MATKUSTUSKAUSI:   
huhtikuu-lokakuu 
MATKAVAIHTOEHDOT:
pe-ma, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Vilna 2022

Matkaohjelma

   -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.   


1. pv Kappale kaunista historiaa

Saavut perjantaiaamuna  Finnairin suoralla lennolla Vilnan lentokentälle, jossa oppaamme on sinua vastassa. Lähdemme suoraan lentokentältä tutustumaan tarkemmin tulevan viikonlopun lomakaupunkiimme, ensin bussilla ja sen jälkeen kävellen.

Legendan mukaan suuriruhtinas Gediminas näki metsästysretkellään unen rautasudesta, joka ulvoi kuuta juuri sillä paikalla, jossa ruhtinas oli tappanut biisonin. Unta tulkinneiden pappien mukaan jumalat olivat valinneet Vilnia-joen penkereet Liettuan uuden pääkaupungin paikaksi. Kaupunki perustettiin vuonna 1323, ja se sai nimensä Vilnian, Neris-joen sivuhaaran, mukaan.

Bussikierroksen aikana näemme sekä historiallista Vilnaa, että joenrannan uutta ja modernimpaa kaupunkia. Varsinainen Vanhakaupunki on sekoitus useita eri tyylisuuntia gotiikasta renessanssiin ja barokkiin. Mutkittelevat pikkukujat, kauniit aukiot, vehreät puistot sekä taivaisiin kurkottavat kirkontornit kutsuvat matkailijaa tutustumaan Vanhankaupungin tunnelmaan.

Opastetun kävelykierroksemme aikana näet sen tärkeimmät nähtävyydet: majesteettisen katedraalin kellotorneineen, kauniisti restauroidun suuriruhtinaiden palatsin, Gediminas-puistokadun ja Presidentin palatsin. Kuljemme pitkin sympaattisia pikkukatuja myöhäisgoottilaiselle Pyhän Annan kirkolle, joka nykyisin on yksi Vilnan symboleista. Raatihuoneen torin kautta päätämme kierroksemme Aamunkoiton portille. Se on entisen kaupunginmuurin kymmenestä portista ainoa, joka on säilynyt nykypäiviin saakka. Kierroksen päätteeksi suuntaamme lounaalle ja sen aikana saat oppaalta vinkkejä tulevia lomapäiviäsi varten. 

Iltapäivällä voit jatkaa kaupunkiin tutustumista omin päin. Parhaimmat panoraamanäkymät kaupungista saat kiipeämällä Vilnan yliopiston vieressä sijaitsevaan Pyhän Johanneksen kirkon kellotorniin. Se kohoaan 68 metrin korkeuteen ja sinne johtaa 193 puuporrasta. Ylhäältä avautuvat näkymät varmasti korvaavat kiipeämisen vaivan!


2. pv Taitelijoita, meripihkaa ja ostoksia

Lauantai on varattu omalle ohjelmallesi. Suosittelemme käymistä Vilna-joen toisella puolella Užupisin kaupunginosassa. Nämä aikoinaan Vilnan köyhimpiin kuuluvat työläiskorttelit muodostavat nykyään omaperäisen taiteilijoiden perustaman ”tasavallan”, jolla on oma perustuslakinsa, presidentti ja piispa sekä suojelusenkeli – Užupisin pronssinen enkeli. Kapeilta kujilta löytyy toinen toistaan boheemimpia kahviloita, gallerioita ja koruseppien pajoja, joissa usein voi tavata myös itse taiteilijoita työssään.

Ostosten ystävän kannattaa suunnata Gediminas-puistokadulle, jolta löytyvät kaikki kansainvälisten ja paikallisten vaatemerkkien liikkeet. Neris-joen toisella puolella sijaitsee kaksi suurta kauppakeskusta, Europa ja Akropolis, joista löytyy kymmenien liikkeiden lisäksi myös paljon ravintoloita ja kahviloita. Liettualainen meripihka on arvossaan, ja sitä myyvätkin monet liikkeet Vanhassakaupungissa. Pienen pienessä meripihkamuseossa pääset myös tutustumaan meripihkan syntyyn ja historiaan. Käsitöistä erilaiset pellavaliinat ja -tekstiilit sekä taidelasi ja -keramiikka ovat suosittuja tuliaisia.

Oluenystävän iltapäivä

Täydennä ohjelmaasi, hinta 35 €/hlö, kesto n. 1,5 t

Iltapäivällä sinulla on mahdollisuus lähteä tutustumaan liettualaisen oluen historiaan ja nykypäivään. Oluella on Liettuassa pitkät perinteet, joita vaalitaan hartaudella. Maassa onkin kymmeniä, ellei jopa satoja pienpanimoita, joissa panimomestarit tuottavat pieteetillä toinen toistaan mielenkiintoisempia oluita. Omatoiminen retki suuntautuu Vanhassakaupungissa sijaitsevaan kellariravintolaan, jossa on tarjolla yli 80 erilaista olutta. Saamme maistaaksemme erityyppisiä oluita pienen purtavan kera. Maistelun ohessa panimomestari kertoo englanniksi oluen valmistuksesta ja liettualaisen oluen historiasta ja traditioista. Huom! Retki ei sisällä suomenkielistä opastusta.

Illalla voit hypätä ostosten ja oluen maailmasta tutustumaan liettualaisen gastronomian saloihin. Perinteisen paikalliskeittiön perusraaka-aineisiin kuuluu meidän suomalaistenkin suosikki peruna. Kokeile vaikkapa ”zeppelinejä” (cepelinai) – täytettyjä perunamykyjä, joiden muodon voit arvata ruokalajin nimestä. Tai miten olisi perunamakkara, vedarai? Oppaaltamme saat ajantasaiset vinkit omille ruokaseikkailuillesi.


3. pv Trakain saarilinnoitus

Sunnuntaina  lähdemme Vilnan lähistöllä sijaitsevaan Trakain kylään, joka aikoinaan toimi Liettuan pääkaupunkina. Vierailemme pienellä saarella sijaitsevassa Trakain linnassa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Trakai rakennettiin 1400-luvulla puolustuslinnaksi, mutta sitä on uudistettu sen jälkeen useampaan kertaan. Nykyisin siellä toimii Liettuan historian museo, jossa on näytteillä linnassa eläneiden suuriruhtinaiden ja muiden liettualaisten aatelisten elämästä kertovaa esineistöä.

Trakain kylässä asuu yhä pieni, uskonnollisesti ja etnisesti muusta väestöstä eroava ryhmä, karaiimit. Krimin niemimaalta alun perin kotoisin oleva heimo vaalii Trakaissa perinteitään niin oman kielen, arkkitehtuurin kuin ruokakulttuurinkin saralla. Kylän kauniit, kirkkain värein maalatut puutalot kätkevät sisäänsä viehättäviä pikkukauppoja ja perinteisiä karaiimiruokia tarjoavia ravintoloita.

Mielenkiintoisen linnakierroksen jälkeen nautimme lounaan järven rannalla sijaitsevassa ravintolassa ennen paluuta Vilnaan. 


4. pv Näkemiin Vilna

Maanantaina sinulla on vielä aamupäivä aikaa vaikkapa tuliaisostoksille. Puolenpäivän jälkeen opas tulee hakemaan sinut hotellilta, josta kuljetus Vilnan lentoasemalle ja paluu Finnairin lennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Berniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
1.4. Pe 4.4. Ma Vilna ohjelmallinen pe-ma, Finnair 689,00 € VARAA
15.4. Pe 18.4. Ma Vilna ohjelmallinen pe-ma, Finnair 829,00 € VARAA
27.5. Pe 30.5. Ma Vilna ohjelmallinen pe-ma, Finnair 689,00 € VARAA
10.6. Pe 13.6. Ma Vilna ohjelmallinen pe-ma, Finnair 789,00 € VARAA
8.7. Pe 11.7. Ma Vilna ohjelmallinen pe-ma, Finnair 789,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

19.10.2021
Toimistomme loka- ja marraskuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut