MATKAN KESTO
su-to, 4 yötä
 
 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Verona

Thomas Mannia lainaten Venetsiaan on tultava veneellä, sillä "saapuminen junalla on kuin kävisi palatsiin takaovesta".  Esteetikot nauttivatkin lomastaan jo vesiteitse tehtävän lentokenttäkuljetuksen aikana. Venetsiassa on noin 150 kanavaa ja 400 siltaa, jotka yhdistävät yli sadasta saaresta koostuvaa kaupunkia toisiinsa kuin ompeleet tilkkutäkkiä.

Veden kaupunki

Pääkanava Canal Grande halkoo Venetsiaa  s-kirjaimen muotoisena jakaen kaupungin kahtia. Tämän neljän kilometrin mittaisen, renessanssipalatsien reunustaman "pääkadun" tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi turkkilainen majatalo Fondaco dei Turchi, Rialton kuuluisa kivisilta, Venetsian kauneimpiin palatseihin lukeutuva Ca' d'Oro sekä Canal Granden suulla ylväänä seisova Santa Maria della Saluten kirkko.

Taidetta koko matka

Venetsiassa rakennustaidetta voi ihailla loputtomiin kapeilla kujilla ja kanavien varsilla, mutta kaupungissa on tarjolla monenlaisia taide-elämyksiä myös sisätiloissa. Monet museoista ovat jo pelkästään rakennuksina merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Peggy Guggenheim –museo, jonka kokoelmissa on muun muassa Picasson, Dalín ja Pollockin teoksia. Kuvataiteen ystävän ei kannata jättää väliin myöskään Taideakatemiaa, jossa on esillä monien merkittävien italialaistaiteilijoiden, kuten Leonardo da Vincin, Titianin ja Tintoretton, taidonnäytteitä. Muranon ja Buranon saarillakin on syytä piipahtaa ja tutustua niillä sijaitseviin lasi- ja pitsimuseoihin.

Markuksen aukion kahdet kasvot

Valtaosa Venetsian matkailijoista tulee kaupunkiin vain yhdeksi päiväksi. Heistä jokainen vierailee Pyhän Markuksen aukiolla, jossa etenkin kesäkuukausina voi kuunnella kielten iloista sekamelskaa ja seurailla parasta kuvakulmaa etsiviä, kiireisiä turistiryhmiä. Sulassa sovussa matkailijoiden kanssa aukiolle mahtuvat myös ne kuuluisat pulut, sankoin laumoin nekin. Iltaruskossa Pyhän Markuksen aukio avautuu eteen aivan toisenlaisena: mystisenä, autenttisena, hiljaisena. Viimeistään silloin voi todeta, että Venetsiassa yöpyvä matkailija on päivävierailijoihin nähden etuoikeutettu päästessään kokemaan kaupungin kaksi erilaista olomuotoa. On helppo myöntää Napoleonin olleen oikeassa sanoessaan, että aukio on Euroopan kaunein olohuone.

Romantiikkaa nälkäisille

Venetsia on romanttisten unelmien näyttämö. Pariisin ohella se lieneekin kaiken ikäisten pariskuntien suosituimpia matkakohteita, eikä syyttä. Iltaisin kaupungin tunnelmalliset ravintolat tekevät kaikkensa luodakseen vieraidensa tärkeille hetkille arvoisensa puitteet. Parhaat paikat merkkipäivän viettoon piileskelevät usein pikkukujien ja -kanavien varsilla. Riisi on yksi venetsialaisen keittiön perusraaka-aineista. Kun siihen yhdistetään tuoreita mereneläviä, saadaan lopputulokseksi vaikkapa herkullinen mustekalarisotto, risotto al nero di seppia. Kannattaa kokeilla myös paikallista erikoisuutta, maksaa Venetsian tapaan, fegato alla veneziana. Tarinan mukaan maksaa alettiin aikoinaan viipaloida ohuiksi suikaleiksi, jotta päästiin kokeilemaan Kyprokselta Venetsiaan tuotua uudenlaista ruokailuvälinettä, haarukkaa. Veneton alueen keittiö on erityisen kuuluisa jälkiruoistaan, joista tunnetuin on varmasti suussa sulava tiramisu. Makean nälkää voi helpottaa myös taidokkaasti tehdyillä pikkuleivillä tai tietenkin maailmankuululla italialaisella jäätelöllä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!