MATKUSTUSKAUSI:
7.-16.10.2020
MATKAN KESTO:
ke-pe, 9 yötä 

Varaa matkasi

Kohde: Toronto

Matkaohjelma

1. pv Tervetuloa Torontoon

Keskiviikkona lennät Icelandairin lennolla Helsingistä Reykjavíkin kautta Torontoon, jonne saavut paikallista aikaa saman päivän iltana. Lentokentältä sinut kuljetetaan suomenkielisen oppaamme johdolla majoittumaan Chelsea Toronto -hotelliin .  


2. pv Värikäs metropoli

Torstaiaamuna aloitamme kiehtovan noin 8 tuntia kestävän tutustumismatkamme Kanadan suurimpaan kaupunkiin Torontoon. Päivän aloittaa oppaan kaupunkikatsaus, jonka ajankohtaisten vinkkien jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle.

Ennen eurooppalaisten saapumista Torontoa asuttivat useat intiaaniheimot. Monikulttuurisuus on voimissaan myös nykypäivän Torontossa, sillä yli puolet kaupungin asukkaista on syntyjään muualta kuin Kanadasta. Myös suomalaisvaikutteita mahtuu Toronton kaupunkikuvaan, sillä kaupungintalo on arkkitehti Viljo Revellin käsialaa. Kokopäiväretkemme aikana kuulet kaupungin kehitysvaiheista ja näet mm. kaupungintalon ja parlamenttitalon, Pohjois-Amerikan korkeimman rakennuksen CN Towerin sekä Harbourfrontin satama-alueen. Kaupungin monikulttuurinen ilme näyttäytyy sen kuuluisissa lähiöissä: Little India, Koreatown, Little Italy, Little Portugal, Chinatown sekä Greektown – kaikilla kulttuureilla on oma sijansa Kanadassa, jossa ne saavat vapaasti kukoistaa.

Päivän ensimmäinen vierailukohteemme on satumainen Casa Loman linna, jonka rakennutti eurooppalaisiin linnoihin mieltynyt teollisuuspohatta Sir Henry Mill Pellatt 1900-luvun alussa. Toronton kaupungin nykyisin omistamaa, museona toimivaa Casa Lomaa vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin ja kuvaustarkoituksiin. Arkkitehtuuriltaan Toronton kaupunkikuvassa ainutlaatuinen rakennus onkin tuttu monista elokuvista, ja se on myös suosittu hääseremonioiden pitopaikka.

Kaupungin viihdekeskustan kautta ajamme St. Lawrencen kauppahallille, jossa sinulla on aikaa omatoimiselle lounaalle. Ruokakojuissa on valinnanvaraa moneen makuun – St. Urbain -rinkilöistä meren herkkuihin sekä kerrossämpylöistä ja voileivistä makeisiin jälkiruokiin. Lounastauon jälkeen on vuorossa jääkiekkofanien Hockey Hall of Fame, johon tutustut omaan tahtiisi. Galleria esittelee jääkiekon historiaa, kuuluisia pelaajia ja vaikuttajia, joiden joukkoon on suomalaisista kutsuttu Jari Kurri, Teemu Selänne ja Saku Koivu.

Kierroksen päätteeksi käymme Toronton vanhimmassa osassa. Historiallinen Distillery Districtin kävelykatualue käsittää yli 40 suojelukohteeksi listattua rakennusta sekä 10 mukulakivikatua. Jykevät punatiilirakennukset edustavat viktoriaanisen ajan teollisuusarkkitehtuuria parhaimmillaan. Täällä 1800-luvulla toimineen suuren panimon historia on edelleen läsnä. Kahvilat, boutique-myymälät, galleriat ja teatterit tarjoavat ajanvietettä moneen makuun.


3. pv Satamaristeily ja CN Tower

Perjantaina katselemme kaupunkia kahdesta eri perspektiivistä. Pienen satamaristeilyn aikana pääset ihailemaan kaupungin siluettia Ontariojärveltä käsin. Ontariojärvi on Pohjois-Amerikan Suurista järvistä itäisin ja pinta-alaltaan pienin. Järveä ympäröi pohjoisessa Kanadan puolella Ontarion provinssi ja etelässä Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltio. Luonnollisen rajan maiden välille muodostaa putouksistaan maailmankuulu Niagaran joki, joka laskee Ontariojärveen.

Risteilyn jälkeen nousemme CN Toweriin. Tämä huikea tietoliikenne- ja näköalatorni sijaitsee aivan Toronton keskustassa. Tornin korkeus on noin 550 m, ja sen 346 metrissä olevalta näköalatasanteelta avautuvat päätähuimaavat näköalat. Nautimme yhteisen lounaan tornin ravintolassa alapuolellamme avautuvia maisemia ihaillen.


4. pv Omia elämyksiä ilman kiirettä

Lauantaina sinulla on tilaisuus tutustua Torontoon omien mieltymystesi mukaan. Taiteen ystäville on Frank Gehryn suunnittelemassa Art Gallery of Ontariossa esillä kansainvälisesti korkeatasoista taidetta. Eskimotaidetta voit ihailla Queen´s Quay Terminalissa, ja Royal Ontario Museum puolestaan esittelee kulttuuri- ja luonnonhistoriaa. Myös Bata-kenkämuseo on näkemisen arvoinen. Jääkiekkoteeman merkeissä voit jatkaa lätkäfanien ehdottomassa pistäytymispaikassa Wayne Gretzky´s Sports Barissa.

Makujen ilotulitus odottaa sinua etnisten kaupunginosien ravintoloissa – niiden valikoima on loputon. Historiallisesta tunnelmasta ja pubikulttuurista nauttivan tie käy jo tutuksi tulleelle Distillery Districtin alueelle, jossa vietät aikaa miellyttävästi niin päivisin kuin iltaisinkin.


5. pv Kuohuvat Niagaran putoukset ja viinitilavierailu

Sunnuntaina lähdemme kokopäiväretkelle legendaarisille Niagaran putouksille 130 km Torontosta etelään. Tutustumme Kanadan puolella olevaan, noin 700 metriä leveään ja 55 metriä korkeaan hevosenkenkäputoukseen. Hornblower-veneretkellä näet sekä Kanadan ja Yhdysvaltojen puolella sijaitsevat putoukset hätkähdyttävän läheltä – veden pauhu ja vesisumu tekevät tästä elämyksestä unohtumattoman. Vuonna 2017 Niagaran putoukset valaistiin sinivalkoisin värein juhlistamaan Suomen itsenäisyyspäivää.

Vaikka putouksilla vierailu jää takuulla ikuisesti mieleesi, tarjoaa Niagaran alue kävijöilleen paljon muutakin mielenkiintoista – ja jopa kuohuvaa. Seutu tuottaa erinomaisia viinejä, ja yhteisen lounaan jälkeen saammekin tutustua asiantuntijan johdolla Niagaran alueen viinintuotantoon. Peller Estates -viinitila on tuottanut laatuviinejä jo yli 50 vuoden ajan. Tuotannossa on valko-, puna-, rosé- ja kuohuviinien lisäksi erittäin arvostettua jääviiniä, icewinea. Sen valmistamiseen käytettävät rypäleet poimitaan käsin yöaikaan, lämpömittarin näyttäessä yli 10 pakkasastetta. Kuulemme tilan toiminnasta, viinin tuotantovaiheista ja alueen viiniteollisuudesta. Sään salliessa pistäydymme viinitarhalla, ja kierros päättyy laadukkaiden viinien maistiaisiin.


6. pv Toronto kuten haluat

Maanantaina voit jatkaa omatoimista kaupunkiin tutustumista. Torontossa on niin mainiot ostosmahdollisuudet, että voit helposti viettää koko päivän ostoksia tehden. Ehkä suunnistat hotellisi lähellä sijaitsevaan kaupungin suurimpaan ostoskeskukseen Eaton Centreen. Sen 230 liikettä, ravintolaa ja kahvilaa saavat shoppailijan hymyilemään. Amerikan suurin maanalainen ostoskeskus Path hämmästyttää sekin mittasuhteillaan, ja etenkin sateen sattuessa se on oiva vaihtoehto ostospaikaksi. Muista myös tutkia pienempien vintage-liikkeiden ja kirpputorien omaleimainen tarjonta.

Iltaisin Toronto houkuttelee monipuolisilla ja korkeatasoisilla kulttuuriohjelmillaan aina oopperoista ja musikaaleista konsertteihin sekä näytelmistä komediaklubien esityksiin. Yksi suosituimmista teattereista on historiallinen Elgin and Winter Garden. Se koostuu kahdesta päällekkäisestä teatterista ja on maailman ainoa säilynyt kerrosteatteri. 


7. pv St. Jacobs ja Mennoniitit  

Tiistaina jatkamme ostosteemaa, mutta hieman tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Lähdemme kokopäiväretkelle mennoniittiyhteisöstään tunnettuun St. Jacobsin kylään. Mennoniitiit – kuten amishitkin – ovat pyrkineet säilyttämään yksinkertaisen uskonnollisen elämäntapansa jo yli 300 vuoden ajan. He eivät käytä moderneja mukavuuksia kuten sähköä, ja matkat taitetaan perinteisesti hevoskyydeillä. Tutustumme mennoniittien kulttuuriin ja vierailemme St. Jacobs -kylän viehättävissä kaupoissa sekä Kanadan suurimmalla Farmers Market -torilla. Illansuussa palaamme takaisin Torontoon. 


8. pv Läksiäisillallinen järvimaisemissa

Keskiviikkopäivä on varattu omalle ohjelmallesi. Kaupungin lukuisat puistot ja puutarhat tarjoavat miellyttäviä ulkoilureittejä ja piknikpaikkoja. Suosittelemme käyntiä keskustan High Parkissa. Voit myös pistäytyä parin minuutin laivanmatkan päässä sijaitsevalla Toronto Islandilla tai siirtolapuutarhamökkien Ward’s Islandilla.

Illalla viemme sinut Ontariojärven rannalla sijaitsevaan tunnelmalliseen panimoravintolaan läksiäisillalliselle. Kruunaamme antoisan matkamme keittiömestarin suunnittelemalla, laadukkaasti rentohenkisellä neljän ruokalajin ateriakokonaisuudella. Herkullisen illallisen jälkeen paluukuljetus hotelliin.


9. pv Näkemiin Toronto

Torstaina ehdit vielä omille tutustumisretkillesi kaupungille. Hotellihuone on käytössäsi aina siihen asti, kunnes oppaamme ja bussi noutavat sinut illansuussa lentokentälle. Lähdet kotimatkalle Icelandairin iltalennolla ja vaihdat konetta Reykjavíkissa. Helsinkiin saavut perjantaina iltapäivällä. 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!