MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
18.-21.4.2020 la-ti, 3 yötä

Matkaohjelma

Lauantai 18.4. Tervetuloa Amsterdamiin!

Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaaliin (T2) 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Finnairin lento AY1301 lähtee Helsingistä klo 08:10 ja saapuu Amsterdamiin klo 09:45.

Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa lentoaseman tuloaulassa ET-lehti Amsterdam -kyltin kanssa. Oppaan kanssa bussikuljetus keskustaan. Ajomatkan aikana opas kertoo Amsterdamista. Ennen hotelliin saapumista tutustumme kuitenkin vielä paikalliseen Coster Diamonds timanttihiomoon, joka aloitti toimintansa 1840 ja on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista timanttihiomoista. Vuosisatojen kokemus ja erityisosaaminen ovat tehneet Amsterdamista timanttien tuotannon ja kaupan keskuksen. Majoittuminen hotelli The Lancasteriin. Iltapäivä vapaa. Illalla kokoontuminen yhteiselle tervetuloillalliselle hotellin ravintolaan.


Sunnuntai 19.4. Lounasristeily

Aamiainen hotellissa. Puolen päivän aikaan tapaamme oppaamme hotellin aulassa ja siirrymme kävellen oppaan johdolla noin 900 metrin matkan Hermitage-museon luo, jossa nousemme laivaan. Tämän erilaisen kaupunkikierroksen aikana opas kertoo kaupungista ja ohi lipuvista maisemista. Nautimme laivalla yhteisen lounaan. Risteily päättyy lähtöpaikkaan, josta voi palata takaisin hotelliin oppaan saattamana tai jatkaa iltapäivää ja iltaa omatoimisesti kaupunkiin tutustuen.


Maanantai 20.4. Keukenhofin kukkapuisto ja Clara Marian juustotila

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa bussikuljetuksella Lisseen Keukenhofin kukkapuistoon, jossa miljoonat kukat luovat keväisin sanoinkuvaamattoman upean väriloiston. Lisse on Alankomaiden kukkasipulituotannon keskus. Hollanti hallitsee 65 prosenttia kukkasipulien maailmankaupasta ja viennin arvo on vuosittain yli 700 miljoonaa euroa. Suomen myynnin osuus on noin 10 miljoonaa euroa. Keukenhof tarkoittaa keittiöpuutarhaa. Alueen omisti 1400-luvulla hollantilainen herttuatar Jacoba van Beieren, jonka palvelusväki sai puutarhasta vihannekset, hedelmät ja yrtit linnan keittiön tarpeisiin. 1800-luvulla Keukenhof muutettiin puistoksi, jonka kiemurtelevat polut ovat yhä puiston perustana. Keukenhofissa kukkii keväisin noin kuusi miljoonaa kukkaa, jotka on istutettu huomioiden eri lajien kukinta-ajat, korkeus, värit jne. Alueella on myös orkideapaviljonki, teemapuistoja ja lampia.

Iltapäivällä ennen paluuta takaisin Amsterdamin keskustaan ja hotelliin käymme vielä tutustumassa Clara Marian juustotilan toimintaan ja tuotteisiin. Päivän aikana nautimme tilalla lounaan. Clara Marian tila on toiminut Amstelveenissa jo 160 vuotta. Vanha alkuperäinen tallirakennus on muutettu puukenkäverstaaksi ja juustolaksi, joissa molemmissa tuotteet valmistuvat edelleen perinteisin menetelmin. Juustolassa vastalypsetty maito kootaan suureen sammioon, jossa tilan Gouda-juustot saavat alkunsa. Mausteina käytetään valkosipulia, mustapippuria, sinapinsiemeniä, yrttejä, kuminaa jne. Puukenkäverstaalla voi nähdä koko prosessin ”halosta puukengäksi”. Käsityöläisillä on edelleen vanhat perinteiset työkalut käytössä. Myymälästä voi ostaa valmiita juustoja ja puukenkiä.


Tiistai 21.4. Rotterdamin retki ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähtö bussikuljetuksella oppaan johdolla noin tunnin ajomatkan päähän Rotterdamiin. Perillä lyhyen kaupunkikierroksen aikana näemme silmäyksen Rotterdamin moderniin arkkitehtuuriin ja pysähdymme toriaukiolla, käymme Markthal-kauppahallissa, jonka jälkeen hieman vapaata aikaa. Matka jatkuu Suomen Merimieskirkkoon, jossa tutustumme talon toimintaan ja nautimme lounaan ennen kuin lähdemme paluumatkalle kohti Amsterdamin lentoasemaa. Finnairin lento AY1306 Helsinkiin lähtee klo 18:50 ja Helsinkiin saavumme klo 22:10.

.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matkaohjelmaan sisältyy kävelykierroksia, joille osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!
10.08.2020
Toimistomme aukioloajat 30.9.2020 asti
25.06.2020
Matkustusrajoitusten vaikutuksista matkoihimme 31.7.2020 asti
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti