MATKUSTUSKAUSI:  
3.-12.9.2020
MATKAN KESTO:
to-la, 9 yötä 

Varaa matkasi

Kohde: Vancouver

Matkaohjelma

1. pv Tervetuloa Vancouveriin!

Torstaina  iltapäivällä lennät Icelandairin reittilennoilla Reykjavíkin kautta Vancouveriin, jonne saavut paikallista aikaa saman päivän iltana. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta kuljetus Best Western Plus Chateau Granville Hotel & Suites -hotelliin .


2. pv Kaupunkitunnelmia Vancouverissa

Toisen matkapäiväsi kaupunkikatsauksessa kuulet oppaaltasi ajankohtaiset vinkit Vancouverista ja saat matkan hintaan kuuluvat julkisen liikenteen päiväliput omatoimisia matkapäiviä varten. Useista omaleimaisista kaupunginosista koostuva Vancouver avautuu sinulle noin neljä tuntia kestävällä kaupunkikierroksella, johon sisältyy myös lyhyitä kävelyosuuksia. Pilvenpiirtäjien hallitseman keskustan Downtownin kautta ajamme Canada Place -kongressikeskukselle, jossa pysähdymme hetkeksi. Valkoisia purjeita muistuttavine kattoineen se on Vancouverin tunnus. Canada Placelta lähtevät suositut Alaskan risteilyt, ja täällä sijaitsee myös Pan Pacific Vancouver -hotelli. Sen katolla olevat 10 torvea kajahtavat joka päivä keskipäivän merkiksi.

Ajamme English Bay -rantabulevardia pitkin Stanley Park -puistoon ja jalkaudumme hetkeksi ihailemaan kaupungin valtavaa viherkeidasta. Täältä jatkamme Coal Harbouriin. Aivan meren rannassa sijaitseva kaupunginosa on rennon ilmapiirinsä sekä viihtyisien kahviloidensa ja ravintoloidensa ansiosta mainio vierailukohde niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin. Retken päätteeksi nousemme Vancouverin Lookout-näkötorniin katselemaan kaikkialle kaupunkiin avautuvia mykistäviä näkymiä.


3. pv Luontoelämysten Stanley Park

Kolmas matkapäiväsi on vapaa. Voit viettää sitä esimerkiksi Stanley Park -puistossa, josta on muodostunut yksi Vancouverin suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista. 1880-luvulla avattu valtava Stanley Park on jopa New Yorkin Central Parkia laajempi. Puiston arviolta puolesta miljoonasta puusta suuri osa on saavuttanut yli sadan vuoden iän. Rauhallisen metsän tunnelmaa tavoitat kulkiessasi alueen sisäosissa ikiaikaisten puiden lomassa. Meren äärelle pääset koko puistoa ympäröivällä, noin yhdeksän kilometrin pituisella rantavallilla. Helpot reitit mahdollistavat miellyttävän puistopäivän liikutpa sitten kävellen tai pyöräillen. Myös rullaluistimia on vuokrattavissa, ja mikäli haluat välillä levähtää, hyppää romanttisten hevosvankkureiden tai pienen puistojunan kyytiin.

Monia aktiviteetteja tarjoavan Stanley Parkin merkittäviin käyntikohteisiin lukeutuu Vancouverin suuri akvaario, jossa noin 300 kalalajin ohella asustelee maitovalaita ja delfiinejä. Beaver Lake -järvi ja Lost Lagoon muodostavat vesilintujen paratiisiin. Alueen alkuperäisväestöstä muistuttavat Totem Parkin menneitä intiaanisukupolvia kunnioittavat toteemipaalut.


4. pv Makumatka Granville Islandille

Tänään retkeilemme julkisilla liikennevälineillä ja esittelemme sinulle Vancouverin kulinaristisia herkkuja Granville Islandilla, joka nimestään huolimatta ei ole saari. 1900-luvun alun tehtaiden ja sahojen täyttämä alue on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Nykyisin se tunnetaan erityisesti suuresta kauppahallistaan, jonka kojujen tiskit notkuvat paikallisia, tuoreita raaka-aineita, juustoja, leikkeleitä ja gourmet-annoksia. Tuoksut ja maut huumaavat hallikierroksella, jonka aikana nautit runsaista maistiaisista. Samalla perehdyt paikalliseen ruokakulttuuriin ja saat oppaaltasi alueen ravintola- ja ostosvinkit. Mikäli herkuttelun jälkeen kaipaat vielä lounasta, suosittelemme kokeilemaan meren eläviä tarjoavia ravintoloita. Halutessasi voit jäädä noin kolmen tunnin pituisen retkemme jälkeen vielä Granville Islandille ja palata takaisin hotelliin omaan tahtiisi.

Granville Island on myös erinomainen ja omaleimainen ostospaikka, joten ainakin osa tuliaisostoksista kannattaa tehdä täällä. Gallerioiden, artesaaniliikkeiden ja herkkupuotien valikoima on runsas. Net Loft -keskukseen on koottu alkuperäisväestön käsityötuotteita. Railspur Alley -kadun lasinpuhaltajien, keraamikkojen, kultaseppien ja jopa luudantekijöiden työskentelyä on mukava seurata.

Miljoonametropolien tapaan Vancouverin kulttuuritarjonta on rikas. Downtownissa sijaitsevat Queen Elisabeth-teatteri, Orpheum-konserttisali ja Playhouse-teatteri kuuluvat kaupungin eturivin konserttinäyttämöihin. Laaja ohjelmisto ulottuu klassisesta moderniin musiikkiin ja pienimuotoisista esityksistä spektaakkelimaisiin Broadway-musikaaleihin.


5. pv Vancouver omaan tahtiin

Tänään voit tutkia Vancouveria omien mielenkiinnonkohteidesi mukaisesti. Jos olet kiinnostunut kaupungin lukuisista museoista, suosittelemme erinomaista, UBC-yliopistocampuksella sijaitsevaa Antropologian museota. Se luotsaa sinut unohtumattomalla tavalla mm. Kanadan alkuperäiskansojen vaiheisiin, joita nykypäivän Vancouver kunnioittaa. Tiedemaailman ihmeisiin tutustut False Creekin Science World -museon hämmästyttävissä näyttelyissä. Pikkuinen Roedde-kotimuseo West Endissä avaa 1800-1900-lukujen vaihteen siirtolaisperheen elämää.


6. pv Grouse Mountain ja Capilanon riippusilta

Tänään on aika suunnata kohti lähiluontoa. Vancouverin huipuksi kutsuttu Grouse Mountain kohoaa aivan keskusta-alueen kupeessa 1250 m korkeuteen. Nousemme 8 minuutin matkan vuorelle gondolihissillä. Ylhäälle päästyäsi eteesi avautuu häikäisevä näkymä Brittiläisen Kolumbian luontoon. Voit ihailla näköaloja ja nauttia retkeen sisältyvällä ateriakupongilla lounaan jossakin Grouse Mountainin ravintoloista.

Noin kuuden tunnin mittaisen retkipäivämme toinen vierailukohde on lähes henkeä salpaava Capilanon riippusilta, joka ylittää Capilano-kanjonissa virtaavan joen noin 70 m korkeudessa. 137 m pitkä silta ja sitä ympäröivä puistoalue päätä huimaavine luontoreitteineen muodostavat elämyksen, jota muistelet pitkään.


7. pv Sinun Vancouverisi

Päivä on varattu omatoimiselle ohjelmallesi. Ehdottomasti tutkimisen arvoisia ovat Vancouverin persoonalliset kaupunginosat. Vanhankaupungin tunnelmaa etsivälle suosittelemme hienostunutta Gastownia, joka valloittaa historiallisella olemuksellaan. Viktoriaanisten rakennusten, mukulakivikatujen, taidegallerioiden ja pienten putiikkien luoma tunnelma on kerrassaan ihastuttava. Gastownin tunnetuin nähtävyys, höyrykello, puhaltelee noin vartin välein höyryä ja soittelee samalla erilaisia säveliä. Vancouverin parhaisiin lukeutuvat ravintolat tarjoilevat kaikkea mahdollista perinteisen eurooppalaisen keittiön herkuista aina aasialaisvaikutteisen molekyyligastronomian erikoisuuksiin. Kokeile rohkeasti.

Aivan toisenlaiseen miljööseen pääset esimerkiksi Vancouverin kiinalaisessa osassa Chinatownissa, jonne kävelet Gastownista vajaassa 10 minuutissa. Värikäs, eksoottisten tuoksujen ja makujen sekä vahvojen traditioiden Chinatown levittäytyy kuuden korttelin alueelle. Vilkkaiden ostoskatujen pikkuputiikeissa on hauska viivähtää, vaikka et mitään ostaisikaan. Kortteliravintolassa teen kera nautittu dim sum -ateria sopii mainiosti lounasvaihtoehdoksi. Ethän poistu Chinatownista ennen kuin vierailet Dr. Sun Yat-Senin kiinalaisessa puutarhassa. Mieltä herkistävän kaunis ja harmoninen kokonaisuus vie sinut kiinalaisen kulttuurin ja symboliikan lähteille.

Jos mieluummin ulkoilet meren äärellä, suunnista merenrantapuistojen Yaletowniin. Kaupungin ympäri kulkeva kävely- ja pyöräilytie Seawall myötäilee rantaviivaa yhdistäen Yaletownissa kaksi suosittua ulkoilualuetta, David Lam- ja George Wainborn -puiston. Yaletown oli aikanaan Canadian Pacific -rautatien läntinen pääteasema. Vanhoissa punatiilisissä varastorakennuksissa nykyisin toimivat ravintolat ja bistrot sekä olohuonemaiset kaupunkipatiot ovat herättäneet alueen uuteen kukoistukseen. Shoppailijakaan ei pety Yaletownissa, jonka boutique-liikkeet tarjoavat yksilöllisiä tuotteita ystävällisen palvelun kera.


8. pv Auringonlaskun illallisristeily

Tänään voit vaikkapa tehdä tuliaisostoksia. Suuntaa askeleesi esimerkiksi keskustan Robson Street -kadulle, jossa lahjatavara- ja matkamuistomyymälöiden ohella Pohjois-Amerikan tunnetut muotiliikkeet ovat hyvin edustettuina. Toinen suosittu ostoskatu on hotellisi editse kulkeva Granville Street, josta voit poiketa mm. Pacific Centre -ostoskeskukseen.

Illan hämärtyessä lähdemme nauttimaan matkaviikkomme päättävästä illallisristeilystä. Vancouverin iltavalaistun siluetin piirtyessä eteemme nautimme illallisen ruokajuomineen ja kuuntelemme elävää musiikkia. Edestakainen kuljetus hotellista satamaan.


9. ja 10. pv Näkemiin Vancouver

Perjantaina  sinulla on vielä hetki aikaa nauttia Vancouverista. Iltapäivällä opas ja bussi noutavat sinut hotellistasi. Icelandairin lento lähtee illalla Reykjavíkiin, jossa koneenvaihto. Helsinkiin saavut lauantaina  iltapäivällä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!