MATKUSTUSKAUSI:  helmikuu

MATKAVAIHTOEHDOT

Viikko, 7 yötä, lauantai-lauantai

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Miami

NEW YORK - Kaupunki jonka syke ei sammu!

Kulttuurinälkäisen notkuva herkkupöytä

Kulttuurista puhuttaessa mm. sellaiset käsitteet kuin Carnegie Hall, Metropolitan Museum of Art ja MoMA puhuvat puolestaan. Esittävän taiteen ystävälle on tarjolla Lincoln Centerin valtava repertuaari mm. oopperaa ja balettia. Teatterifanaatikkojen kannattaa suorittaa pyhiinvaellusmatka tietenkin Broadwaylle ja Theatre Districtille. Maailmanluokan musiikkielämysten lisäksi suosittelemme tutustumista myös kaupungin jazz- ja hip hop -tunnelmaan pienillä klubeilla, joita New Yorkista löytyy satoja.

Ruumiinkulttuurin ystävätkään eivät jää osattomiksi Isossa omenassa. Knicks, Mets, Yankees, Rangers, Islanders, Giants ja Jets ovat varmasti tuttuja joukkueita penkkiurheilijoille.

Shop till you drop!

New York on shoppaajan paratiisi. Kaupungista löytyy maailmankuuluja tavarataloja kuten Bloomingdale's ja Macy's, joiden tarjonta saa haukkomaan henkeä. Huippumuotia etsivien kannattaa suunnata kulkunsa Fifth Avenuelle ja Manhattanin muotiputiikkeihin. Rajatonta ostostarjontaa täydentävät entisestään lukuisat trendiliikkeet, etniset pikkupuodit ja outletmyymälät.

Kätevä ja turvallinen suurkaupunki

New Yorkissa on kaupungin suuresta koosta huolimatta kätevää liikkua kävellen, metrolla ja taksilla. Lisäksi New York on nykyään turvallinen kaupunki, vaikkakin tervettä järkeä kannattaa käyttää kuten missä tahansa suurkaupungissa.

Ravintoloita jokaiseen makuun

New Yorkissa on laaja valikoima erinomaisia ruokapaikkoja. Valitsemalla oikean ravintolan voit tehdä lähtemättömän vaikutuksen matkaseuraasi. Kaupunki on pullollaan hyviä italialaisia ravintoloita. Näistä Fifth Avenuella sijaitseva Eataly on yksi Manhattanin suosituimmista. Eataly:ssa on seitsemän ravintolaa, sekä ruokahalli, josta voit ostaa mukaan tuliaisiksi esimerkiksi italialaisen gastronomian tarvikkeita. Kulinaristeille ja niille, jotka haluavat kokea jotain erikoislaatuista löytyy Brooklynissa sijaitseva, Michelin-tähdellä palkittu, The River Cafe, josta avautuu kaiken kukkuraksi upea näköala Manhattanin maailmankuuluun siluettiin. Elämyksen kruunaa huippukokkien valmistama illallinen. Ravintolassa on miljöönsä ansiosta kuvattu myös useita kuuluisia elokuvia, mainoksia sekä televisiosarjoja. Tänne kannattaa varata pöytä, sillä ravintola on todella suosittu niin tavallisten newyorkilaisten kuin turistienkin keskuudessa.

Kahvilakulttuuri vailla vertaa

Kansainväliset kahvilaketjut, kuten Starbucks ja Pret A Manger ovat juurtuneet Manhattanille, mutta kaupungista löytyy myös pienempiä kahvilaketjuja ja dinereita, joista saa kaupungin kiireiseen tyyliin sopivasti kahvin mukaan. Kahviloissa on myös mukava nauttia pientä välipalaa ja istuutua hetkeksi nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta.

Helppo liikkua paikasta toiseen

Manhattanilla liikkuminen on tehty todella helpoksi toimivan metroverkoston ansiosta. Niin paikalliset kuin turistitkin voivat käyttää metroa turvallisesti ja vaivattomasti. Manhattanin saari on pitkänmallinen, mikä tekee metrokartastakin helposti ymmärrettävän. Turisteille on kaupungin puolesta järjestetty myös ilmainen bussikuljetus, Downtown Connection, joka kiertää Manhattanin eteläkärjessä kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Vapaudenpatsaan voi nähdä ilmaiselta Staten Islandin lautalta, joka lähtee Manhattanin eteläkärjestä, Battery Parkista. Samalla voi käydä tutustumassa Staten Islandiin, jolla useat Manhattanilla työskentelevät asuvat.

Miksi juuri New Yorkiin?

• Ruoka-, ostos- ja huvittelukaupunki vailla vertaa
• Upea kulttuuritarjonta
• Toimiva julkinen liikenne
• Rajattomat ostosmahdollisuudet
• Manhattanin ruutuasemakaavan vuoksi kaupunki on helppo hahmottaa
• Manhattan iltavalaistuksessa
• Suora lento
• Broadwayn huippumusikaalit
• Huikeat näkymät Empire State Buildingista ja Chrysler Buildingista
• Mahtavat museot, mm. MoMa, Metropolitan, Guggenheim...

ESTA matkustuslupa:

Matkustaaksesi USA:han tarvitset ESTA matkustusluvan.
Lue lisää ESTA:sta >>

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä ennen matkaa

Alla olevilta nettisivuilta löydät paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joista on apua matkan suunnitteluun.

Mainittujen sivujen toimivuudesta tai sisällöstä vastaavat kyseessä olevien sivujen ylläpitäjät.

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!
10.08.2020
Toimistomme aukioloajat 30.9.2020 asti
25.06.2020
Matkustusrajoitusten vaikutuksista matkoihimme 31.7.2020 asti
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti