MATKUSTUSKAUSI:  
huhtikuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 2 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Varsova

Varsova on merkkipäivämatkan aatelia.

Puola_Varsova_auringonlasku_pilvenpiirtäjät_501170911

Varsovaa kutsutaan Euroopan pikku-Manhattaniksi. Modernin keskustan alueelle on kohonnut valtavasti lasisia pilvenpiirtäjiä, jotka kurottautuvat mahdollisimman lähelle taivasta hipovan Kulttuuri- ja tiedepalatsin huippua.

Huipulle nousee myös hotellien taso. Arkisin hotellit täyttyvät kongressivieraista ja liikemiehistä, mutta viikonloppuna juuri sinä pääset nauttimaan Euroopan parhaimpiin kuuluvasta hotellien hinta-laatusuhteesta. Viiden tähden hotellissa sinun kelpaa hemmotella itseäsi yksityiskohtia myöten hiotulla aamiaisella ja nauttia lomasta muutenkin tyylillä.

Jos siis etsit sopivaa matkakohdetta merkkipäivämatkallesi, olet löytänyt etsimäsi.

Ai niin. Ei se merkkipäivä kuitenkaan pakollinen ole. Kyllä laadukkaasta hotellista saa nauttia ilman sitäkin.

Kuninkaantie pysyy aina muodissa.

Puola_Varsova_kuninkaanlinna_176961991

Kuninkaantie halkoo koko Varsovan pohjois-eteläsuunnassa. Kuninkaiden reitin pohjoispäässä on kuninkaanlinna Vanhassakaupungissa ja etelässä kuninkaiden kesäpalatsi Wilanow. Reitin varrelle osuu myös Łazienki-puisto ja sen palatsi.

Kuninkaantien pohjoisosa on Varsovan näyteikkuna, jonne tullaan katselemaan ja näyttäytymään. Sen varrella komeilevat Presidentinlinna, loistohotellien grand old man Bristol ja monia aatelispalatseja. Nowy Swiat -kadun eli Uuden Maailman kohdalla Kuninkaantie pröystäilee luksusputiikeilla ja trendikkäillä katukahviloilla. Kaupungin parhaista kakuista tunnetussa Bliklessä istuskeli aikoinaan myös marsalkka Mannerheim.

POLIN on toisenlainen.

Hebreankielinen sana polin tarkoittaa hyvää paikkaa olla. Puolan juutalaisten historian museo POLIN on suositeltava käyntikohde jokaiselle, mutta suomalaisille museo on erityisen mielenkiintoinen. Rakennus on nimittäin suomalaisen arkkitehtitoimiston Lahdelma & Mahlamäen suunnittelema ja voittanut Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon.

Entisen gheton alueella sijaitseva museo esittelee juutalaisuuden historiaa Puolassa koko sen tuhatvuotisen menneisyyden ajalta. Se kertoo myös holokaustista ja gheton tragedioista, mutta vain yhtenä osana puolanjuutalaisten historiaa. Suomalainen arkkitehtuuri tukee näyttelyn eheyttävää sanomaa: POLIN henkii toivoa, valoa ja lämpöä.


"Olen ihastunut Varsovan kahviloihin ja konsertteihin."

lisätietosivun_laatikko_Varsova

Varsovan oppaamme Stanisławin matka töistä kotiin kulkee legendaarisen Blikle-kahvilan ohitse. Eikä aina pelkästään ohitse, vaan piipahdus sisällekin tulee välillä tehtyä.

"Marsalkka Mannerheim oli tuttu näky Bliklessä 1900-luvun alun Puolan vuosinaan. Minulle kahvilasta on muodostunut Suomen ja Puolan välisen yhteyden symboli", Tampereella ja Helsingissäkin asunut Stanisław kuvailee lempikahvilaansa.

Kahviloiden lisäksi Stanisław nauttii vapaa-ajallaan Varsovan tasokkaasta musiikkitarjonnasta. "Suosikkejani ovat Łazienki-puiston sunnuntaikonsertit, tunnelmallisten klubien jazz-illat sekä konsertit Vanhassakaupungissa."

Chopin on olennainen osa Puolaa ja Varsovaa. Hänen sointujaan voit kuulla monissa konserteissa ja jopa kadun varren penkillä istuessasi. Siitä pitävät huolen soivat penkit, joita on asennettu kaupungille säveltäjän Varsovan vuosiin liittyviin paikkoihin.


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!