MATKUSTUSKAUSI: MATKAN KESTO: 
23.-27.12.2021 to-ma, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Matkaohjelma:

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:   Matkaohjelma PDF

To 23.12. Tervetuloa Sevillaan!

Saavut torstaiaamuna Finnairin suoralla lennolla Málagaan. Oppaamme odottaa sinua lentoasemalla, josta aloitamme matkan kohti Sevillaa. Jouluisiin tunnelmiin pääsemme heti matkan alkuhetkistä lähtien, kun matkan varrelle, noin tunnin ajomatkan päässä Málagasta, osuu seimimuseostaan tunnettu Mollinan pikkukaupunki. Jouluseimet kuuluvat vahvasti Espanjan ja erityisesti Andalusian jouluperinteisiin – jouluseimi pystytetään lähes jokaiseen kotiin. Elävästi toteutettu seiminäyttely johdattaa meidät joulun lähteille avaten ikkunan historian ja raamatun vaiheisiin. Suurin, yli 20 metriä pitkä seimiasetelma puolestaan kuvaa Andalusian seitsemää provinssia sekä näiden alueiden tyypillisiä rakennuksia ja tapahtumia.

Museokäynnin jälkeen jatkamme lounaalle joulumakeisten kehtoon, läheiseen Estepan kaupunkiin. Kuuluisia makeistuotteita on valmistettu Estepassa jo vuodesta 1858 lähtien. Joulunaikaan makeiset matkaavat täältä kaikkialle Espanjaan. Andalusiassa näitä perinteisiä jouluherkkuja ei voi välttyä maistamasta – usein niihin liittyy Estepan kuuluisa anislikööri, jonka makea tuoksu ja maku kuuluvat nekin perinteiseen joulunajan viettoon.

Paikallisista vuoristoseudun tuotteista valmistetun lounaan jälkeen ajamme reilun 100 km matkan Sevillaan, jossa majoitumme vanhan kaupunkipalatsin tunnelmaa henkivään Bécquer-hotelliin.


Pe 24.12. UNESCOn maailmanperintöä Sevillan katedraalissa ja Alcázarin palatsissa

Värikäs ja elegantti, historiallinen ja eloisa, tulinen ja aistikas. Andalusian pääkaupunki nappaa sinut otteeseensa ensi hetkestä lähtien. Perjantain  aloitamme Sevillaan tutustumisen kävelykierroksella, joka vie meidät aluksi maailman suurimpaan goottilaiseen katedraaliin. Se rakennettiin Espanjaa laajalti hallineiden almohadien moskeijan paikalle 1400-luvun alkupuolella. UNESCOn suojeleman katedraalin mittasuhteet häikäisevät, pituus 126 m ja leveys 83 m. Kirkon sitätiloissa katse hakeutuu kuin itsestään ylöspäin ja tavoittaa 43 metrin korkeudessa kaartuvan katon. Kauniisti kullatuin puuleikkauksin koristeltu alttariteos on ylenpalttinen ja kuinka ollakaan – maailman suurin.

Maailman meriä purjehtinut tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbus on saanut viimeisen leposijansa Sevillan katedraalista. Vielä kuolemansa jälkeenkin Kolumbus matkasi maanosasta toiseen kunnes vuonna 1898 hänen maalliset jäänteensä päätyivät Sevillaan.

Katedraalista kävelemme parin minuutin päähän Alcázarin kuninkaalliseen palatsiin. Silmiähivelevän kauniit sisäpihat ihastuttavat yksinkertaisuudellaan, ja laajassa puutarhassa maurilaistyyli tervehtii italialaista renessanssia. Suihkulähteiden levollinen solina ja vesialtaista heijastuvat palatsin koristeelliset rakenteet luovat suorastaan epätodellisen kokonaisuuden, jossa aika on täydellisesti pysähtynyt. Alcázarin kauneimpiin huoneisiin kuuluu Salón de Embajadores, jossa usein hääparit käyvät kuvauttamassa itsensä.

Mutkittelevia pikkukujia pitkin kuljemme vielä Sevillan vanhassa juutalaiskorttelissa, Barrio de Santa Cruzissa. Valkoisiksi kalkitut talot, kukkien koristamat patiot ja aukiot houkuttelevat kiireettömään vaelteluun.

Opastetun kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa. Tapakset kuuluvat ehdottomasti jokaisen Sevillan kävijän lounaslistalle - onhan kaupunki tapasten kotipaikka! Näitä herkkuja on tarjolla kaikkialla Sevillassa, yksi parhaista tapasravintoloista on Bodega Santa Cruz. Kannattaa myös pistäytyä Sevillan joulutoreilla, suosittelemme esim. Plaza Nueva -aukion artesaanimarkkinoita, jossa tarjolla on taatusti perinteisiä andalusialaisia käsityötuotteita. Feria de Belén on puolestaan keskittynyt jouluseimiin ja niihin liittyviin esineisiin ja figuureihin.

Jouluaaton myöhäisen juhlaillallisen nautimme yhdessä espanjalaiseen tapaan perinteisten jouluherkkujen äärellä. Halutessasi voit lähteä keskiyön messuun, jota vietetään katedraalin ohella useissa Sevillan kirkoissa.


La 25.12. María Luisan puisto ja Carmonan makuja

Andalusialaisella puutarhataidolla on pitkä historia, joka ulottuu maurilaisaikaan asti. Arabit löysivät Andalusiasta ihanteelliset olosuhteet, jossa he toteuttivat kuvitelmansa paratiisista istuttamalla taidokkaasti järjestettyjä kasveja runsain määrin. Ikivihreiden kasvien rinnalla appelsiinipuut ja koristepensaat levittävät tuoksujaan ilmaan kaikkina vuodenaikoina. Vesialtaineen ja suihkulähteineen puistojen tunnelma on rauhallinen ja inspiroiva. Joulupäivän kävelykierros vie meidät kauniiseen María Luisan puistoon ihailemaan talvista kukkaloistoa.

Käymme vielä viereisellä Plaza de España -aukiolla, jota ympäröivät mahtipontiset rakennukset juhlistavat Espanjan kulta-ajan maailmanvaltaa. Aukion laidan monumentaalista palatsia koristavat kaakelikuvat kertovat yhden historiallisen tapahtuman Espanjan jokaisen maakunnan menneisyydestä.

Kävelykierroksen jälkeen ajamme juhlalounaalle läheiseen Carmonaan. Andalusian vanhimpiin linnoitettuihin kaupunkeihin lukeutuva Carmona voi syystäkin olla ylpeä. Vanha keskusta kutsuu sinut aikamatkalle Andalusian yli 5000-vuotisen historian ja eri kulttuureiden vaiheisiin. Mahtavine kirkkoineen, luostareineen ja palatseineen Carmona on todellinen nykyajan tutkimusmatkaajan aarreaitta, joka elää vahvasti nykypäivässä. Sen vaikuttavat roomalaiset portit ovat hyvin säilyneet, ja roomalainen nekropolis yli 900 hautoineen houkuttaa kävijöitä. Kahden linnoituksen rauniot muistuttavat maurien valtakaudesta, ja kaupungin rakennuksissa yhdistyy goottilainen ja renessanssiarkkitehtuuri. Illaksi palaamme takaisin Sevillaan.

Suurten tunteiden flamencoa

Täydennä ohjelmaasi, flamencoillan hinta 79 €/hlö sis. 3-ruokalajin illallisen.

Illalla sinun on mahdollista lähteä lisämaksusta viettämään omatoimista flamencoiltaa hotellin lähellä sijaitsevaan ravintolaan. Flamencon juuret ulottuvat aina maurien ja juutalaisten musiikkiperinteisiin. Lajin tärkeimpinä ylläpitäjinä ovat aikojen saatossa toimineet Andalusian romanit. Alunperin flamenco oli laulua ilman soitinsäestystä kunnes myöhemmin laulua alettiin säestää flamencokitaralla. Kapean Calle Rodo -kadun varrella sijaitsevan Tablao Flamenco El Arenal -ravintolan sisäänkäynti on pelkistetty, jopa vaatimaton. Ainoastaan ulkoseinälle ripustetut mustavalkoiset flamenco-taulut antavat viitteitä illan annista. Monien mielestä Sevillan paras flamencopaikka - astu rohkeasti sisään ja nautit 3-ruokalajain illallisen ohella tulisen flamencon rytmeistä! Illallinen tarjoillaan klo 21-22:00, jonka jälkeen alkava esitys päättyy noin klo 23:15. Illalliseen sisältyy rajoituksetta talon valko- tai punaviini, sangria tai olut ja mineraalivesi.


Su 26.12. Kulttuurien yhteiseloa Córdobassa ja La Mezquitassa

Tapaninpäivän ajelu vie sinut Córdobaan, jonka vanhassa keskustassa tunnelma on kuin myyttisessä itämaisessa kaupungissa. Arabien hallituskaudella kukoistuksensa huipulle noussut Córdoba hohtaa edelleen Andalusian kirkkaana helmenä. Koko historiallinen keskusta on UNESCOn suojelema.

Guadalquivir-joen ylittävä jykevä roomalainen kivisilta on yksi kaupungin tunnusmerkeistä - vuosisatojen ajan siltaa pitkin ovat kulkeneet kaupunkiin matkaavat kauppiaat ja muut kulkijat. Sillalla on myös kuvattu suosittua Game of Thrones -tv-sarjaa.

Sillan läheisyydessä kohoaa Córdoban tunnetuin nähtävyys – loistelias La Mezquita, joka seisoo yhä tyynenä paikallaan niin kuin se on tehnyt jo yli tuhannen vuoden ajan. Mahtipontinen rakennelma sai valtavat mittansa monien laajennusten myötä. La Mezquita ehti toimia moskeijana usean vuosisadan ennen kuin sen sisään rakennettiin kristillinen katedraali. Appelsiinien sisäpiha, Patio de los Naranjos koristaa La Mezquitan edustaa. Sisätilojen upeat, itämaista tunnelmaa luovat kaaripylväät seisovat sopusoinnussa kirkon valtavan alttariseinän kanssa. Kokonaisuus on kunnoitusta herättävä – mystinenkin. Vierailu La Mezquitassa siivittää ajatukset eri kulttuurien rauhanomaiseen yhteiseloon, joka vallitsi kaupungissa 900-luvulla.

Vanhan juutalaiskorttelin kujien kautta kävelemme yhteiselle lounaalle. Myöhään iltapäivällä palaamme Sevillaan, jossa sinulla on ilta vapaata omalle ohjelmallesi.


Ma 27.12. Näkemiin Sevilla!

Varhain aamulla klo 4:15 oppaamme ja bussi noutavat sinut hotellista (huom. aikaisen ajankohdan vuoksi viimeisenä aamuna hotellissa ei ole aamiaista). Kuljetus Málagan lentokentälle, josta palaat Finnairin aamulennolla Helsinkiin.

Joulumatkan lähtö

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
23.12. To 27.12. Ma Joulu sitruspuiden Sevillassa 1 699,00 € VARAA

Joulumatkat Lisää kohteita

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!