MATKUSTUSKAUSI:  
syyskuu-marraskuu
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Rooma 2021

Sarvimakaronilla ei pitkälle pötkitä.

Italia_erilaisia_pastoja_ThinkstockPhotos-96585190

Macaroni ja spaghetti eivät esittelyä kaipaa. Mutta millaisia ovat ditalinit tai corallinit? Apua, miten lausutaan conchigliette tai orecchiette? Ryhdy oman elämäsi pastaprofessoriksi: opettele eri pastalajit ja yllätä matkakumppanisi perillä Italiassa. Ruokakirjat ja internet tarjoavat herkullisin kuvin siivitettyä pastatietoutta. YouTubesta löydät lausumisen opetusvideoita.

Kun roomalaiset haluavat syödä konstailematonta kotiruokaa ”alla romana”, he suuntaavat Testaccion ja Garbatellan kaupunginosien osteria-ravintoloihin. Näihin kaupunginosiin sinäkin pääset helposti vaikkapa B-metrolla (jää pois Piramiden tai Garbatellan metroasemalla). Siellä voit tilata paikalliseen tapaan spaghettia tai bucatinia garbonara-, amatriciana- tai cacio e pepe -kastikkeella. Sujuvasti oikein ääntäen tietenkin.

Entä jos Forum on jo nähty?

lisätietosivun_laatikko_Rooma

Älä huolestu, jos Rooman matkakärpänen puraisee, mutta Romulus, Remus ja Michelangelon tuotokset on jo pari kertaa ihailtu. Ikuisessa kaupungissa nimittäin puhaltavat muutkin kuin menneen ajan tuulet.

Tutustu vaikka moderniin taiteeseen. Rooman nykytaiteen museo MAXXI avattiin vuonna 2009. Museorakennuksen suunnittelukilpailun voitti 273 kandidaatin joukosta brittiläis-iranilainen naisarkkitehti Zaha Hadid. Upea rakennus pitää sisällään mielenkiintoisia näyttelyitä, joita ei kannata ohittaa keisarimaisella olan kohautuksella. MAXXIin pääset kätevästi kakkosratikalla Flaminion metroasemalta.

Tietenkin Roomassa on ruokatavaratalo. Naturalmente.

Nyt silmät tarkkana, jos kaupunkilomasi ei ole täydellinen ilman paikallisen tavaratalon herkkuosaston valloitusta. Rooman kohdalla ei nimittäin puhuta ruokaosastosta vaan kokonaisesta ruokatavaratalosta, Eatalysta. Se on todellinen kulinaristin taivas. Garbatellan kaupunginosassa sijaitsevassa ruokatavaratalossa ovat edustettuina kaikki Italian maakunnat omine erikoisuuksineen.

Lisäksi voit herkutella lukemattomissa pikku ruokapisteissä ja ravintoloissa tavaratalon sisällä. Samalla kertaa voit hankkia itsellesi laadukkaita keittiötarvikkeita, ihailla kahvikupeista tehtyä lampunvarjostinta, nappailla mukaasi ruokaohjeita tai vaikkapa osallistua kokkikurssille. Eatalyyn pääset B-metrolla (jää pois Piramide-asemalla).


"Lumipeitteinen Colosseum näytti upealta."

Vaikka Rooman kohdeasiantuntija Ari on asunut yli 20 vuoden aikana Italian monissa eri kolkissa, on Rooma hänen kotikaupunkinsa. ”Olen vaikuttunut Rooman historian monikerroksisuudesta. Kulman takaa saattaa tulla esiin antiikin ajan raunio pylväineen. Raunion päälle on rakennettu kirkko, joka myös on kokenut monia muutoksia tyylisuuntien vaihtuessa vuosisatojen aikana.”

Monikerroksisuutta löytyy myös Arista itsestään, sillä suomalaisuus ja italialaisuus vaihtelevat hänen olemuksessaan. Suomessa autolla ajaessa kädet heiluvat ja ääni nousee. Italiassa illallisporukka saattaa epäillä, että joku on vialla, jos Ari enimmäkseen kuuntelee. Ystävillä kun on tapana puhua ristiin rastiin toistensa päälle. ”Monissa ruokaan liittyvissä tavoissa huomaan olevani italialainen. Esimerkiksi simpukkapastaan ei ripotella juustoa. Tai että maitokahvit ja cappucinot juodaan aamusella, ehdottomasti ei ruokailun päätteeksi”.

Lumi liittyy vankasti suomalaisuuteen. Kun Roomassa satoi lunta, jo muutaman sentin kerros sai aikaan täyden kaaoksen: liikenne oli jumissa ja koulut suljettu. Ihmiset liukastelivat nahkakengissään kaduilla. ”Itse olin haltioissani. Laitoin kunnon talvitamineet päälle ja kävelin koko kaupungin läpi, lumipeitteistä kotikaupunkiani ihastellen."


 

Seuraavat ohjelmalliset matkat Roomaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
17.10. Su 21.10. To Rooma su-to 4 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
31.10. Su 4.11. To Rooma su-to 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
7.11. Su 14.11. Su Rooma su-su 7 yötä, Finnair 1 139,00 € VARAA
7.11. Su 11.11. To Rooma su-to 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
19.08.2021
Toimistomme elo- ja syyskuun aukioloajat
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut
18.06.2021
Ulkoministeriön matkustussuositusta lievennettiin vihdoin: Eurooppa on taas auki suomalaisille matkustajille