MATKUSTUSKAUSI:  
heinäkuu-syyskuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Wien 2021

Matkaohjelma

1. pv Keisarillisen Wienin loistoa – tervetuloa!

Torstaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla hurmaavaan Wieniin, jossa oppaamme on sinua vastassa. Noin kahden ja puolentunnin panoraamakierroksella luomme ensisilmäyksen upeaan kaupunkikuvaan, jossa arvokkaat historialliset rakennukset nivoutuvat saumattomasti nykypäivän moderniin arkkitehtuuriin. Ajamme Ringstrasse-kehäkatua pitkin ja näemme sen varrella mm. Valtionoopperan, Parlamenttitalon, Raatihuoneen sekä Hofburgin talvipalatsin. Ringstrassen tuntumassa sijaitseva perinteikäs wieniläishotelli Regina odottaa sinua kierroksen päätteeksi. 

Hotellin lähiympäristön miellyttävistä pikkuravintoloista ja kahviloista löydät varmasti mieleisesi vaihtoehdon. Illalla voit suunnata lyhyen kävelymatkan päähän Wienin Vanhaankaupunkiin, jossa riittää katselemista useammaksi päiväksi.  Kaupunkiin tutustut mukavasti myös  raitiovaunun kyydissä - matkan hintaan sisältyy kolmen päivän julkisen liikenteen lippu.


2. pv Vanhan Wienin kujilla

Perjantain opastetulla n. 2 tunnin mittaisella kävelyretkellä avaamme sinulle ovet Wienin historialliseen keskustaan, joka Ringstrassen ympäröimänä on kaupungin vanhinta osaa. Oppaamme noutaa sinut hotellista. Kävelemme mm. Pyhän Tapanin tuomiokirkon, Mozartin asuintalon, Valtionoopperatalon ja Hofburgin talvipalatsin alueella. Kuulet mielenkiintoisia tarinoita kaupungin menneisyydestä ja nykypäivästä. Opastetun kierroksen jälkeen voit helposti jatkaa kaupunkiin tutustumista ominpäin. Ylellisen tyylikkäät kävelykadut Kärtnerstrasse, Graben ja Kohlmarkt houkuttelevat vähintäänkin ikkunaostoksille.

Wieniläinen kahvilakulttuuri on käsite, joka tunnetaan kaikkialla. Kaupunkilaisille kahvilassa käynti on elämäntapa ja useimmilla onkin  oma lempikahvilansa, jonne mennään tapaamaan tuttuja, lukemaan päivän lehtiä sekä tietysti nauttimaan maistuva kahvikupponen suussa sulavan leivoksen kera. Kahvilakäyntiin kannattaa varata aikaa, sillä wieniläisessä kahvilassa kiire on tuntematon käsite. Istu ja nauti - kokemus vie mennessään niin kielen kuin mielenkin!

Ilta täynnä wieniläischarmia!

Täydennä ohjelmaasi, lipun hinta A kategoria 75 €/hlö ja B kategoria 65 €/hlö

Wien tunnetaan myös musiikin mestareiden näyttämönä. Halutessasi voit ostaa kauttamme ennakkoon konserttilipun Kursaloniin, jonka ohjelmassa on Straussin ja Mozartin kauneimpia sävellyksiä sekä laulua ja tanssia. Konsertit ovat päivittäin klo 20.15. Lipputilaukset viimeistään 2 viikkoa ennen matkaa (sitoumuksetta varaustilanteen mukaan).


3. pv Ostoksia, museoita ja elämäniloa Grinzingissä

Lauantaipäivää voit viettää ostoksia tehden tai vaikkapa kaupungin moniin museoihin tutustuen. Valinnanvaraa on runsaasti. Kokonainen päivä kuluu helposti esim. museokorttelissa, joka toimii vanhojen keisarillisten tallien tiloissa. Täällä on mm. modernin taiteen museo, tupakkamuseo, arkkitehtuurikeskus ja lasten museo. Välillä voit nauttia korttelin ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta.

Jos ostokset ovat lähellä sydäntäsi, kukkarosi keventyy huomaamatta muoti-, kenkä- ja laukkuliikkeissä tai korkeatasoisissa antiikkikaupoissa, joista saatat tehdä hyviä löytöjä edulliseenkin hintaan. Ostokset kannattaakin tehdä viimeistään tänään, sillä suuri osa kaupoista on sunnuntaisin suljettuna.

Wienin suurin torialue on värikäs Naschmarkt, jonne voit suunnata kaupunkilaisten tapaan. Torin ympäristö on tunnettu monista viihtyisistä ravintoloistaan. Itävalta-Unkarin pitkän historian ansiosta wieniläinen keittiö on saanut paljon vaikutteita naapurimaista, kuten Unkarista, Italiasta ja Tšekinmaalta. Perinteistä wieniläistä keittiötä edustavat beisl-ravintolat, jotka tarjoavat mutkatonta perusruokaa edullisesti. 

Grinzingin iloisissa viinituvissa Heurigeneissa lauantai-ilta sujuu rattoisasti Schrammel-musiikin ja hyvän ruuan merkeissä. Pääset Grinzingiin kätevästi raitiovaunulla, jonka pysäkki sijaitsee aivan hotellisi lähellä.


4. pv Satumainen Schönbrunn

Sunnuntai alkaa kiireettömällä aamiaisella. Sinulla on vielä myös aikaa sunnuntaikävelylle ja lounaalle, ennen kuin oppaasi noutaa sinut hotellista. Vierailu Schönbrunnin linnassa on oiva päätös Wienin lomalle. Noin tunnin mittaisella opastetulla kierroksella pääset keisarilliseen maailmaan ja menneen ajan historialliseen lumoon. Habsburgien keisariperhe asui Schönbrunnissa aina kesäisin – huhtikuusta lokakuuhun. Rokokootyylinen upea palatsi on rakennettu 1700-luvulla Pariisin Versaillesin kilpailijaksi. Maria Teresian aikaisten loisteliaiden salien ohella näemme keisari Frans Joosefin ja hänen puolisonsa keisarinna Elisabetin eli Sissin asuinhuoneita. Vielä pieni kierros Schönbrunnin kauniissa puutarhassa (sään salliessa) ja päivän päätteeksi kuljetus lentoasemalle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin.  

Seuraavat ohjelmalliset matkat Wieniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
15.7. To 18.7. Su Wien to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
26.8. To 29.8. Su Wien to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
16.9. To 19.9. Su Wien to-su 3 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!