MATKAN KESTO
su-to, 4 yötä
 
 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Verona

Matkaohjelma

1. pv Milano - sekoitus uutta ja vanhaa

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Milanoon, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Matkalla keskustaan saat tietoa Lombardian maakunnasta ja sen pääkaupungista Milanosta.

Muodin kaupunkina tunnettu Milano on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa – juuri tähän sen viehätys perustuukin. Kaupunki voi ylpeillä historiallisilla rakennuksilla, jotka piirtävät kaupunkikuvaa yhdessä modernien liiketalojen kanssa. Muodin lisäksi Milano tuo monen mieleen mittaamattoman arvokkaat taideaarteet. Museot, kuten Breran taideakatemia, Santa Maria delle Grazie -kirkko ja Sforzescon linnoitus, kätkevät sisälleen maailmankuulujen taitelijoiden mestariteoksia.

Nautimme matkamme alkajaisiksi yhteisen lounaan, jonka jälkeen tutustumme Milanoon noin 1,5 tuntia kestävän kävelykierroksen merkeissä. Näemme Piazza del Duomo -aukion, jonka mahtava tuomiokirkko edustaa Italian gotiikkaa puhtaimmillaan. Jatkamme Viktor Emanuelen galleriakäytävälle, jossa näet Milanon ylelliset kasvot elegantteine luksusliikkeineen. Käytävän toisessa päässä sijaitsevalla aukiolla vastaamme tulee maailman ehkä tunnetuin oopperatalo La Scala. Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa Milanoon tutustumiseen omatoimisesti ennen kuin jatkamme matkaa kohti Romeon ja Julian kotikaupunkia, Veronaa. Saavumme sinne illansuussa ja majoitumme Firenze-hotelliin.


2. pv Suurten tunteiden Verona

Maanantai alkaa kaksi tuntia kestävällä kävelykierroksella Veronan keskustassa. Kaupunkia kutsutaan Pohjois-Italian Roomaksi, ja siihen on syynsä. Rooman valtakunnan ajasta muistuttavat jokakesäisten oopperajuhlien pitopaikka, amfiteatteri L´Arena Piazza Bràlla sekä Adige-joen yli kulkeva roomalaisten rakentama silta, Ponte romana. Piazza Bràlta kierroksemme jatkuu kävelykatu Via Mazzinia pitkin Piazza Erbelle, entiselle vihannestorille, jota ympäröivät kauniit historialliset rakennukset.

Piazza Signori -aukiolla sijaitsevat Veronaa keskiajalla hallinneen Scala-suvun asuin- ja hallintorakennukset sekä suvun pieni kotikirkko Santa Maria Antica. Keskiajalla Veronassa käydyt sukuriidat saivat Shakespearen sijoittamaan Romeon ja Julian surullisen rakkaustarinan juuri Veronaan. Kuulet rakastavaisten tarinan ja näet Romeon kotitalon. Päätämme kierroksen Julian parvekkeelle.

Päivää voit jatkaa omien mieltymyksiesi mukaan. Piazza Brà -aukiolta löytyy lukuisia katukahviloita ja -ravintoloita, joihin on mukava istahtaa lounaalle tai kahville. Hetkessä huomaat, että ateria täällä merkitsee paljon muutakin kuin vatsan täyttämistä – onhan italialainen intohimoinen suhtautuminen ruokaan ja ruoanlaittoon suorastaan instituutio. Nautitpa sitten pitsan, risottoa, pasta-annoksen tai paikallista erikoisuutta hevosenlihamuhennosta, on onnistunut makuelämyksesi taattu.


3. pv Gardajärven lumoissa

Jos olet aamuvirkku, ehdit käydä tiistaiaamuna vaikkapa leppoisalla aamukävelyllä ennen päivän yhteistä ohjelmaamme. Verona on Pohjois-Italian kolmanneksi suurin kaupunki, mutta sen keskusta-alue on helppo ottaa haltuun jalkaisin. Matkailullisia valttikortteja Veronalla riittää – onhan sen Vanhakaupunki yksi Italian parhaiten säilyneistä. Antiikki, keskiaika ja renessanssi kietoutuvat kaupungin sydämessä yhteen häkellyttävällä tavalla.

Aamupäivällä lähdemme Gardajärvelle tutustumaan järvialueen viinintuotantoon. Veronan luoteispuolella, Alppien juurella sijaitseva Gardajärvi on Italian suurin järvi ja tunnettu paitsi upeista ja romanttisista maisemistaan myös miellyttävästä ilmastosta. Lempeästä ilmastosta nauttivat matkailijoiden lisäksi myös järviseudun viinirypäleet, joista paikalliset viinintuottajat loihtivat omintakeisia ja arvostettuja viinejä.

Retkemme suuntautuu yhdelle Gardajärven kuuluisimmista viinitiloista. Vierailemme Zeni-tilan upeassa viinimuseossa, joka sijaitsee kukkulan laella lähellä Bardolinon kylää. Bardolino on etenkin kylpylävieraiden ja aktiivilomalaisten suosima lomakohde Gardajärven itärannalla. Sitä lähestyttäessä maisemaa hallitsevat sympaattiset oliivi- ja viinitarhat.

Perillä viinimuseossa tutustumme seudun kiehtovaan viinimaailmaan ja Zenin perheen historiaan. Perhetilan toimintaa on kehitetty pitkäjänteisesti ja suurella sydämellä jo monien sukupolvien ajan, ja tilan viinit ovat niittäneet mainetta ja kunniaa niin kotimaassaan kuin kansainvälisesti. Museon lisäksi näemme myös viinikellarit ja maistelemme tilan viinejä pienen suolaisen kera.

Viinimuseovierailun jälkeen pysähdymme vielä Bardolinossa, jossa sinulla on vapaata aikaa. Hieman yli 6000 asukkaan Bardolinon kylä huokuu klassista pohjoisitalialaista tyyliä ja hellii kaikkia aistejasi. Ihastele Gardajärven huikeita maisemia, käyskentele pitkällä rantakadulla ja nauti hetki elämän kauneudesta. Takaisin Veronaan palaamme iltapäivän aikana.


4. pv Romanttinen Venetsia

Keskiviikkona aamiaisen jälkeen kävelemme hotellista yhdessä oppaan kanssa Veronan rautatieasemalle, josta matkaamme pikajunalla Venetsiaan. Reilu tunnin junamatkan jälkeen saavumme Santa Lucian rautatieasemalle ja matkamme jatkuu lautalla Pyhän Markuksen -aukion tuntumaan.

Maailman romanttisimpiin vierailukohteisiin lukeutuva Venetsia kantaa monia lempinimiä, kuten laguunin kuningatar ja Adrianmeren helmi. Kävelykierroksemme aikana sinunkin on varmasti helppo myöntää Napoleonin olleen oikeassa sanoessaan, että Pyhän Markuksen aukio on Euroopan kaunein olohuone. Ihailemme ulkoapäin Rialton pääsaarella sijaitsevia Venetsian tärkeimpiä nähtävyyksiä: kultamosaiikein koristeltua bysanttilaistyylistä Pyhän Markuksen kirkkoa, marmorista Herttuoiden palatsia ja prokuraattirakennuksia, joiden suojissa toimivat Venetsian perinteikkäät musiikkikahvilat. Kaupungin tunnusmerkkeihin kuuluvat myös kellotorni Campanile sekä toinen kellotorni, jossa maureja esittävät patsaat lyövät täydet tunnit.

Kävelykierroksemme aikana näemme myös Huokausten sillan, joka yhdisti Herttuoiden palatsin tuomioistuinsalit Venetsian synkkiin vankiloihin. Aukiolta jatkamme kapeiden kujien kautta Rialton sillalle, joka ylittää pääkanaalin Canal Granden ja johtaa värikkäälle vihannes- ja kalatorille. Kierroksen lomassa nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivällä palaamme pikajunalla takaisin Veronaan, jossa sinulla on vielä ilta vapaa vaikkapa viimehetken tuliaisostoksia varten.

Palaa vaikkapa Piazza Bràlle, jonka pohjoispäästä pääset Veronan pääostoskadulle Via Mazzinille. Katua reunustavat lukuisat huippumuotitalojen liikkeet, joissa tiedetään, millaisissa luomuksissa kuljet juuri nyt muotiaallon harjalla. Monet tyytyvät Via Mazzinilla pelkkiin ikkunaostoksiin, mikä on mukavaa sekin. Hieman sivummalla voit sen sijaan tehdä erinomaisia löytöjä maltillisemmalla budjetilla. Jos kaipaat esimerkiksi uusia laadukkaita kenkiä, Veronasta ne on helppo löytää. Äläkä unohda paikallista gastronomiaa – täältä saat arvostettuja ruokatuliaisia, joiden myötä läheisesikin pääsevät makumatkalle Pohjois-Italiaan.


5. pv Aito italialainen Bergamo

Torstaiaamuna aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme matkan päättävälle retkelle seitsemälle kukkulalle rakennettuun Bergamoon. Sen historiaa ovat muokanneet niin etruskit, roomalaiset kuin langobarditkin. Lähes täydelleen säilyneet muurit ympäröivät historiallista keskustaa, jossa astut suoraan satojen vuosien takaiseen maailmaan.

Tutustut Vanhankaupungin italialaiseen tunnelmaan mm. Viale delle Mura -kadulla ja Piazza Vecchia -aukiolla. Aukion laidalla kohoava kellotorni lyö joka ilta klo 22. Entisinä aikoina tämä oli merkkinä kaupunginporttien sulkeutumisesta. Aukiota reunustavia keskiaikaisia ja renessanssin ajan rakennuksia sanotaan Italian upeimmiksi. Kaupungin tunnetuimpiin asukkaisiin lukeutuu maailmanmainetta niittänyt säveltäjä Gaetano Donizetti, jonka mukaan on nimetty kaupungin oopperatalo. Bergamo on antanut Euroopan kulttuurille vuosisatojen saatossa myös nykyisinkin pantomiimeissa suositun harlekiinihahmon.

Täyteläisen matkasi päätteeksi heittäydymme vielä kerran italialaisten makunautintojen pariin ja syömme yhteisen lounaan Bergamossa. Sen jälkeen onkin jo aika hyvästellä upea Pohjois-Italia ja suunnata kohti Milanon lentokenttää, josta Finnairin suora lento tuo sinut takaisin Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!