MATKUSTUSKAUSI:  
maaliskuu-joulukuu
MATKAN KESTO:
Viikonloppu, 3 yötä
Miniviikko, 4 yötä
Viikko, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Praha

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen retki vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


1. pv Vanhankaupungin lumoa

Saavut Prahaan torstaiaamuna Finnairin suoralla lennolla. Oppaamme on toivottamassa sinut tervetulleeksi lentokentällä ja kuljettaa sinut keskustahotelliisi. 

Majoittumisen jälkeen lähdemme heti tutustumaan lomakaupunkiisi n. 1,5 tunnin kävelykierroksella Prahan historiallisessa Vanhassakaupungissa. Aloitamme kierroksen Václavin aukiolta, josta kävelemme kohti Vanhankaupungin sydäntä Staroměstské náměstía. Aukiota reunustavat upeasti restauroidut talot edustavat useita tyylisuuntia aina gotiikasta jugendiin. Kuulet oppaaltamme mielenkiintoisia tarinoita menneiltä ajoilta ja aistit Vanhankaupungin kiehtovaa tunnelmaa. Kierroksen päätteeksi näet kuuluisan Kaarlen sillan, joka yhdistää toisiinsa Prahan Vanhankaupungin ja Pienen Puolen eli Malá Stranan.


2. pv Praha kuten haluat

Perjantai on varattu omalle ohjelmallesi Prahassa. Suosittelemme esim. tutustumista Prahan Linnakaupunkiin, jonne pääset helposti raitiovaunulla nro 22. Linnakaupungista on saanut alkunsa koko Prahan historia ja sitä ­hallitsee ­mahtava Kuninkaanlinna, joka ensimmäisen kerran rakennettiin jo 800-luvulla. Se on tuhoutunut ja rakennettu uudestaan aikojen saatossa moneen kertaan. Nykyisin Linnakaupunki on koko maan tärkein matkailukohde ja sieltä löytyvät Prahan merkittävimmät nähtävyydet, kuten Loreton pyhäkkö, Vituksen katedraali sekä Strahovin luostari. Upea barokkityylinen kirjasto pitää sisällään yli 130 000 teosta. Tärkein teoksista on 800-luvulta peräisin oleva Strahovin evankeliumi.

Linnakaupungista Vanhankaupungin puolelle johdattaa Kaarlen silta, josta Vanhankaupugin aukiolle jatkaa Karlova-katu, yksi Prahan suosituimmista kävelyreiteistä. Kannattaa kuitenkin poiketa myös pienemmille sivukujille, jolloin välttää suurimman ruuhkan ja saattaa löytää mielenkiintoisia pikku putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Reitistä riippumatta päädyt ennenpitkää Vanhankaupungiaukiolle, jonka kymmenistä terasseista voi valita mieleisensä lepohetkeä ja lounasta varten.


3. pv Malá Strana ja Vltava-joen risteily

Täydennä ohjelmaasi, hinta 35 €/hlö, kesto n. 2,5 t

Lauantaina  voit tutkia Prahaa omin päin tai lähteä kanssamme lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu Malá Stranaan eli Pienelle Puolelle. Tämä ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja viehättävä kaupunginosa on alue, josta kirjailija Jan Nerudakin kirjoitti aikoinaan Prahalaistarinoissaan. UNESCOn suojelemassa Malá Stranassa rakennukset ovat valmistuneet pääosin barokkiaikakaudella ja 1700-luvun jälkeen tähän kaupunginosaan ei ole rakennettu mitään. Malá Stranasta huokuukin aidoin ja parhaiten säilynyt Praha. Siellä kävelet puutarhojen, mutkikkaiden pikkukatujen, kirkkojen ja historiallisten rakennusten lomassa. Vierailet mm. 30-vuotisen sodan sotapäällikkö Wallensteinin puutarhassa sekä näet katolilaisille tärkeän Bambino di Praga -nuken. Mielenkiintoisen kävelykierroksen jälkeen teemme noin tunnin mittaisen jokilaivaristeilyn Vltavalla, jonka aikana pääset ihailemaan joen molempien rantojen rakennuksia ja Prahan linnaa hieman erilaisesta näkökulmasta.

Mustan teatterin taikaa

Täydennä ohjelmaasi, lipun hinta 30 €/hlö, kesto n. 1,5 t

Teatterin merkitys on kautta aikojen ollut tšekkiläisille poikkeuksellisen suuri, ja maan presidenttinäkin on toiminut näytelmäkirjailija. Niinpä Prahan lomaasi kannattaa sisällyttää ainakin yksi teatterielämys.

Suosittelemme Mustaa teatteria, joka rantautui Kiinasta Tšekkiin 1950-luvulla. Teatterimuoto yhdistää nykytanssin, musiikin, improvisaation, fantasian sekä pantomiimin, eikä sen ymmärtämiseen tarvita kielitaitoa. Mustan teatterin luonteenomaiset piirteet ovat mustien verhojen käyttö, pimennetty näyttämö sekä UV-valon ja fluoresenssoitujen pukujen yhdistelmä, jolla pyritään synnyttämään katsojien keskuudessa monimutkaisia visuaalisia illuusioita.

Välitämme lippuja Image-teatteriin, jonka esitykset yhdistelevät klassista Mustaa teatteria moderniin ilmaisuun. Teatterinäytös edustaa Mustaa teatteria parhaimmillaan. Esityksiä on päivittäin klo 20.00.

Teatterikäynti omatoimisesti, lipun hintaan sisältyy pieni OK-infolehtinen. Lippuja rajoitetusti, varaukset viimeistään kuukautta ennen matkaa.


4. pv Näkemiin Praha!

Sunnuntaina ehdit vielä omille seikkailuillesi ja tuliaisostoksille ennen paluukuljetusta lentoasemalle. Palaat Finnairin suoralla iltalennolla takaisin Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Prahaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
31.5. Su 7.6. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
31.5. Su 4.6. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
7.6. Su 14.6. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
7.6. Su 11.6. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
14.6. Su 21.6. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
14.6. Su 18.6. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
21.6. Su 28.6. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
21.6. Su 25.6. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
28.6. Su 5.7. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA
28.6. Su 2.7. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

31.03.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista kevään matkoihimme
25.03.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme
20.03.2020
Asiakaspalvelu toimistollamme on suljettu toistaiseksi - olethan yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostitse
09.03.2020
Koronavirustilanne Italiassa