MATKUSTUSKAUSI:  
syyskuu-marraskuu
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Rooma 2021

Matkaohjelma  

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.  


1. pv Ikuisen Rooman ihmeet

Saavut Roomaan sunnuntai-iltana  Finnairin suoralla reittilennolla. Oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi kotikaupunkiinsa ja kuljettaa majoittumaan keskustahotelliisi.   


2. pv Rooman kauneimmat aukiot

Roomassa jokaisella askeleella huokuu historia, ja tutustutkin kaupunkiin parhaiten nimenomaan jalkaisin. Maanantaiaamuna oppaamme vie sinut noin 2,5 tunnin mittaiselle kävelyretkelle Rooman kauneimmille aukioille. Piazza di Spagna -aukion Espanjalaisilta portailta etenet Trevin suihkulähteelle ja edelleen Pantheonin temppeliin, joka puhuttelee sinua yli kahden tuhannen vuoden historiansa voimalla. Roomalaisten olohuoneeksikin kutsuttu Navona-aukio on kävelyretkemme päätöspaikka. Vaikuttavien rakennusten reunustamaa aukiota hallitsee Berninin kuuluisa suihkulähde ”Neljä virtaa”, jota sinun kannattaa käydä ihailemassa myös iltavalaistuksessa. 


3. pv Vatikaanin museot

Tiistain retkemme vie sinut Vatikaanin museoiden mittaamattoman arvokkaiden taideaarteiden pariin. Alun perin paavien palatseina toimineet museorakennukset kätkevät sisälleen antiikin aikaisia veistoksia, mielenkiintoiset kartta- ja gobeliinikokoelmat sekä marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut salit. Vatikaanin palatsin pääkappelissa, Sikstuksen kappelissa voit ihailla massiivisia seiniä koristavia renessanssimestareiden freskoja. Pääalttari ja katto ovat puolestaan itse Michelangelon käsialaa. Loistavan oppaamme johdolla nämä vertaansa vailla olevat teokset heräävät eloon ja avautuvat silmiesi eteen aivan uudessa valossa.

Retki kestää noin kolme tuntia, ja muutoin tiistaipäivä on vapaa omalle ohjelmallesi. Oppaamme vinkkien avulla löydät itsellesi parhaiten sopivat käyntikohteet, illallispaikat ja tunnelmallisimmat reitit iltakävelyille. Ehdit vaikkapa katsastaa Rooman monipuoliset ostoskadut: muoti, kengät, laukut, sisustustarvikkeet, lasi ja keramiikka ovat suosittuja tuliaisia. Varmimmin kukkarolle sopivia liikkeitä löydät Via Nazionalelta ja sen sivukaduilta. Unohtaa ei tietenkään sovi laadukkaita viinejä ja roomalaisella tyylikkyydellä loihdittuja herkkutuotteita. 

Iltaisin Rooma näyttäytyy kauniina upeasti valaistuine nähtävyyksineen. Kaupungin iltaelämän keskuksia ovat Campo de' Fiorin tori sekä jo tutuksi tullut Navona-aukio. Jos illallisen jälkeen haluat jatkaa iltaelämää, Trasteveren kaupunginosa Tiber-joen toisella puolella tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet.


4. pv Antiikin Rooma

Täydennä ohjelmaasi, hinta 50 €/hlö, kesto n. 3 t.  Retki on varattava viimeistään 4 vkoa ennen matkaa.

Keskiviikkoaamuna sinulla on mahdollisuus lähteä oppaamme kanssa lisämaksulliselle retkelle antiikin ajan Roomaan. 

Tuskin missään muussa Euroopan kaupungissa törmäät historiankirjoista tuttuihin paikkoihin niin usein – ja välillä myös yllättäen – kuin Roomassa. Kaupunki on kuin suuri yhtenäinen ulkoilmamuseo, joka aina jaksaa hämmästyttää moninkertaista Rooman-kävijääkin runsaalla historia-annillaan. 

Kävelykierroksemme aikana saat huomata, että antiikin Rooma on valtavasti muutakin kuin maailman suurin amfiteatteri Colosseum. Aloitamme kierroksen Largo di Torre Argentina -aukiolta, jossa voit nähdä neljän muinaisen temppelin rauniot. Tarinan mukaan aukio muodostui Julius Caesarin kohtaloksi, sillä hänet oletettavasti surmattiin siellä vuonna 44 eaa. Jatkamme retkeämme Euroopan ensimmäiseen juutalaisghettoon. Nykyisin se on yksi Rooman kalleimpia asuinalueita, joka huokuu omaleimaista tunnelmaansa pittoreskeine taloineen ja kosher-ravintoloineen. 

Oppaamme kertomusten myötä sinulle tulevat tutuiksi myös mm. Portico di Ottavian ja Marcelluksen teatterin rauniot. Teatterin rakennusprojektin käynnisti Rooman valtakunnan diktaattori Julius Caesar, mutta hänet surmattiin ennen kuin varsinaiset rakennustyöt oli ehditty käynnistää. Projektia jatkoi keisari Augustus, joka nimesi vuonna 13 eaa valmistuneen mahtavan teatterin vävynsä Marcus Claudius Marcelluksen muistoksi. Keskiajalla teatteria käytettiin ensin linnoituksena, ja myöhemmin Orsinin suku rakensi palatsinsa teatterin raunioiden päälle. 

Lähellä kohoaa kuuluisin ja korkein Rooman alkuperäisistä seitsemästä kukkulasta, Capitolium. Sen huipulla sijaitsi valtakunnan tärkein Jupiterille pyhitetty temppeli, Jupiter Optimus Maximus. Temppelin ympärillä oli tärkeiden kokousten pitopaikka Area Capitolini. Capitolium-kukkulalla sijaitsee myös nykyinen Rooman kaupungintalo, joka on rakennettu antiikin valtionarkiston, Tabulariumin, päälle. Capitoliumin kukkulalta avautuu uskomattoman upea näköala Forum Romanumille, antiikin uskonnolliselle ja hallinnolliselle torille. 

Kierroksemme jatkuu Forum Romanumin vieressä sijaitseville muille keisarillisille toreille eli forumeille. Kuljemme Trajanuksen, Caesarin, Augustuksen ja Nervan forumien kautta Colosseumin ohi San Clementen Basilicalle. Kävelykierroksen päätteeksi vierailemme basilikan alla, jossa kuulemme ja näemme otteita Rooman historiasta antiikin ajoista keskiaikaan. 


5.-7. pv Rooma omaan tahtiin

Torstaina ehdit vielä tutustua Roomaan omin päin, vaikka palaisitkin jo silloin kotiin. Jos haluat kierrellä ikuista kaupunkia myös suurimpien matkailijavirtojen ulkopuolella, suosittelemme hyppäämistä paikallisbussiin ja jäämään pois Circus Maximuksen pysäkillä. Sieltä voit suunnata jalkaisin vehreälle Aventinus-kukkulalle, josta myytin mukaan Remus halusi aloittaa Rooman perustamisen. Rooman tasavallan aikana kukkula oli erityisesti plebeijien eli patriiseja alemman yhteiskuntaluokan asuinalue. Myöhemmin alueen arvostus nousi, ja kukkulalla sijaitsi mm. monia kylpylöitä. Tämän päivän matkailija voi nauttia Aventinuksella siltä avautuvista kauniista näköaloista sekä monia muita alueita rauhallisemman roomalaiselämän seuraamisesta.

Kukkulan rinteessä sijaitsee toukokuun puolivälissä talviuniltaan avautuva kaupungin ruusutarha, jonka kukkaloisto on loppukeväästä ja alkukesästä hurmaava. Korkeammalta, Santa Sabinan kirkon viereisestä romanttisesta appelsiinipuutarhasta, voit ihailla häkellyttävää maisemaa yli Tiber-joen ja Trasteveren kaupunginosan. Aventinuksen huipulla sijaitsee Maltan ritarikunnan suljettu palatsi. Sen puutarhan portin avaimenreiästä avautuva upea näkymä Pietarinkirkon kupoliin on monelle ensisijainen syy tulla käymään kukkulalla.

Kävelyretkeä on mukava jatkaa esimerkiksi 1900-luvun alussa rakennetulle Testaccion kansankorttelialueelle, joka on Roomaa aidoimmillaan. Siellä, keskellä Aurelianuksen muuria, kohoaa roomalaisittain poikkeuksellinen näky: marmorilla päällystetty pyramidi, joka rakennettiin roomalaisen virkamiehen Gaius Cestius Epulon viimeiseksi leposijaksi 18-12 eaa. Testacciossa vieraillessasi sinun ei kannata jättää väliin käyntiä paikallisessa kauppahallissa, joka on Rooman suurimpia. Siellä, kuten missään muuallakaan Roomassa, et voi olla huomaamatta roomalaisten rakkautta ja intohimoa herkuttelua ja laadukkaita ruoan raaka-aineita kohtaan.

Iltapäivällä oppaamme tulee noutamaan torstaina kotiin lähtevät matkalaiset lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin. Koko viikon matkalaisilla on vielä perjantaista sunnuntaihin aikaa omille seikkailuille Roomassa.

Jos haluat lähteä Rooman ulkopuolelle, voit hypätä paikallisjunaan ja tehdä sillä 1,5 tunnin matkan Toscanan pääkaupunkiin Firenzeen. Kaupunki on yksi Italian suosituimmista matkailukohteista ja täynnä arkkitehtonisesti ja historiallisesti merkittäviä rakennuksia. Kaupungin historiaan liittyvät voimakkaasti Medici-perhe ja renessanssitaiteilijat. Firenzen tunnetuin maamerkki on upea Santa Maria del Fiore -tuomiokirkko, jonka lisäksi sinun kannattaa katsastaa esimerkiksi raatihuone Palazzo Vecchio ja Firenzen vanhin silta Ponte Vecchio – sekä tietenkin kaupungin elämää sykkivät torialueet ja tyylikkäät ostoskadut.


8. pv Arrivederci Roma

Sunnuntaina lomasi päätteeksi oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Roomaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
7.11. Su 14.11. Su Rooma su-su 7 yötä, Finnair 1 139,00 € VARAA
7.11. Su 11.11. To Rooma su-to 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

19.10.2021
Toimistomme loka- ja marraskuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut