakentamisesta myös irlantilainen olut.

Maailmankuulu Guinness-panimon perhe oli nimittäin hankkinut itselleen laajoja maa-alueita West-Vancouverista uudisasuntotuotantoa varten. Alue oli eristyksissä muusta Vancouverista, joten tarvittiin silta alueiden yhdistämiseksi. Guinnessin perhe kaivoi kuvettaan 5,873,837.17 dollarin edestä ja rakennutti Lions Gate Bridgen. Myöhemmin kaupunki osti sillan itselleen täsmälleen siihen aikoinaan käytetyllä summalla.

Monien muiden kulttuurien ohessa irlantilaisuus vaikuttaa tämän päivän Vancouverissa edelleenkin – myös muissa kuin korkealle arvostetun Guinness-oluen muodossa. Ehkä kuitenkin pieni kippistys tuolle kuuluisalle sillalle on paikallaan?


Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!