Varaa matkasi

Kohde: Split

Ryhmäkohteena Split

Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki, jonka arjessa näkyy sen pitkä ja värikäs historia. Splitissä ryhmäsi nauttii merellisistä herkuista, keisari Diocletianuksen ajan loistosta sekä meren ja vuorten hurmaavasta yhdistelmästä.

Rooman keisari Diocletianus valitsi eläkepäiviensä asuinpaikaksi nykyisen Splitin Vanhankaupungin ja rakennutti sinne palatsinsa. Nyt - 1700 vuotta myöhemmin - voi vain ihailla keisarin oivallista valintaa.

Vanhankaupungin kujilla kulkiessa tuntuu kuin seikkailisi historiallisen elokuvan lavasteissa - paitsi että kaikki on todellista. Koskaan ei tiedä, mitä kulman takana kohtaa kulkiessaan keisarin jalanjäljillä. Roomalaiset pylväät, muurin tauniot tai Egyptistä tuotu sfinksi kuuluvat katukuvaan siinä missä iloisen puheensorinan täyttämät terassitkin. Kun tuot ryhmäsi Splitiin, tuot sen kaikkien aistien hemmoteltavaksi.

Lentoyhteys: Esimerkiksi Finnair, suora lento Helsinki-Split-Helsinki, kesto n. 3 h.


Ryhmäretki-ideoita

Tässä näet muutaman esimerkin retkistä, joita toteutamme ryhmillemme Splitissä. Suunnittelemme mielellämme retkiä myös ryhmäsi omien toiveiden perusteella. Järjestämme Splitin seudulla myös ammatillisia ja harrastuksiin liittyviä teemavierailuja .


Keisarillinen kävelykierros

Splitissä on noin 200.000 asukasta, mutta matkailijalle kiehtovin osa eli Vanhakaupunki on pieni ja idyllinen. Teemme kävelykierroksen Vanhankaupungin sokkeloisilla kujilla ja ihailemme ainutlaatuista Diocletianuksen palatsia, jonka muurien kätköissä voi edelleen aistia tuhansia vuosia vanhaa tunnelmaa.

Vanhankaupungin keskuksena on Peristil-aukio, jonka ympäristössä on pikkukauppoja, taidegallerioita ja ravintoloita. Palatsialue on sykähdyttävä ulkoilmamuseo, jonka arki tekee elämänmakuiseksi: antiikin raunioiden välissä saattaa lepattaa kuivumassa olevia lakanoita, tai pikkupojat voivat aloittaa jalkapallo-ottelunsa historiallinen pylväs maalitolppana.

Näemme myös Riva-rantabulevardin, jonka varrella on elegantteja kahviloita. Kävelykierroksen yhteydessä nautimme lasilliset paikallista viiniä tai virvokkeen.


Trogir - yön viehätys

UNESCOn suojeluksessa oleva idyllinen Trogir, kivinen kaupunki, sijaitsee pienellä saarella. Trogirin viehätys pohjautuu sen historian mukanaan tuomaan monipuoliseen arkkitehtuuriin ja Vanhankaupungin luonnonkauniiseen sijaintiin.

Kaupungin perustivat Visin saarelta saapuneet kreikkalaiset noin 200 eaa. Siitä kehittyi merkittävä satamakaupunki, kunnes läheinen Salonan kaupunki jätti sen varjoonsa myöhemmin roomalaisajalla. Trogir oli venetsialaisten hallussa vuosina 1420-1797, jonka jälkeen alkoi Habsburgien aika.

Trogiriin saavuttuamme viemme ryhmäsi iltakävelylle. Nykypäivän Trogirissa on jäljellä merkkejä monesta eri kulttuuriperimästä ja eri aikakausilta. Vanhankaupungin rakennuksissa voi ihailla gotiikkaa, barokkia ja renessanssia. Erittäin merkittäviä ovat muun muassa 1200-luvulta peräisin oleva Herttuan palatsi, kaupungin portti 1600-luvulta sekä Pyhän Laurentiuksen kirkko.

Trogirin viehättävä rantapromenadi on paikka, jonne tullaan iltaisin näyttäytymään ja katselemaan vastaan tulevia ihmisiä. Sieltä on mukava siirtyä ryhmän kanssa maittavalle illalliselle johonkin pikkukaupungin lukuisista tunnelmallisista ravintoloista.


Merirosvotarinoiden Omiš

Ajamme Adrianmeren rantaa pitkin Cetina-joen suulla sijaitsevaan Omišin kaupunkiin, johon liittyy pitkä ja värikäs historia. Omiš tunnetaan Kroatiassa myös sitä ympäröivästä kauniista luonnosta – upeista vuorista ja Cetina-joesta. Erityisesti kaupunki muistetaan merirosvoistaan, joiden kerrotaan olleen poikkeuksellisen vaarallisia ja pahamaineisia.

Opastetun kierroksen ja kiehtovien tarinoiden jälkeen viemme ryhmäsi pienelle venematkalle Cetina-joen kanjoniin. Joki ja kanjoni leikkaavat kaupungin yläpuolelle kohoavat vuoret kahtia. Joella voimme ihailla poikkeuksellista luonnon kauneutta ja voimaa. Ryhmällesi jää myös hetki vapaa-aikaa omatoimiseen seikkailemiseen ennen paluuta Splitiin.


Leppoisa päivä Adrianmerellä

Ryhmäsi viettää upean päivän risteillen turkoosilla Adrianmerellä Kroatian rannikon saaristossa. Rentoudumme ja nautimme auringosta ja merimaisemista. Syömme merellisen lounaan, johon sisältyy grillattua kalaa, salaattia ja paikallista viiniä.

Ennen paluutamme Splitiin pysähdymme jollakin rannikon kauniista saarista ja ehdimme myös uimaan kristallinkirkkaassa Adrianmeressä.


Tee ryhmämatkatarjouspyyntö Splitiin tästä

 

 

 

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

18.02.2020
Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin
12.02.2020
Kevättarjouksia
15.01.2020
Messutarjoukset jopa -200 € /henkilö!
14.12.2019
Vuoden 2020 esitteemme on ilmestynyt. Nouda se toimistostamme tai tilaa kotiisi!