MATKUSTUSKAUSI:  touko-heinäkuu ja syys-joulukuu

Ohjelmallinen matka

LOMAVAIHTOEHDOT

Viikko, 7 yötä, ma-ma

Varaa matkasi

Kohde: Los Angeles

Retket & matkaohjelma

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu!  -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.


Maanantaina iltapäivällä saavut Lufthansan lennolla Münchenin kautta Los Angelesiin, jossa rajamuodollisuuksien jälkeen suomenkielinen oppaamme on sinua vastassa.  Lentokentältä kuljetus Los Angelesin rannikolle leppoisaan Santa Monican rantakaupunkiin, jossa majoitut lomaviikkosi ajan.  


Rento kalifornialainen

Tiistain aloitamme oppaan kaupunkikatsauksella, jossa saat ajankohtaiset vinkit lomaasi varten.  Jatkamme päivää kaupunkikierroksella, joka vie 25 km päässä sijaitsevaan Los Angelesiin.  Kaupungin keskusta, Downtown hämmentää uuden ja vanhan arkkitehtuurin sekoituksellaan.  Kaupunkikuvaa elävöittävät eri kansallisuuksien mukanaan tuomat erikoispiirteet värikkäine kaupunginosineen.

Kierros vie meidät elokuvista ja tv-sarjoista tuttuihin maisemiin keskelle Los Angelesin kuuluisimpia nähtävyyksiä reittimme kulkiessa kaupungin syntysijoilta Olvera –kadulta värikkääseen Chinatowniin.

Näet Hollywood Boulevardilla Walk of Fame- kadun sekä Kiinalaisen teatterin kuuluisine tähtineen ja jalanjälkineen, Oscar-palkinnoistaan tutun Dolby-teatterin ja kaupungin symbolin, Hollywood –kyltin. Tutuksi tulevat myös eleganttien luksusliikkeiden Rodeo Drive, trenditietoinen Sunset Strip sekä rikkaiden ja kuuluisien asuinalue Beverly Hills.  Päätteeksi pysähdymme vielä suositussa kohtaamispaikassa Farmer’s  Marketilla.

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu - Kesto n. 5-6 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu


Tyynenmeren rantaelämää

Keskiviikkona voit tutustua tarkemmin Santa Monicaan tai vain nauttia rannalla olosta.

Hotellisi lähellä Third Street Promenade –kävelykatu kolmen korttelin alueella houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin gallerioineen ja kauppoineen. Jos kaipaat vilkasta iltaelämää, Santa Monican ”Kolmas linja” tarjoaa vauhtia ja jännitystä pubeissaan ja pelihalleissaan. Tarkista oppaaltasi mikä on juuri nyt suositeltava illanviettopaikka.


Vuoria ja kanjoneita

Torstaina lähdemme Santa Monican vuoristoon. Ajamme upeaa Tyynenmeren rannikkoa myötäilevää Pacific Coast Highwayta pitkin. Topanga Canyonin alueella sijaitsee Santa Monican vuoriston suurin luonnonpuisto sekä ensimmäinen pysähdyspaikkamme Topangan kylä. Amerikan alkuperäisväestön antama nimi tarkoittanee ”paikkaa kaiken yläpuolella”. 1960-luvulla Topanga oli hippi-aluetta, nykyisin kylässä asuu monia boheemeja elokuva-alan käsikirjoittajia, kirjailijoita ja muita taiteilijoita. Yksi tunnetuimmista asukkaista on ollut Neil Young.

Topangasta jatkamme ylös vuoristoon Saddle Peak – näköalapaikalle ihailemaan alhaalla avautuvaa laaksoa ja merimaisemaa. Kauniita teitä pitkin laskeudumme Malibu-kanjoniin ja pidämme valokuvaustauon lännenelokuvista tutulla Paramount Ranchilla. Mulholland Highwayltä saavumme kuvankauniiseen Malibu Laken kylään, jonka Peter Strauss Ranch on puolestaan tuttu tv-sarjasta Rich Man, Poor Man.

Takaisin meren rantaan palailemme Pacific Coast Highwayta pitkin. Malibu Country Mart-keskuksen ulkoilmaravintoloissa ja kahviloissa on aikaa omatoimiselle lounaalle. Täällä saatat myös bongata kuuluisuuden henkilöitä.  

2 Maaseuturetki Santa Monican vuoristoon - Kesto n. 6 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu


Ostosmatkailun hurmaa

Perjantaina heittäydymme ostosten maailmaan Camarillo Premium Outlets –ostoskeskuksessa, joka on yksi Los Angelesin suosituimmista.  Noin 160 liikettä tarjoavat huippumuotia Armanista Tommy Hilfigeriin ja Nikesta Calvin Kleiniin.   Noin 160 liikettä tarjoavat huippumuotia Armanista Tommy Hilfigeriin ja Nikesta Calvin Kleiniin.  Lisäksi uskomattoman runsas valikoima kenkiä, laukkuja, lasten vaatteita, koruja, kodin sisustustavaroita ja matkamuistoja odottaa löytäjäänsä.

Ostosten lomassa sinun ei tarvitse olla nälkäisenä, siitä pitävät huolen hampurilaisbaarit, kahvilat ja gourmet-ravintolat niin perinteisine kuin etnisine ruokalistoineen. Lounas on omatoiminen.

3 Ostosretki Camarillo Premium Outlets -ostoskeskukseen - Kesto n. 6 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu


Uskomaton Universal Studios

Lauantaina voit vierailla Los Angelesin vetonaulassa, Universal Studios -teemapuistossa, jossa päivä sujuu huomaamatta. Kurkistat elokuvien taianomaiseen maailmaan ja kulissien taakse. Avojunakierros vie sinut entisaikojen ja nykypäivän filmauspaikoille sekä filmistudioihin. Kierroksen jälkeen voit seurata upeita esityksiä tai vaikka ajella Jurassic Parkin veneellä. Yhdellä lipulla koet päivän aikana jännitystä ja huikeita elämyksiä, jotka säilyvät varmasti mielessä. 

4 Universal Studios-lippu sisältyy matkan hintaan. Halutessasi voi käyttää lipun myös jonain toisena matkapäivänä.


Sunnuntaina voit viettää rentoa rantaelämää Santa Monican upealla hiekkarannalla tai nauttia hotellin monista palveluista. 

Vaihtoehtona rantaelämälle tarjoavat Los Angelesin monet museot paljon nähtävää tai koettavaa. Esimerkiksi Museum of Contemporary Art, MOCA esittelee vaihtuvin näyttelyin nykytaidetta, luonnonhistorian museossa on esillä dinosaurusten luurankoja, ja Kalifornian tiedekeskuksessa voit ihmetellä modernin teknologian tuotteita.

Mielenkiintoisia käyntikohteita ovat myös Los Angelesin hautausmaat legendaaristen filmitähtien hautapaikkoineen. Yksi kuuluisimmista on Westwood Village Memorial Park, jossa on Marilyn Monroen viimeinen leposija.

Kaupungin kulttuuritarjonta on laaja ja korkeatasoinen, siihen voit tutustua esimerkiksi Walt Disney Concert Hallissa ja muissa lukuisissa teattereissa.


Maanantaina sinulla on aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin nähtävyyksiin. Jos matkalaukkuusi jäi vielä tilaa, ennätät täydentää tuliaisia ennen kuin oppaasi noutaa sinut hotellistasi hieman puolen päivän jälkeen. Kuljetus Los Angelesin lentokentälle, josta Lufthansan yölento tuo sinut Münchenin kautta Helsinkiin (saapuminen tiistai-iltana).

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!