MATKUSTUSKAUSI:
19.-27.9.2021
17.-25.10.2021
31.10.-8.11.2021
20.-28.2.2022
27.2.-7.3.2022
MATKAN KESTO:
su-ma, 8 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: New York 2021-2022

Wickquasgeck odottaa sinua!

Usa_New_York_Broadway_kaiverrettuna_Manhattanilla_taloon_119638451

Ai mikä ihmeen Wickquasgeck? Kenties tämän kadun uudempi, hollanninkielinen nimi on tutumpi: Breede weg halkoo viistosti Manhattania sen eteläkärjestä alkaen ja ulottuu pitkälle Manhattanin pohjoispuolelle. Jos suunnittelet lomallesi musikaalikäyntiä, suuntaat todennäköisesti... niin, Broadwaylle tietenkin.

Tuo teatterimaailman itseoikeutettu ykkösbulevardi oli alun perin intiaanien käyttämä polku nimeltä Wickquasgeck. Ensimmäinen kirjallinen maininta kadusta löytyy hollantilaisen tutkimusmatkailijan ja kauppiaan päiväkirjasta vuodelta 1642. Nykyisin kirjallisia mainintoja riittää: tästä legendaarisesta kadusta kerrotaan jokaisessa New Yorkia kuvaavassa lehtiartikkelissa ja nettisivuilla kautta maailman.

Ja oikeassahan katua ja sen kulttuuriantia hehkuttavat kirjoittajat ovat. Kyllä New Yorkin matkasi kruunaa musikaali- tai teatterielämys Broadwaylla. Vanhaa intiaanien polkua kannattaa astella tänäänkin.

Jos kaipaat vaihtelua pilvenpiirtäjiin...

USA_New_York__Manhattan_auringonlasku_177552836

Tuntuuko ajatus 1600-luvun rakennuksesta New Yorkin pilvenpiirtäjäviidakossa utopistiselta? Totta se kuitenkin on. Brooklynissa sijaitseva Wyckoffin kotimuseo on New York Cityn vanhin rakennus ja yksi koko Yhdysvaltain vanhimmista puutaloista.

Wyckoffin maatila oli toiminnassa 1600-luvun puolivälistä vuoteen 1901. Talon ensimmäisen isäntä oli nykyisen Pohjois-Saksan alueelta maahan saapunut friisinkielinen Pieter Claesen. Hän piti tilaa yhdessä hollantilaissyntyisen Grietje van Nesin kanssa. He saivat yksitoista lasta, mikä varmisti tilan pysymisen suvussa kahdeksan sukupolven ajan. Nykyisin tilarakennuksen ja sitä ympäröivien tilusten tärkeänä tehtävänä on opettaa newyorkilaisille hollantilais- ja brittimaahanmuuttajien agraariperinteitä. Museota ylläpitää Wyckoff-suvun yhdistys.

Jos olet onnekas, mahdut mukaan opastetulle englanninkieliselle kierrokselle, joita järjestetään perjantai- ja lauantai-iltapäivisin. Kotimuseon osoite on 5816 Clarendon Road.

Monet MAtkustavat Nykiin päästäkseen MoMAan.

Kiidättääkö innostus modernia taidetta kohtaan sinua maasta toiseen? Tervetuloa MoMAan, monien mielestä maailman vaikuttavimpaan nykytaiteen kiintopisteeseen. Valmistaudu elämykseen tutkimalla etukäteen, mitä kaikkea haluat nähdä, sillä muuten riski myöhästyä paluulennoltasi voi olla todellinen.

Museon kokoelmissa on lähes 200 000 teosta eri puolilta maailmaa menneiden 150 vuoden aikajanalta. Mukaan mahtuu siis niin Andy Warholin kuin Pablo Picassonkin luomuksia - ja tuhansien muiden. Jos MoMan lähes loputon tarjonta ei mielestäsi kuitenkaan ole riittävä, voit aina "piipahtaa" myös Guggenheimissa ja Metropolitan Museum of Artissa. Ihan vain esimerkkejä mainitaksemme. Oppaaltamme saat parhaat ja ajantasaiset käytännön vinkit New Yorkin museo- ja näyttelymaailmaan. Kuten sen, että MoMAan pääset perjantai-iltaisin veloituksetta sisään - jos sinulle riittää hieman lyhyempi vierailu.


Synttärihumussa Manhattanilla

New York_kuva Virpi Kärkkäinen_saa käyttää

Once in a lifetime -matka New Yorkiin oli tuoteasiantuntijamme Virpin päätös hänen täyttäessään pyöreitä. Pitkään New Yorkin matkojen parissa työskennelleenä hän tiesi tarkalleen, mitä oli tulossa, mutta silti ”Big Apple” yllätti. Ja kaikin tavoin positiivisesti. ”Maahantulomuodollisuudet sujuivat tosi nopeasti ja yksinkertaisesti. Kaupungilla oli paljon helpompi liikkua kuin kuvittelin, eikä kaikki ollutkaan ihan niin isoa kuin etukäteen ajattelin. Kaltaiseni maalaistyttökin pärjäsi suuressa metropolissa vallan mainiosti”, Virpi nauraa.

Musiikin ystävänä ja kuorolaulajana Virpi halusi ehdottomasti nähdä lomallaan musikaalin, ja nauttikin täysin siemauksin Oopperan kummituksesta. ”Elämys oli aivan huikea. Kylmät väreet kulkivat pitkin selkäpiitäni, kun mahtipontinen musiikki täytti salin.”

Lisäksi synttärimatkan ohjelmaan kuului museokäyntejä, joiden myötä Virpi huomasi newyorkilaisten avuliaisuuden. ”Etsimme metroasemaa päästäksemme The Met -museoon. Emme ehtineet vielä kysyä keneltäkään neuvoa, kun luoksemme jo riensi iäkkäämpi nainen auttamaan. Hän ei ollut uskoa todeksi kuullessaan meidän olevan Suomesta. Hän oli ollut pari kuukautta aiemmin käymässä Jyväskylässä, ja piti meitä suomalaismatkaajia saman tien ystävinään.”

Yksi Virpin läpikäymistä nähtävyyksistä ei ehkä lukeudu korkeakulttuuriin, mutta elämyksenä se oli hauskaakin hauskempi: ”Kävimme seisomassa Sinkkuelämää-sarjan Carrien portailla. Nuorruin mielessäni monia vuosia, kun kuvittelin itseni siihen merkkikorkokengissä ja muotimekossa manhattanilaisen tv-sarjahahmon paikalle.”

Jokaisella matkalla on iästä riippumatta hyvä hassutella ja suhtautua elämään hieman tavanomaista kevyemmin. Kenties se on juuri tuo Carrie-hetki, joka tulee Virpille ensimmäiseksi mieleen, kun häneltä kysytään tästä matkasta kahdenkymmenen vuoden kuluttua.

Seuraavat ohjelmalliset matkat New Yorkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
19.9. Su 26.9. Su New York su-ma 8 yötä, Finnair 2 449,00 € VARAA
17.10. Su 24.10. Su New York su-ma 8 yötä, Finnair 2 799,00 € VARAA
31.10. Su 7.11. Su New York su-ma 8 yötä, Finnair 2 099,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!