MATKUSTUSKAUSI:  
huhtikuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 2 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Varsova

Uutta vanhassa asussa

Alkuperäinen Vanhakaupunki syntyi jo 1200-luvulla. Sen ehdoton sydän on tori, jonka ympärillä kohoaa monia arkkitehtonisesti upeita rakennuksia, ravintoloita, kahviloita ja museoita. Vierailija voi vain hämmästellä, kuinka taidokkaasti Vanhakaupunki on rakennettu takaisin entiseen ulkoasuunsa toisen maailmansodan tuhojen jälkeen.
Vanhassakaupungissa sijaitsevan Kuninkaanlinnan paikalla oli keskiajalla Masovian ruhtinaiden linna. Lukuisten rakennustöiden ja laajennusten jälkeen Kuningas Sigismund III asettui asumaan linnaan, joka vuosien saatossa toimi muidenkin kuninkaiden asuinpaikkana. Linna räjäytettiin toisessa maailmansodassa, ja se rakennettiin uudelleen 1970- ja 1980-lukujen aikana. Nykyisin linna toimii museona, jonka tärkein nähtävyys on Canaletton sali. Salissa on esillä italialaisen taidemaalarin Bernando Bellotton eli Canaletton Varsovaa kuvaavia maalauksia, joista oli korvaamaton apu Vanhankaupungin uudelleenrakennustyössä.

Chopinin jalanjäljillä

Fryderyk Chopin syntyi vuonna 1810 Zelazowa Wolassa 50 kilometrin päässä Varsovasta. Hän eli lyhyestä elämästään puolet Varsovassa, jonne hänen sydämensä sanottiin kuuluvan. Niinpä hänen sydämensä onkin haudattu Krakowskie Przedmieœcie -kadun varrella sijaitsevaan Pyhän Ristin kirkkoon, vaikka säveltäjän varsinainen hautapaikka onkin Pariisissa.

Chopinin musiikki elää kaupungissa edelleen voimakkaasti. Laziekin puistossa säveltäjän patsaan ympärillä pidetään kesäsunnuntaisin Chopinin pianokonsertteja, jotka keräävät runsaasti kuulijoita tähän upeaan kaupunkipuistoon. Chopinin musiikin ystävien kannattaa vierailla myös säveltäjän syntymän 200-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2010 avatussa Chopin-keskuksessa.

Herkkuhetkiä ja hyvää ruokaa

Varsova on tasokas ja edullinen ruokakaupunki ja monipuolinen puolalainen keittiö kokemisen arvoinen tuttavuus. Valittavana on myös monien kansainvälisten keittiöiden makuja. Maukkaan ruoan lisäksi Varsovan ravintolat tarjoavat myös esteettistä nautintoa, kuten Vanhankaupungin perinteikäs Fukier, jonka asiakkaita ovat olleet mm. George Bush ja Roman Polanski.

Varsovassa on myös runsaasti kahviloita ja konditorioita, joissa useiden kahvi- ja teelaatujen seuraksi voi tilata toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia. Historiallinen miljöö tai idyllinen holvikellari luovat ympärille tunnelman, joka tekee herkkuhetkestä entistäkin nautinnollisemman.

Viihteellinen Varsova

Kaupungin viihde-elämä on vilkastunut ja tarjonta laajentunut viime vuosina. Kaksi oopperaa ja filharmonia tarjoavat tasokkaita ja nautinnollisia hetkiä klassisen musiikin ystäville. Kevyemmänkin musiikin tarjonta on Varsovassa laaja. Musiikkiteattereiden, musikaalien ja revyiden lisäksi kaupunki on tunnettu korkeatasoisesta jazzista. Vanhankaupungin useissa kellariravintoloissa soi elävä musiikki joka ilta.

Kuninkaantie kutsuu matkailijaa

Kuninkaantie alkaa Vanhastakaupungista, Kuninkaanlinnan luota. Se halkoo koko Varsovan pohjois-eteläsuunnassa ja päättyy kuninkaiden kesäpalatsiin Wilanowiin. Aikoinaan Krakovassa kruunatut kuninkaat kulkivat kaupunkiin sitä pitkin.
Nykyisin Kuninkaantien pohjoisosaa voidaan pitää Varsovan näyteikkunana, jonne tullaan katselemaan ja näyttäytymään. Sen varrella on muun muassa Presidentinlinna, historiallinen loistohotelli Bristol ja lukuisia aatelispalatseja. Nowy Swiat -kadun eli Uuden Maailman kohdalla Kuninkaantie tarjoaa matkailijalle lukuisia mahdollisuuksia viettää lomapäivää trendikkäissä katukahviloissa. Kaupungin parhaista kakuista tunnetussa kahvila Bliklessä istuskeli aikoinaan myös marsalkka Mannerheim.

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä ennen matkaa

Alla olevilta nettisivuilta löydät paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joista on apua matkan suunnitteluun.

Mainittujen sivujen toimivuudesta tai sisällöstä vastaavat kyseessä olevien sivujen ylläpitäjät.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!