MATKUSTUSKAUSI:  
huhtikuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 2 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Varsova

Retket & matkaohjelma

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Varsovan matkasi hintaan. 


Klassinen ja moderni Varsova

Sisältyy hintaan, kesto n. 5,5 t

Perjantaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Varsovan lentokentälle, jossa oppaamme on sinua vastassa. Viemme sinut heti panoraamakierrokselle, jonka aikana saat kattavan yleiskuvan kaupungista. Oppaamme raottaa sinulle kotikaupunkinsa menneisyyttä ja kertoo nykypäivän elämästä Varsovassa. Reitin varrella näet mm. tyylikkään Nowy Świat -kadun, viehättävän Łazienki-puiston, Chopin-patsaan sekä entisen gheton alueen. Siellä sijaitsee nykyisin Puolan juutalaisten historian museo, jonka suunnittelijana oli suomalainen arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki. Näet myös kaupungin korkeimman rakennuksen, Kulttuuri- ja tiedepalatsin. Tämän kommunistisen realismin tyylisuuntaa edustavan nähtävyyden rinnalle on kohonnut lasisia pilvenpiirtäjiä, jotka antavat yleisilmeen Varsovan modernille liikekeskustalle. Ajelun lomassa jätämme laukut hotelliimme, ja panoraamakierroksen päätteeksi nautimme tervetuliaislounaan.

Lounaan jälkeen lähdemme kävellen tutustumaan Vanhaankaupunkiin, joka syntyi 1200-luvulla. Toisen maailmansodan aikana alue pommitettiin maan tasalle. Voit vain hämmästellä, kuinka taidokkaasti Vanhakaupunki on rakennettu takaisin entiseen 1700-1800 -lukujen loistoonsa pian sodan päätyttyä. Jälleenrakennustyössä käytettiin apuna vanhoja taidemaalauksia, joissa kuvataan kaupunginosan arkkitehtuuria. Käyskentelemme Vanhankaupungin viehättäviä mukulakivikatuja ja tutustumme sen tärkeimpiin nähtävyyksiin oppaan kertomusten siivittämänä.

Jatkamme kävelykierrostamme kauniille Nowy Świat -kadulle, joka on osa historiallista Kuninkaantietä. Kuninkaantie halkoo kaupungin yhdistäen Vanhassakaupungissa ylväänä seisovan Kuninkaanlinnan ja kesäpalatsi Wilanówin. Päätämme kierroksen tyylikkäästi Nowy Światin varrella sijaitsevaan Blikle-kahvilaan, joka oli Marsalkka Mannerheimin suosikkikahvila hänen Puolan vuosiensa aikana. Pidämme siellä munkkikahvien kera oppaan kaupunkikatsauksen, jossa saat ajankohtaiset vinkit iltaa ja seuraavaa lomapäivääsi varten. Kaupunkikatsauksen jälkeen kävelemme yhdessä hotelliin, jossa majoittuminen.


Varsova omin sävelin

Lauantaipäivän ohjelmasi on vapaa. Voit esimerkiksi palata idylliseen Vanhaankaupunkiin ja vierailla Kuninkaanlinnassa, jonka paikalla keskiajalla oli Masovian ruhtinaiden linna. Rakennustöiden ja laajennusten jälkeen kuningas Sigismund III asettui asumaan linnaan, joka vuosien saatossa toimi myös muiden kuninkaiden asuinpaikkana. Toisessa maailmansodassa räjäytetty linna rakennettiin uudelleen 1970- ja 1980-lukujen aikana. Nykyisin museona toimivan linnan päänähtävyys on Canaletton sali, jossa on italialaisen taidemaalari Bernardo Bellotton eli Canaletton Varsovaa kuvaavia maalauksia. Juuri niistä oli korvaamaton apu Vanhankaupungin jälleenrakennuksessa.

Toisenlainen Varsova avautuu eteesi modernissa liikekeskustassa, jota monet kutsuvat Euroopan Manhattaniksi. Siellä lasiset pilvenpiirtäjät kurottavat kohti taivasta kuin kujeillen klassisen Kulttuuri- ja tiedepalatsin kanssa.

Fryderyk Chopin vietti puolet elämästään Varsovassa ja vaikka hänen hautapaikkansa onkin Pariisissa, hänen sydämensä on haudattu Varsovan Pyhän Ristin kirkkoon. Klassisen musiikin ystäville suosittelemme vierailua säveltäjän syntymän 200-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2010 avattuun Chopin-museoon. Museossa hyödynnetään kekseliäästi moniaistisuutta, jotta Chopinin elämää ja tuotoksia voisi myös itse ”kokea”. Jos haluat jatkaa päivää klassisen musiikin parissa, kaupungin kaksi oopperaa ja filharmonia tarjoavat korkeatasoisia esityksiä.

Illalla kannattaa antautua myös herkkujen vietäväksi. Varsova on tasokas ja edullinen ruokakaupunki, jossa maukkaan puolalaisen keittiön ohella valittavanasi on myös monien kansainvälisten keittiöiden makuja. Kulinaristin kaupunki-idylliä täydentävät historiallisissa holvikellareissa toimivat kahvilat ja konditoriat, joiden ohitse ei lomallaan kannata kävellä.


Loistokas Wilanówin palatsi

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Sunnuntaina voit suunnata kiireettömän aamiaisen jälkeen omalle kävelyretkellesi esimerkiksi Saksilaiseen puutarhaan tai Łazienki-puistoon. Alkuiltapäivästä otamme matkatavarat mukaamme ja lähdemme bussilla Kuninkaantietä pitkin kohti Wilanówin palatsia.

Kuningas Jan III Sobieski halusi kesäresidenssin maaseudulta, jossa hänellä olisi mahdollisuus nauttia rauhasta ja yhteydestä luontoon. Wilanówin upea barokkilinna valmistui monien vuosien rakennustöiden jälkeen vuonna 1696. Ranskalaisen esikuvansa mukaan palatsia kutsutaan usein ”pieneksi Versaillesiksi”. Palatsin upeissa sisätiloissa hienot antiikkihuonekalut, vanhat posliiniesineet ja puolalaisten hallitsijoiden muotokuvat välittävät tunnelmia loisteliaasta menneestä maailmasta. Palatsia ympäröi englantilaistyylinen maisemapuisto, barokkipuutarha sekä hurmaava ruusutarha.

Wilanówiin tutustumisen jälkeen jatkamme Varsovan lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!