MATKUSTUSKAUSI:  kesä-syyskuu

LOMAVAIHTOEHDOT
Viikko, 7 yötä, lauantai-lauantai

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Chicago

Retket & matkaohjelma

Ohjelmallinen OK-Matka Chicagoon sisältää runsaan matkaohjelman. Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi matkan hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen

Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetulla retkellä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi. 


Metropoli järven rannalla

Lauantai-iltana saavut Finnairin suoralla reittilennolla Chicagoon, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Lentokentältä kuljetus ja majoittuminen Chicagon keskustassa sijaitsevaan Homewood Suites by Hilton -hotelliin Magnificent Milen alueella. Oppaaltasi saat vinkit hotellisi lähellä sijaitsevista ravintoloista.


Pilvenpiirtäjien syntysijoilla

Sunnuntaiaamun aloitamme oppaan kaupunkikatsauksella, jonka ajankohtaisten vinkkien jälkeen viemme sinut kaupunkikierrokselle tutustumaan moni-ilmeiseen Chicagoon. Kaupungin keskustan arkkitehtuuri on modernia ja pilvenpiirtäjien hallitsemaa. Maailman ensimmäisenä pilvenpiirtäjänä pidetty Home Insurance Building sijaitsikin juuri Chicagossa nykyisen LaSalle Bank Buildingin paikalla. Vuonna 1871 suurpalo hävitti keskustan lähes kokonaan - ainoana rakennuksena säilyi kirkkoa muistuttava, pienen puistikon ympäröimä Water Tower. Sittemmin uudelleen rakennetun keskustan kaupunkikuvaa ovat piirtäneet monet arkkitehdit.

Kierros kuljettaa sinut Yhdysvaltojen kolmanneksi suurimman kaupungin keskustasta sen eteläiseen ja pohjoiseen osaan. Näet Yhdysvaltain korkeimpia rakennuksia – Willis Towerin, Trump Towerin ja John Hancock Centerin. Ohitamme myös laajoja, kaupunkimiljöötä elävöittäviä puistoalueita, joissa voit virkistäytyä myöhemmin lomasi aikana – Washington Park, Grant Park, Millennium Park, Hyde Park ja Lincoln Park näistä tunnetuimpina. Upeita kaupunki- ja puistonäkymiä voit ikuistaa valokuvaustauolla. 

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu Chicagossa - Kesto n. 4h, sisältyy hintaan Retkitakuu


Elämyksiä omaan tahtiin

Maanantaina voit jatkaa kaupunkiin tutustumista omaan tahtiisi. Hotellisi sijaitsee loistavalla paikalla Magnificent Mile -ostoskadun tuntumassa. Suurten puiden reunustama ja kauniiden kukkaistutusten koristama bulevardi vastaa yli 460 liikkeellään ostosmatkailijan toiveisiin. Se on itse asiassa oma pieni kaupunkinsa, jossa vietät helposti kokonaisen päivän huippumuodin ja designin parissa.  

Aamupäivän ostosten jälkeen on aika istahtaa lounaalle tai napata katukojusta pikkupurtavaa. Herkullinen pannupizza tai Chicago hot dog – näitä sinun on maistettava ainakin kerran lomasi aikana. Chicago on todellinen runsauden sarvi mitä tulee ravintolatarjontaan. Kaupungissa on 19 Michelin ravintolaa ja pelkästään Magnificent Milella on yli 200 ravintolaa, joten löydät varmasti mieleisesi. Lounaan jälkeen voit nousta esim. John Hancock Centerin ylimpään kerrokseen nauttimaan virkistävästä juomasta ja henkeäsalpaavasta panoraamasta. Illalla auringon laskiessa ja valaistessa pilvenpiirtäjien huiput, näkymä on vieläkin mieliinpainuvampi.

Magnificent Milella on myös runsas kulttuuritarjonta ja monia mielenkiintoisia käyntikohteita. Päivän vierailukohteesi voi olla vaikkapa pienen puistikon ympäröimä Historic Water Tower, joka keskustan ainoana rakennuksena säästyi suurpalosta. Jo itse rakennus on vierailemisen arvoinen – nykyisin siellä on vaihtuvia valokuva- ja taidenäyttelyitä. Kun ylität Michigan Avenuen ja etenet East Chicago Avenueta pitkin päädyt Modernin taiteen museoon, joka toimii myös konserttien sekä musiikki- ja tanssiesitysten pitopaikkana. 


Monien kulttuurien Chicago

Tiistaina viemme sinut kaupungin värikkäisiin lähiöihin, jossa monikulttuurinen ilme on parhaimmillaan. Chicagoa kutsutaankin ”lähiöiden kaupungiksi” – eikä ihme, sillä sen 77 naapurustoa muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden, jossa perinteet kaikkialta maailmasta kohtaavat.  

Kierroksen aikana käymme Chinatownissa, joka on Yhdysvaltain suurimpia. Alue koostuu Wentworth Avenuesta sekä Chinatownin aukiosta ympäristöineen. Näemme myös Ping Tom Memorial Park -puiston, joka perustettiin alueen asukkaiden virkistysalueeksi. Kiinalaiskortteleista jatkamme Bronzevilleen, jonne ajamme meksikolais-amerikkalaisen lähiön Pilsenin kautta. Meksikolaisravintoloineen, kauppoineen ja taidegallerioineen Pilsen on elinvoimainen lähiö, jossa sijaitsee arvostettu Meksikolaistaiteen kansallismuseo.

Retki jatkuu Chicagon kuuluisimpaan lähiöön Hyde Parkiin, joka tunnetaan presidentti Barack Obaman kotiseutuna. Vanhankaupungissa ihailemme viktoriaanisia taloja ja kierroksen päätteeksi ajamme vielä Little Italyn ja Greektownin kaupunginosien kautta ennen kuin suuntaamme Rosemont’iin ostoksille.

Yhdysvaltain merkittävimpiin arkkitehteihin kuuluva Frank Lloyd Wright muutti vuonna 1887 Chicagoon, jonne hän perusti arkkitehtitoimiston. Wrightin töille on ominaista geometrinen selkeys, ja hänen kantavana ajatuksenaan oli rakennusten sovittaminen ympäröivään luontoon. Retken aikana vierailemme hänen Oak Parkissa sijaitsevassa kodissaan ja studiossaan. Arkkitehdin tunnetuin työ on New Yorkin Guggenheim museo, joka valmistui vain hieman ennen hänen kuolemaansa, vuonna 1959.

2 Chicagon lähiöt ja Frank Lloyd Wright koti/studio - Kesto n. 8h, sisältyy hintaan  Retkitakuu


Rantatunnelmaa

Rantalomaa kaupungissa? Kyllä – Chicagossa se on mahdollista. Lomaviikkosi edettyä keskiviikkoon voi rantapäivä ollakin paikallaan. Eikä rannalle ole pitkä matka. Hotellisi lähellä aivan Navy Pierin kupeessa on Ohio Street Beach ja vähän pohjoisempana Oak Street Beach. Kun suunnistat ydinkeskustasta pohjoiseen Lincoln Parkiin, päädyt North Avenue Beachille. Jos et koko päivää halua viettää rannalla, voit tutustua Lincoln Parkin eläintarhaan tai käydä Chicagon historian museossa.


Kulttuuriseikkailua kampuksella

Torstaina voit tutustua tarkemmin esimerkiksi Museum Campus -puistoon, jonka kolme mielenkiintoista museota tarjoavat nähtävää ja koettavaa koko päiväksi. Pääset puistoon kätevästi Navy Pieriltä liikennöivällä vesitaksilla. Field-museossa matkaat dinosaurusten aikaan ja näet maailman suurimman, lähes täydellisen T-Rexin luurangon ja kaksi sinivalaan luurankoa. Lisäksi museo esittelee muinaisen Egyptin salaisuuksia, upeita jalokiviä ja maapallon kehitystä miljoonien vuosien ajalta.

Shedd-akvaariossa kuljet sademetsästä valtameren rannalle ja vedenalaisen maailman salaisuuksiin. Näet mm. Beluga-valaita sekä Tyynenmeren delfiinejä. Adler-planetaariossa voit nostaa katseesi taivaalle ja ihastella avaruuden ihmeitä. Näet myös täydelleen entisöidyn Gemini 12 -avaruusaluksen.

Museoiden ystävänä voit varata kauttamme Chicago City Pass -kortin, joka sisältää pääsymaksun viiteen suosittuun kohteeseen: Shedd-akvaario, Adler-planetaario, Field-museo, Skydeck Chicago sekä vaihtoehtoisesti John Hancock -observatorio tai Tiede- ja teollisuusmuseo.

4 Chicago City Pass - alustava hinta ennakkoon 88 €/hlö

Chicagon kulttuuritarjonta yllättää vaativankin kulttuurimatkaajan. Täällä voit nauttia Broadway-musikaaleista, teatterista ja konserteista. Kaupungissa soi tietysti pehmeä Chicago-blues ja tunnelmallisilla klubeilla jazzin moninaiset sävelet. Kesäisin Chicagossa on lähes tauotta musiikkifestivaaleja, joista yksi tunnetuimmista on heinä-elokuussa Grant Park -puistossa järjestettävä rock-tapahtuma Lollapalooza.


Nautintoja mielelle ja kielelle

Perjantai-iltana oppaasi vie sinut noin neljä tuntia kestävälle Spirit of Chicago -risteilylle kauniille Michigan-järvelle. Jos kävit pilvenpiirtäjästä ihailemassa kaupunkiin ja järvelle avautuvia maisemia voit nyt vaikuttua Chicagon hienosta siluetista järveltä käsin.  Nautit runsaan buffet-illallisen ja kuuntelet viihdyttävää musiikkia kaupungin tunnettujen maamerkkien kehystäessä näkymää. Mikä olisikaan parempi tapa viettää läksiäisiltaa – elämys, joka jää varmasti mieleesi! 

3 Illallisristeily - Kesto n. 4h, sisältyy hintaan Retkitakuu


Näkemiin Chicago!

Lauantaina sinulla on vielä kokonainen matkapäivä käytössäsi. Jos tuliaisostoksesi on jo tehty, voit viettää päivää vaikkapa Millennium Park -puistossa, jossa sijaitsee tunnettu Cloud Gate -veistos. Kaupunkilaiset kutsuvat sitä leikkisästi nimellä ”The Bean”.

OK-Matkojen asiakkaana hotellihuoneesi on käytössäsi lähtöön saakka. Alkuillasta bussi ja oppaasi noutavat sinut Chicagon O’Haren lentokentälle. Finnairin suora reittilento tuo sinut takaisin Helsinkiin, jonne saavut sunnuntaina iltapäivällä.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!