MATKUSTUSKAUSI: 
huhtikuu-lokakuu
MATKAN KESTO: 
ma-pe, 4 yötä

Varaa matkasi

Kohde: Reykjavík

REYKJAVIK - Maailman pohjoisin pääkaupunki

Gallerioista kahviloihin

Reykjavíkin pääkatu on Laugavegur, jonka varrella on lukuisia pieniä gallerioita, design-vaateliikkeitä ja kahviloita. Laugavegur halkoo vanhaa keskustaa, joka tunnetaan postinumeronsa perusteella nimellä Reykjavík 101. Gallerioiden ystävän kannattaa tutkia myös Skólavorðustigur- kadun tarjonta, ja käydä samalla katsomassa kadun päässä ylväänä kohoavaa Hallgrímskirkjaa, maan tunnetuinta kirkkoa.

Luovuuden tyyssija

Kenties maantieteellinen eristäytyminen ja luonnon äärimmäisyydet ovat kehittäneet islantilaisten luovuutta, sillä kaikenlainen luova toiminta on korostunut tässä saagojen maassa. Se näkyy esimerkiksi musiikissa, kirjallisuudessa, keramiikkataiteessa, arkkitehtuurissa, korusuunnittelussa ja omintakeisessa modernissa vaatesuunnittelussa.

Erinomainen esimerkki luovuudesta on musiikki- ja konferenssitalo Harpa, jonka suunnittelua on inspiroinut Islannin poikkeuksellinen, jopa dramaattinen luonto. Harpa makaa meren äärellä kuin merestä juuri nostettu kimmeltävä kala. Sisälle taloon on luotu tulivuorimainen tunnelma oivallisilla materiaalivalinnoilla.

Menninkäisten kaupunki

Uskokoon ken tahtoo, mutta Islanti on maailman tunnetuin menninkäismaa. Syy vilkkaaseen menninkäis-, maahis- ja keijuelämään löytyy voimakkaasta luonnosta, joka on läsnä myös Reykjavíkissa. Maaseudulla kuulemma on kuitenkin menninkäisiä pääkaupunkia enemmän.

Nämä piilokansana tunnetut olennot elävät Islannin rikkaassa kansanperinteessä tarinoiden ja uskomusten muodossa. Matkailija pääsee niin halutessaan osalliseksi menninkäiselämästä hankkimalla Erla Stefánsdottirin piirtämän menninkäiskartan. Sen myötä Islanti saattaa alkaa näyttäytyä aivan uudessa valossa, tai ainakin lomalaisen lepohetki kahvilassa muuttuu aiempaa viihdyttävämmäksi.

Kylpyelämys keskellä kaupunkia

Reykjavíkilaiseen elämänmenoon pääsee sukeltamaan kenties parhaiten käymällä ulkouimalassa. Lontoossa on tapana piipahtaa työpäivän jälkeen pubissa, mutta Reykjavíkissa työpäivän tomut jätetään lämpimään termaaliveteen. Aamuvirkut puolestaan käynnistävät päivänsä uimalassa ennen töihin menoa. Uima-altaita on eriasteisia, ja niiden kokeilun välissä voi joko seistä hetken raikkaassa ulkoilmassa tai käydä höyrysaunassa. Rentouttava kylpeminen taivasalla on yksi Reykjavíkin loman peruselementeistä – ja lisäksi mielenja kehonhuoltoa parhaimmillaan. Tasokasta herkuttelua Reykjavíkista löytyy paljon tasokkaita ruokaravintoloita, sekä moderneja fi ne dining -paikkoja että perinteisen tyylin laaturavintoloita. Illallispaikan etsiminen ei tuota päänvaivaa, sillä pienellä keskusta-alueella on runsaasti vaihtoehtoja vieri vieressä. Islantilaiseen ruokakulttuurin raaka-aineisiin kuuluu tietysti kala, mutta myös lammasta syödään paljon. Rohkeimmat matkailijat kokeilevat perinteistä ruokalajia hákarlia, pitkään kuivunutta kalaa, jonka voimakas ammoniakkinen tuoksu on melkoinen aistielämys. Jos illallisen jälkeen tanssijalka alkaa vipattaa, voi matkalla hotelliin pistäytyä jossakin niistä monista kahviloista, jotka muuntautuvat illalla kuin taikaiskusta tanssipaikoiksi. Reykjavíkilaiseen luovaan tyyliin tanssiminen niissä on sallittua muuallakin kuin tanssilattialla – luonnollisesti menninkäisiä varoen.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Reykjavíkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
6.4. Ma 10.4. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Icelandair 1 149,00 € VARAA
20.4. Ma 24.4. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Icelandair 1 249,00 € VARAA
18.5. Ma 22.5. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Icelandair 1 299,00 € VARAA
8.6. Ma 12.6. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Icelandair 1 349,00 € VARAA
6.7. Ma 10.7. Pe Reykjavik ma-pe 4 yötä, Icelandair 1 399,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

25.02.2020
Koronavirustilanne Italiassa
18.02.2020
Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin
12.02.2020
Kevättarjouksia
15.01.2020
Messutarjoukset jopa -200 € /henkilö!